Radomír z Pond5 píše:shalom3 píše:Mám podobnou zkušenost. Mně vyhodili z posledních dvou várek asi před měsícem převážnou většinu kvůli kw. Takže šmytec, škoda času. O nic nepřijdu, prodeje jsou nula. Je to celkem podezřelé, i na těch pro mě nejhorších fotobankách se pár kousků do měsíce prodá.
Kvůli irrelevantním kw fotky nezamítáme rovnou, ale nejdříve je několikrát vracíme na jejich opravu. V případě, že nevíte, kvůli kterým klíčovým slovům jsme vám fotky vraceli, můžete napsat zprávu na
support@pond5.com nebo dotaz přímo kurátorovi. Na support můžete psát klidně česky, v případě dotazu na kw u fotek a ilustrací taky.
Milý Radomíre, jestliže mám nulové prodeje, tak mne to nestimuluje k tomu, abych keywordy nějakým způsobem dále editovala. Mám je prostřednictvím IPTC i u jiných fotobank, kde se prodávají. Kromě toho na to, abych hádala, co asi tak kurátorovi připadá nepřiléhavé, na to jsem přece jen už trochu velká, to by mě bavilo tak ve škole. Jak jen to je možné, sleduji u jiných fotobank, na které kw se obrázek stáhl. Bohužel je málo takových fb, kde to je vidět. Nicméně u Dreamstime jsem měla u obrázku "šablony s pěti kroky" toto: Buyer searched for: del de en con y (nevím ani, ve kterém jazyce to je). Tím chci říci, že kupující dost často po zadání určitého keywordu zahlédne něco, co právě tomu kw moc neodpovídá, ale přesto ho to upoutá, takže to koupí. Proto se domnívám, že mohou případně kurátoři sami vyřadit některá slova, která jim připadají vyloženě nerelevantní nebo to i nechat tak, pokud je třeba i určitý minimální vztah k obrázku.