Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 13. červenec 2016 20:22

Fotobanky generují náhled obvykle asi tak v 1/4 videa (znají, že většinou na začátku bývá něco nezajímavého).

Náhledový snímek se dá nastavovat na: 123RF (kliknutí na ikonu), DreamsTime (tlačítko Save pod videem), iStock ESP (zadáním času, malá ikonka v rohu), Pixta (nastavením času), Pond5 (výběrem obrázku, projeví se ale až později), ShutterStock (jde to až po submitu dodatečnou editací), VideoBlocks (výběrem obrázku).

Nejde nastavovat na CanStockPhoto, DepositPhotos, Fotolia.
+Bananaboy, +Ravennka Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 13. červenec 2016 20:29

Uff, to som si vydýchol. Už som si myslel, že budem mať v portfóliu samé biele videá. :lol: :lol:
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod admin » 14. červenec 2016 08:50

Právě jsem zveřejnil poslední díl seriálu o tvorbě videa pro fotobanky. Autorem prvního dílu byla Soim, ostatní díly má na svědomí PandaWild: http://fotobanky.cz/video-pruhlednost-s ... time-lapse

Napadá vás něco, co v seriálu chybí? Přemýšlím, že bych přidal ještě jeden díl s různými dotazy a odpovědmi na ně - viz třeba včerejší dotaz ohledně náhledů videa na jednotlivých fotobankách...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 14. červenec 2016 10:14

Super, zrovna som to dočítal predtým ako si napísal ten príspevok. Článok prišiel vhod. Práve dnes som sa tu chcel pýtať ako na transparenciu u videa a teraz už nemusím. Aj keď tomu zase až tak nerozumiem a určite sa na tú transparenciu ešte pýtať budem, ale mám už aspoň nejakú, základnú predstavu ako na to. :D

Obrovská vďaka odo mňa Soim a PandaWild-ovi za skvelý seriál. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 14. červenec 2016 10:48

admin píše:Právě jsem zveřejnil poslední díl seriálu o tvorbě videa pro fotobanky. Autorem prvního dílu byla Soim, ostatní díly má na svědomí PandaWild: http://fotobanky.cz/video-pruhlednost-s ... time-lapse

Napadá vás něco, co v seriálu chybí? Přemýšlím, že bych přidal ještě jeden díl s různými dotazy a odpovědmi na ně - viz třeba včerejší dotaz ohledně náhledů videa na jednotlivých fotobankách...

Seriál je super, vždycky se hodí se k němu vracet a takhle to aspoň nezapadne někde na fóru. Připojit k tomu ty otázky a odpovědi by bylo výborné a ještě i ten obšírný příspěvek Pandy ohledně videa zde
http://forum.fotobanky.cz/o-videu-a-jeh ... 4-410.html
(já ještě celý ten seriál nepřelouskala, takže nevím, jestli to tam už někde třeba není)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 14. červenec 2016 10:49

Napadl mě ještě malý doplněk k článku o natáčení kamerou - zde nějaké ukázky pokusů s amatérskou "steadicam", což v mém podání znamená foťák připevněný na stativu a stativ nesený v ruce. :-)

Pohled psa běžícího po louce - stativ s foťákem nesený vzhůru nohama, dodatečně otočené v XMedia Recode. Foťák tam byl trochu nakřivo a ještě se to houpalo, ale v pozdějších verzích se dalo rovnoměrné nesení líp nacvičit a líp srovnat horizont. Jen technický problém - trávou se zanáší mikrofon a čočka. :D Tak jsem později přelepil mikrofon izolepou, což mě pak stálo ztrátu nahrávky hezké bouřky, protože jsem izolepu zapomněl sundat a tak byl zvuk hromů zahuhlaný. :oops:

Pohled psa na ulici, běžící za pánem - opět foťák na stativu vzhůru nohama. Problém je, aby se nezabraly tváře lidí a reklamy. A vypadá podivně, chodit blízko za cizími lidmi s foťákem na stativu vzhůru nohama. :oops:

Na louce - první 4 záběry jsou neupravené nahrávky (foťák nesený ve stativu), druhá polovina jsou stejné nahrávky stabilizované s Deshaker. Ani se nezdá jak je těžké při makro pohybu udržet rovnoměrný pohyb, je vidět že kamera se zpomaluje a zrychluje. Byla by samozřejmě lepší nějaká motorická lišta. Ale kvůli pár videím se to asi nevyplatí.
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 14. červenec 2016 10:51

shalom3 píše:...a ještě i ten obšírný příspěvek Pandy ohledně videa zde...
Jo s adminem jsme se už domluvili, že to bude na samostatný článek. Ještě k tomu doplňuji obrázky a bližší popis jednotlivých deinterlace metod.
PandaWild

Příspěvekod vendakr » 15. červenec 2016 18:25

Ahoj, můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč se mi video, které jsem ve VirtualDub oříznul ze 64 sekund na 16 sekund zvětšilo ze 105 MB na 2,32 GB? Co jsem udělal špatně? Snažím se začínat s videem, pročítám i skvělé čerstvě publikované články, ale nějak se v tom zatím plácám... Moc předem díky komukoli za odpověď...
vendakr

Reputace: +9

Příspěvekod PandaWild » 15. červenec 2016 18:49

Nezapnul jsi kompresi, v menu Video / Compression. Pokud tam neuvidíš kodeky buď DivX nebo XVid, je potřeba je nainstalovat.
PandaWild

Příspěvekod vendakr » 16. červenec 2016 08:43

Díky za radu, to bylo ono. Kodeky jsem si nainstaloval. Nevím, nač posílat do kosočtverce, když jsou tady všichni tak úžasní a vždy dobře poradí! :D
+PandaWild Hodnocení: +1
vendakr

Reputace: +9

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě