Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod Ravennka » 10. prosinec 2015 19:04

Právě, tak nějak bych to viděla. A jistě by nás bylo hodně... :mrgreen:
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 10. prosinec 2015 19:27

No, abych kápla božskou, mně tahle funkce předběžného keywordování tak trochu přišla vhod u videí. Není to zcela dokonalé, některé kw jsem odstranila, jiné zas přidala a výsledek potom použila v jiných fb.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod shalom3 » 10. prosinec 2015 19:29

hypotekyfidler.cz píše:
Radomír z Pond5 píše: V galerii máme přes 15 000 000 fotek (viz. https://www.pond5.com/index.php?page=about_us (nad patičkou)). Šance na prodej s 80ti obrázky je opravdu malá. :(

Shutterstock má už skoro 70 mega fotek a když tam někdo nahraje 80 obrázků, tak má do týdne dva prodané, i kdyby to byly úplné hrůzy. To ale není výtka, vy zas máte jiné přednosti.
Jenom si nejsem jistý, že přísná selekce obrázků povede k vyšším prodejům. Určitě se v této oblasti nepovažuji za odborníka, ale fotobanky, které nejvíc prodávají, berou v podstatě všechno - pokud tam není nějaká zcela jasná chyba. Takže bych asi řekl, že vědí, co dělají.

Naprostý souhlas, díky, že jsi to napsal za mne ;) .
shalom3

Příspěvekod shalom3 » 10. prosinec 2015 19:44

Radomír z Pond5 píše:
shalom3 píše:Mám podobnou zkušenost. Mně vyhodili z posledních dvou várek asi před měsícem převážnou většinu kvůli kw. Takže šmytec, škoda času. O nic nepřijdu, prodeje jsou nula. Je to celkem podezřelé, i na těch pro mě nejhorších fotobankách se pár kousků do měsíce prodá.

Kvůli irrelevantním kw fotky nezamítáme rovnou, ale nejdříve je několikrát vracíme na jejich opravu. V případě, že nevíte, kvůli kterým klíčovým slovům jsme vám fotky vraceli, můžete napsat zprávu na support@pond5.com nebo dotaz přímo kurátorovi. Na support můžete psát klidně česky, v případě dotazu na kw u fotek a ilustrací taky.

Milý Radomíre, jestliže mám nulové prodeje, tak mne to nestimuluje k tomu, abych keywordy nějakým způsobem dále editovala. Mám je prostřednictvím IPTC i u jiných fotobank, kde se prodávají. Kromě toho na to, abych hádala, co asi tak kurátorovi připadá nepřiléhavé, na to jsem přece jen už trochu velká, to by mě bavilo tak ve škole. Jak jen to je možné, sleduji u jiných fotobank, na které kw se obrázek stáhl. Bohužel je málo takových fb, kde to je vidět. Nicméně u Dreamstime jsem měla u obrázku "šablony s pěti kroky" toto: Buyer searched for: del de en con y (nevím ani, ve kterém jazyce to je). Tím chci říci, že kupující dost často po zadání určitého keywordu zahlédne něco, co právě tomu kw moc neodpovídá, ale přesto ho to upoutá, takže to koupí. Proto se domnívám, že mohou případně kurátoři sami vyřadit některá slova, která jim připadají vyloženě nerelevantní nebo to i nechat tak, pokud je třeba i určitý minimální vztah k obrázku.
shalom3

Příspěvekod Ravennka » 10. prosinec 2015 20:00

shalom3 píše: Buyer searched for: del de en con y (nevím ani, ve kterém jazyce to je)

španělština "a je v souladu s"... já počítám, že na Dreamsu to hledá španělsky, ono se to přeloží do angliny a pak narazí na to Tvoje...
Mi se takhle na Dreamsu stáhla novoročenka na "année" (tj, francouzsky "rok"), year mám samozřejmě v kw
Ravennka

Příspěvekod zulinek » 21. prosinec 2015 17:06

Ahoj, prosím když kouknu na svůj public profil nebo na portfolio tak tam nemám ani ň, přitom tam mám mít 116 fotek. Je to tím ,že nemám ještě ověřenej účet?
zulinek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 21. prosinec 2015 17:27

Jo já je vidím, máš tam 116 fotek (děti s hafany). Možná je tam matoucí že když se klikne na nick u fotky, tak to hodí hledání pro "footage", což je blbost. Musí se přepnout na Photos a pak se objeví. To je asi nějaká prozatimní chyba, že to stále přednabízí footage.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod adrian » 13. leden 2016 16:48

chcem sa opýtať, nahral som vektory v .zip, ktorý obsahuje .eps a .jpg, keď ich chcem editovať tak mi v rozbaľovacej ponuke dáva len photo, urobil som niekde chybu?
ďakujem
adrian

Reputace: +1

Příspěvekod petr35 » 13. leden 2016 22:03

Na Pondu5 mám asi nahráno 500 fotek, ale nemám ani už tu sílu to tam popisovat, od léta tam mám sice aktivních jen 65 fotek, ale ani jeden prodej a navíc mi bylo slíbeno, že mi tam převedou kredity z Pixmaxu a nic mi nepřevedli, takže Pond5 i dělá z lidí taky dobrou prdel. Tohle fakt není motivační se tam crcat s popisem fotek, když se stejně nic neprodá. A teď mě ještě dostala ta zpráva od nich:
Due to upload volume, artists are experiencing unusually long wait times for content approval. Currently our average wait time is over 2 months. We are working on shortening this wait time and we appreciate your patience. (Vzhledem k objemu nahrávání, umělci zažívají neobvykle dlouhé čekací doby pro schválení obsahu. V současné době naše průměrná doba čekání je u konce 2 měsíce. Pracujeme na zkrácení této čekací doby a vážíme si vaší trpělivosti.) TAK TO JE ÚPLNĚ SUPER ZPRÁVA :-D :-D
petr35

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 13. leden 2016 22:55

Mazec... 2 měsíce :mrgreen: nedávno to byly ještě 3 týdny... 8-) Ale tak víte jak... "Do roka a do dne!"
Ravennka

PředchozíDalší

Zpět na Pond5