DepositPhotos upredňostňuje autorov, ktorí sa tam zaregistrovali medzi prvými a ktorí sa tam dostali cez ich špeciálny program, ktorý dávnejšie poskytovali. Petr Václavek o tom píše v tomto článku:
http://petr.vaclavek.com/article/630/fo ... -cutcasterTí ktorí sa zaregistrovali neskôr, alebo bez špeciálneho programu tak na DepositPhotos živoria. Ja tam tiež predávam prevažne vektory zo začiatkov. Tam je prakticky úplný zázrak predať novšiu vec vytvorenú za posledné dva roky. Petr tam ďalej píše, že pri počte ilustrácií 789 kusov tam mal v júli 2011 zárobok 73,06 USD. On sa tam zaregistroval v lete 2011 a ja na jeseň v októbri 2011, takže len pár mesiacov po ňom, no nikdy v živote som ja nemal na DepositPhotos 73 dolárov. Pritom si nemyslím, že by som mal nejako výrazne horšie kresby ako on. Je to proste tým, že ja som sa nedostal do toho ich špeciálneho programu, pretože som mal vtedy ešte malé portfólio. Takže som jedným zo živoriacich jedincov na DepositPhotos. S 1712 kusovým portfóliom tam mávam mesačné zárobky v priemere okolo 20 dolárov (vlastne v posledných mesiacoch sa zárobky pohybujú už iba okolo 10 USD) a dokým nezmenia vyhľadávanie a budú stále preferovať autorov ktorí nahrávali cez špeciálny program, tak v nejaké zvýšenie zárobkov ani nedúfam. Ale ako píše Panda je tam ľahké nahrávanie, tak sa to s nimi dá vydržať.

Sú aj horšie fotobanky.