Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Ravennka » 26. duben 2016 00:26

No, to se obávám, že by to muselo být buď úplně "unijazyk" - něco jako teleblbís - lálá pápá... a nebo anglicky, aby ses trochu chytil. A i tak... imho příliš energie, málo zisku.
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Jirik » 26. duben 2016 10:29

Jo, já jsem zase chtěl zkusit nějaké hrané divadlo s maňásky a se zvukem nějakého univerzálního mumlání (ala Krteček), samozřejmě, že to bude zamýšlený pro nejmenší prcky. Zatím jsem se k tomu ale nedopracoval. Jo a časem pokud by bylo dostatečné množství shlédnutí, tak by asi byla možnost nabrat i nějaké sponzory, nejen reklama z YT. Jo a pravidelné vydání, je u této činnosti určitě samozřejmostí, jinak se ani nedá nabrat dostatečné množství odběratelů. No, zatím je to jen sen...
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod MarekK » 26. duben 2016 20:26

Prosím Vás, vím, že to tady určitě někde je zodpovězené, ale já to prostě nemůžu najít.

Mohli byste mi prosím poradit, jaký software používáte ke konverzi z AVI na MOV?

Díky moc za odpověĎ :|

M.
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod sedmicka7a » 26. duben 2016 20:29

MarekK píše:Prosím Vás, vím, že to tady určitě někde je zodpovězené, ale já to prostě nemůžu najít.

Mohli byste mi prosím poradit, jaký software používáte ke konverzi z AVI na MOV?

Díky moc za odpověĎ :|

M.

Já používám Format factory, protože XMedia Recode mi blbne.
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod PandaWild » 29. květen 2016 17:41

Zkusil jsem poslední verzi XMedia Recode 3.3.2.2 a kodek Motion JPEG tam už funguje dobře. Jen má parametr kvality teď opačný význam, pro dobrou kvalitu je potřeba hodnota asi tak "5".

Narazil jsem na zádrhel - videa měla zubaté vodorovné hrany. Byl tam implicitně zapnutý Deinterlace filtr, což u Progress videí je špatně, tak pozor na to.

Jinak je XMedia Recode opět skvělý konvertor. Nová verze má více filtrů a podporuje více obrazových a zvukových stop (i mix z externího souboru). Kodek XVid je vestavěný (podporuje i více průchodů), kodek DivX je nutné instalovat.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod MarekK » 29. květen 2016 19:37

Díky, ale bohužel není na Mac :(. Podařilo se mi najít dva, jeden mi vyhodil chybu, že nebylo možné vytvořit video a druhý naštěstí funguje. Shutterstock mi timelapse z náměstí svatého marka zamítl, páč jsem dal blbě editorial popisek :(. Tak snad to napodruhé projde a tak poznám jestli jsem to vytvořil správně :D.
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod Peteer » 5. červen 2016 12:16

Ahoj, mám na Vás dotaz, prolétl jsem celé téma možná jsem se přehlédl, ale nenašel jsem info o model release. Koukal jsem na nějaké videa na pond5 a na SS a viděl jsem že tam model release ve většině případů napsáno - NO - to není potřeba když je to např. dav lidí nebo jeden člověk jak běží?
Ve fotkách je to jasné ale o vídeo jsem se začal zajímat nedávno tak chci zjistit co nejvíce info. Zvažuji koupení DJI OSMO, má s ním někdo zkušenost?Případně s jakým programem to kombinovat poté?(Vurtual Dub atd).
Díky moc
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod PandaWild » 5. červen 2016 15:20

U videí je to s MR a PR stejné jako u fotek. Např. u videí s davem lidí je proto záběr buď jen na jejich nohy nebo se ostří někam do dálky, aby byli rozmazaní a nerozpoznatelní.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Peteer » 5. červen 2016 15:25

Asi jsem z toho focení už slepej ale na to co jsem koukal MR nebyl :D
a Osmo někdo má zkušenost?
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod Host » 5. červen 2016 19:40

Osmo znám s X3 kamerou. Celkem rád jsem se vrátil k stabilizovanému Gopro 4 Black. Osmo se mi líbí pouze s kamerou X5, ale tam je cena trochu jinde. Gopro má kvalitnější výstup, slušný editovací software a především je vodovzdorné, což je u téhle třídy kamer poměrně důležitá vlastnost. Kamera x3 má kus od kusu, velmi nevyrovnanou kvalitu. Dost jsem se s ní natrápil na jiném produktu... DJI je firma vyhlášená mizerným jednáním se zákazníkem v případě reklamace.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě