Ahoj.
Tunel nieje robený podľa tutoriálu. Robil som to na základe vedomostí, ktoré som pozbieral za necelých 20 rokov v rôznych oblastiach grafiky. Je to len akýsi wormhole vytvorený profilom krivky (kruhovej) a vodiacej, ktorá je v podstate nejak členitá a zároveň spojená so svojim začiatkom a koncom (čo zariadi akýsi seamless loop). Vodiaca linka je tiež cestou, ktorá riadi pohyb kamery. Kamera má veľmi nízku ohniskovú vzdialenosť a tým vzniká výrazné zdeformovanie pri okrajoch grafiky. Materiál biely a potom čierny aplikovaný na každý druhý rad polygónov.
Čo sa týka obáv? No do teraz som ich nemal. Akékoľvek upozornenie na podobnú záležitosť beriem vážne. Nebol som inšpirovaný nikým, konkrétnym a už vôbec nie vyššie spomínaným prispievateľom. Sám mám vo vektorových ilustráciách na fotobankách podobný motív a alebo motívy robené už relatívne dávnejšie, kde mi bolo referenciu mnou vyrenderovaný obrázok. Ten kto pozná históriu 3D animácií (pred 30-40 rokmi), tak si určite bude pamätať, že práve animovanie wormhole bola jedna z prvých vychytávok. Do teraz som z toho hipnotizovaný.

Predpokladám, že nik si na také niečo nemôže uzurpovať právo nejakej autorskej ochrany.