Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod styna » 18. červenec 2016 17:33

PandaWild píše:Do Poznámkového bloku vložíš ten uvedený příkaz a uložíš to jako soubor - ale namísto do souboru s příponou TXT to uložíš do souboru s příponou CMD. (ve starších systémech se používalo častěji BAT). Tedy například do souboru se jménem konverze.cmd. A tím vytvoříš povelový soubor. Zobrazíš si složku (např. nalistuješ přes Tento počítač) a dvojklikem ten soubor spustíš, podobně jako když se spouští nějaký program. Vyskočí černé okno, ve kterém se zobrazují výpisy. To je vše.

Díky za vysvětlení. Vrtá mi hlavou, jak ten povelový soubor pozná, které soubory má zkonvertovat? Z kódu jsem pouze vyčetla, že konverze má proběhnout přes Inkscape z pdf do png při DPI 800. Do jaké cílové složky se to uloží?
Hodnocení: 0
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 18. červenec 2016 18:02

Ten povelový soubor je připravený tak, že vyhledá všechny soubory PDF z aktuální složky. To je ta část se smyčkou "@for %%i in (*.pdf) do". To %%i je symbolický parametr, který se nahradí jménem nalezeného souboru PDF. Pro každý nalezený soubor pdf smyčka provede příkaz, který je za ní uvedený. Zkonvertuje se to do souboru PNG v aktuální složce se stejným jménem jako byl ten PDF, jen to bude mít příponu PNG. To je ta část "%%~ni.jpg". To %%~ni se nahradí jménem nalezeného souboru PDF s odříznutou příponou PDF.

Tedy použití - dát ten CMD do stejné složky jako jsou PDF je zkonvertování. Spustit CMD. Po konverzi budou kromě těch PDF ve složce i PNG se stejným jménem jako byly ty PDF. Kdyby se pak spustil ten druhý povelák s ImageMagick, ale namísto *.pdf tam dát *.png, tak všechny PNG by se zkonvertovaly do JPG, opět ve stejné složce a se stejným jménem.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod PandaWild » 21. červenec 2016 08:50

Tak tuhle fintu jsem teda neznal. :D Když na ploše ve Windows (prý snad funguje ve všech verzích) vytvoříte složku a pojmenujete ji takto (nutno přesně dodržet):

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

tak se ve složce objeví hromada (přes 200) zkratek do různých nastavení systému. Zkratky se pak dají vytahovat jinam jako zástupci.
+Bananaboy, +Pedro, +sedmicka7a Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 21. červenec 2016 09:23

Jo, to je dobrý fórek, kdysi jsem na to narazila, pak jsem na to nějak zapomněla a shodou okolností jsem to před pár dny vyzkoušela.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod thor83 » 21. červenec 2016 19:42

Rozhovor s čechem co modeloval a animoval iromena a další projekty pro hollywood http://video.aktualne.cz/dvtv/nekdy-stavim-cela-mesta-nekdy-jen-iron-mana-rika-tvurce-film/r~7e0579484e6611e6a77e002590604f2e/
+soim Hodnocení: +1
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod MarekK » 22. červenec 2016 02:06

Prosím Vás, nemáte taky problém s přihlášením na iStock? :/ Dám signin a nic se neděje, jen vidím, že se neustále střídá public doména se secure :/, portfolio tam mám, deepmeta se taky přihlásí :/
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod Anika » 22. červenec 2016 07:16

Mě to jde normálně. Nedávno ohlašovali nějakou plánovanou odstávku, nebylo to ono?
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod MarekK » 22. červenec 2016 14:25

Pravděpodobně ne :(. Dám signin a neobjeví se ani okno pro přihlášení. Ještě mě napadlo, chodíte tam někdo z OS X? Jestli náhodou neudělali nějaký update, kterej Safari nezkousne :(.. Nešlo mi to ani přes chrome :(
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod Ravennka » 23. červenec 2016 01:06

Hlásím, že dolar na paypalu za 24 ;)
+Lenka, +soim Hodnocení: +2
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 26. červenec 2016 21:27

Tak tohle mne pobavilo - práce překládacího modulu ve Firefoxu:
Originální text:
Meanwhile you can select the object you want to create an outline for, give it a stroke (use the width of the stroke to control the offset from the original object), then go to menu Layer ▸ Expand Stroke (it becomes an independent object) and then with just the stroke selected go to menu Layer ▸ Geometry Divide to create a shape from each of the stroke lines. Delete the inner shape and you end up with an outline/contour of the original object (the outer shape).
Úžasný překlad:
Mezitím si můžete vybrat objekt, který chcete vytvořit osnovu, dát mu mrtvici (použijte šířku zdvihu ovládat posun od původního objektu), poté přejděte do nabídky Vrstva ▸ Rozbalit mozková příhoda (to se stává nezávislým objekt) a pak se jen zdvihu vybraného jít do nabídky vrstva ▸ geometrie předělu k vytvoření tvaru z každého mrtvice linek. Odstraňte vnitřní tvar a vy skončíte s osnovy / obrys původního objektu (vnější tvar).
NO TO JE FAKT NA MRTVICI :lol:
+PandaWild, +Pedro, +Ravennka, +sedmicka7a Hodnocení: +4
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse