možnost koupit Adobe Illustrator?

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: možnost koupit Adobe Illustrator?

Příspěvekod joska » 26. únor 2016 22:43

tak mě jde hlavně o to se naučit základy, zjistit, co všechno to dovede a především, jestli mi to půjde.. pak bych samozřejmě šel do legálu, minimálně pro klid duše a čisté svědomí.. myslel jsem to tak, že pokud by se něco povedlo, zda by se to dalo pak použít a nemuset to dělat znovu.. :)
Hodnocení: 0
joska

Reputace: +1

Příspěvekod Anika » 27. únor 2016 10:08

To joska - pokud jsi vektory nikdy nedělal, tak stejně Ti bude nějakou dobu trvat, než se s programem naučíš, a než z toho dostaneš něco použitelného pro fotobanky. Klidně si s tím můžeš tu zkušební dobu hrát, a pak třeba dát výsledky sem, a lidi Ti řeknou, jestli to má perpektivu. Ten ilustrátor se neovládne za dva dny.
Pokud chceš zjistit, jestli bys zvládl vytvořit pěkné vektory, můžeš taky zkusit inkscape, sice není tak dokonalý, ale zase je zdarma a pro začátek dobrá volba. Pro některý druh grafiky je dokonce lepší, než illustrátor (možná je to jen můj dojem, ale pro kreslení od ruky a úpravu cest mi vyhovuje víc inkscape). Když budeš mít prodejné vektory z inkscape, bude jasné, že koupě illustrátoru potom má smysl.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Ravennka » 27. únor 2016 10:40

Pripadne, pokud si to muzes dovolit, tak bych Ti doporucila vzit nejaky kurz, kde Te s Ai nauci - usetri Ti to spoustu casu a nervu :-)
Ja mam jeste v zive pameti, jak jsem byla nestastna pri praci s perem, vubec mi to neslo... na kurzu asi po peti minutach jsem najednou pero ovladala upe bravurne :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Trance » 27. únor 2016 10:58

Jen pro jistotu, když si zaplatím AI jen na 1 měsíc a v průběhu toho měsíce udělám několik ilustrací a nahraju jen na fotobanky až další měsíc (tj měsíc kdy už skončilo předplatné Ai), tak je všechno legální a ok?
Trance

IP: 78.156.128.xx

Reputace: 0

Příspěvekod SynchR » 27. únor 2016 11:00

Ja jsem si skrze ebay koupil adobe creative suite cs2 a vsechno copotrebuji tak mi bohate staci. Ty nejdulezitejsi funkce ma a lepsi nez platit predplatny.
SynchR

Reputace: +12

Příspěvekod PandaWild » 27. únor 2016 12:29

Trance píše:Jen pro jistotu, když si zaplatím AI jen na 1 měsíc a v průběhu toho měsíce udělám několik ilustrací a nahraju jen na fotobanky až další měsíc (tj měsíc kdy už skončilo předplatné Ai), tak je všechno legální a ok?
Podle logiky bych chápal, že licence se poskytuje na vytvoření těch ilustraci, ne na možnost prodeje. Tedy by mělo být v pořádku vytvořit kvanta ilustrací a nahrávat je až v průběhu dalších měsíců. (tedy alespoň já jsem to tak dělal s Filter Forge)
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod imajtan » 13. březen 2016 11:12

Ahojte, mám otázku ohľadne porovnania AI CS5.5 vs. CS6. Je tam nejaký "výrazný" rozdiel ? Teraz mám 5.5 CZ. Možno sa to bude zdať veľmi zvláštne, ale najhlavnejší dôvod pre mňa je zmena na ENG verziu :) Momentálne mám aj trial CS6 a porovnávam. A má niekto skúsenosti s CS5, CS6 na Windows 10 ? Čaká ma totiž čiastočný upgrade PC a bude na ňom W10. Vďaka za info
imajtan

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 13. březen 2016 11:27

Na webu píšou:
Illustrator CS6: Reengineered and streamlined user interface, fast Mercury Performance System for native 64-bit support on both Windows and Mac, new creative tools for pattern creation, image tracing, and gradients on strokes.

Pokud se dobře pamatuju, tak 5.5 vypadala na první pohled jinak než pak 6ka, ale to byly jenom nějaké kosmetické úpravy... ale jinak to už je to tak dávno... nemám pocit, že by byl při práci nějaký výrazný rozdíl.

Jinak z 5.5 na 6 byl free upgrade, alespoň "kdysi".
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 13. březen 2016 13:17

Jediný problém na ktorý som za tie roky natrafil je, že keď importuješ do Illustratoru CS 5 veľký (napr.: 6000x4000 pixelový) png súbor a chceš ho po úprave exportovať ako jpg v rovnakých rozmeroch, tak ho proste kvôli 32 bitovej architektúre nevyexportuješ. V CS 6 a vyššom to už ide bez problémov.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod admin » 13. březen 2016 21:00

Ravennka píše:Na webu píšou:
Jinak z 5.5 na 6 byl free upgrade, alespoň "kdysi".

Tak pokud byl upgrade zdarma, tak tam (do té časově omezené verze) zkus zadat své licenční číslo a uvidíš jesli JO nebo NE :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky