Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Marek77 » 12. červenec 2016 13:15

PandaWild píše:Sice píše "Watercolor Painting", ale vektorizovaná ruční malba asi těžko, neudělá takové tenké čáry a průhledné překryvy. ... Zkouším deformace v AI, ale nenacházím nic, co by se tomu blížilo, tak zatím teda netuším. :-(

Ten efekt stočení do spirály v malé oblasti obrazu jsem se už dřív marně snažil v něčem dosáhnout (i v TexiGen) - něco ve stylu Van Goghovy Hvězdné noci. S takovou deformací by se daly dělat hezké efekty.

Tu je tutorial na vytvaranie podobneho stylu ako ten Van Gogh, aspon myslim, ze je to podobne. Ale je k tomu nutny asi plateny plugin do Ai.
+PandaWild Hodnocení: +1
Marek77

Reputace: +7

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 00:26

Třeba to někoho nenapadne, tak jenom malé přinakopnutí - Máte-li něco tureckého, je pravý čas to vytáhnout a hodit to na fb teď, hned... ;)
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod cobraCZ » 16. červenec 2016 18:21

Taky se vám poslední 3 dny skoro zastavily prodeje? Předtím docela paráda a najednou jak když utne. Není zas nějaký celosvětový svátek? :D
cobraCZ

Reputace: +25

Příspěvekod Ravennka » 16. červenec 2016 20:24

SS - středa super, čtvrtek extrémní bída - horší jak víkend, pátek super, dneska totální trága... nechci ponižující nulu!

Ostatní tak nesleduju...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Marek77 » 16. červenec 2016 21:19

SS - pondelok super, utorok super, streda normal, stvrtok slabo, piatok super, dnes katastrofa. :?
Marek77

Reputace: +7

Příspěvekod PandaWild » 17. červenec 2016 17:24

styna píše:Ahojte, poradíte, jestli existuje nějaký program na dávkovou konverzi z PDF do JPG/PNG?
Gimp, photoscape PDF neberou. Inkscape ho bere, ale netuším, jestli umí dávkově převod do PNG. Máte nějaký tip?

S Inkscape se dá dávkově převádět PDF na PNG systémovým povelovým souborem něco.cmd, obsah asi takhle (je to jeden řádek, mezi těmi pomlčkami a "export" není mezera, na konci řádku nastavit to dpi=? tak aby byly rozumné výstupní rozměry):

Kód: Vybrat vše
@for %%i in (*.pdf) do @"C:\Program Files (x86)\Inkscape\Inkscape.com" "%%i" --export-png="%%~ni.png" --export-dpi=800

Případně místo --export-dpi tam mohou být parametry --export-width a --export-height.

Pak se ještě doporučuje jako dobrý konvertor ImageMagick. V něm je program convert (možná se musí doplnit úplná cesta k programu, do uvozovek) a dávková konverze se pak dá dělat opět povelovým souborem cmd, asi tak nějak (nastavit hustotu density na potřebné rozměry):

Kód: Vybrat vše
@for %%i in (*.pdf) do @convert -density 800 "%%i" "%%~ni.jpg"
+styna Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod styna » 17. červenec 2016 18:00

Díky, jdu to vyzkoušet. Dotaz jsem omylem smazala. Chtěla jsem ho editovat, ale dělat něco s dětmi za zády se občas nevyplatí. V nepozornosti jsem potrdila smazání .

Kam se ten povel píše? Do příkazového řádku? Nikdy jsem to nezkoušela...
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 17. červenec 2016 18:58

Tyto příkazy se zapíšou do povelového souboru, např. konverze.cmd, který se pak spustí. Dalo by se i přímo do příkazového řádku, ale pak by se muselo psát o znak % méně.
PandaWild

Příspěvekod styna » 17. červenec 2016 19:31

Můžete mi pls někdo polopatisticky vysvětlit, co je to povelový soubor a co s ním? Případně hodit odkaz, kde se to dočtu? Jak vyvolat příkazový řádek a vypsat "Ahoj" si pamatuju. Toť vše :oops: Na google jsem našla akorát ukázky povelového souboru...
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 17. červenec 2016 20:37

Povelový (neboli dávkový) soubor je textový soubor, ve kterém jsou příkazu pro operační systém. Každý řádek je jeden příkaz. Když se spustí, operační systém provádí jednotlivé příkazy.

Do Poznámkového bloku vložíš ten uvedený příkaz a uložíš to jako soubor - ale namísto do souboru s příponou TXT to uložíš do souboru s příponou CMD. (ve starších systémech se používalo častěji BAT). Tedy například do souboru se jménem konverze.cmd. A tím vytvoříš povelový soubor. Zobrazíš si složku (např. nalistuješ přes Tento počítač) a dvojklikem ten soubor spustíš, podobně jako když se spouští nějaký program. Vyskočí černé okno, ve kterém se zobrazují výpisy. To je vše.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse