Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Peteer » 17. srpen 2016 12:08

Bananaboy píše:U tej Youtube knižnice si dávaj pozor. Niektoré hudby vyžadujú uvedenie zdroja. Je tam niekde presný vzor ako to má byť v popise videa zapísané.
https://support.google.com/youtube/answer/3376882

Fonty si vyberaj na Font Squirrel. https://www.fontsquirrel.com Tam by mali byť všetky na komerčné využitie. Respektíve pri každom fonte je licencia, na rozdiel od niektorých iných stránok s free fontami.

Super díky moc za info, ještě se zeptám když použiji fonty přímo v Adobe Premier Pro?

Poslední věc co mě zajímá, jak je to s nádobím apod. když na něm jsou kresby, znaky, popisky, musí čisté a nebo to na youtube nevadí?(nemyslím Coca-Cola, ale např. talíř který mě na FB normálně berou s jídlem.
Hodnocení: 0
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod Bananaboy » 17. srpen 2016 12:56

Mne sa zdá, že sa na YouTube pozeráš moc "fotobankovo". YouTube má ale úplne iné pravidlá. Sú tam tisíce komerčných videí, kde autori hádžu Mentos do Coca Coly a tešia sa z toho ako im to šumí a vybuchuje. Mentos a ani Coca Cola ešte nikoho kvôli tomu nežalovali. Nie je dôvod. Majú reklamu zadarmo a autori majú videá, ktoré im zarábajú. Všetky zúčastnené strany sú šťastné. Je len na tebe, či ti nevadí robiť nejakej firme reklamu zadarmo. Takže taniere môžeš používať normálne tie, ktoré dostať bežne v obchodoch. Biele a aj zdobené. V tých fontoch z Premiere Pro by som tiež žiadny problém nevidel. Ty vlastne nepredávaš ďalej samotný font. Ty ho len používaš vo svojom komerčnom projekte. Software Premiere Pro je ako taký určený hlavne na komerčnú tvorbu a nie na tvorbu len tak pre seba na domáce použitie.
+PandaWild, +Peteer, +Ravennka, +admin, +shalom3 Hodnocení: +5
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Peteer » 17. srpen 2016 13:12

Ja vedel kam se obratit.Mas pravdu clovek je zblblej z fotobak :D :lol:
Peteer

Příspěvekod shalom3 » 17. srpen 2016 19:38

Jen tak mi napadá, proč je ten přístup Youtube a fotobank tak rozdílný. Asi některé věci nechápu a nikdy chápat nebudu ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Peteer » 17. srpen 2016 21:19

shalom3 píše:Jen tak mi napadá, proč je ten přístup Youtube a fotobank tak rozdílný. Asi některé věci nechápu a nikdy chápat nebudu ;)

Těžko říct, možná je to tím že Google je větší společnost a nechává lidem větší volnost a naopak fotobanky se snaží urvat každou kačku za každou cenu a bojí se žalob? :D
Peteer

Příspěvekod PandaWild » 17. srpen 2016 21:38

U YouTube je už jasné na jaký účel se to používá. U prezentačních videí to nevadí, ale u fotobank se musí počítat s jakoukoliv možností využití, např. v reklamě.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 17. srpen 2016 22:35

Mám problém s nahráním 2 souborů videa na Dreamstime. Do všech ostatních fb šly nahrát bez problémů, jsou dávno schválená. Ve DT je pořád hláška, že format invalid. Jiná videa tam šla nahrát v pohodě, všechna zpracovávám stejným způsobem. Je možné, že jim server nějak nebere? Zkoušela jsem to s časovým odstupem (řádově dnů) celkem 2x.
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 17. srpen 2016 22:50

Nepíšou tam "Image format is invalid" ? = nenahrála jsi to do složky Video, ale do základní složky, tak to považuje za obrázek (zrovna se mi minulý týden stalo).

Jinak ještě vadí, když formát není standardní: "Video must be SD or HD (720p, 1080p, 4K)" = měl jsem rozměr 1280x960.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 17. srpen 2016 23:04

V prvním případě to bylo Video format is invalid, ve druhém Image format is invalid (je možné, že podruhé jsem to zbrklostí nahrála mimo složku Videa). Jinak to bylo HD, jiné formáty zatím nedělám. Uvidím, třeba do třetice všeho dobrého....
shalom3

Příspěvekod Pitju » 18. srpen 2016 07:55

Ahojte.
Riešim túto vec už pekne dlho. :(
Otázku by som smeroval k tvorcom videa, ktorí už majú nejaké skúsenosti s uploadom videa s alfa kanálom pre fotobanky. Pre mňa je prioritný upload na Videohive kde požadujú Quicktime/PNG.

Keďže mnou vyrenderované 6 sec. FullHD video má veľkosť 550 MB, tak to zrejme ani nemá zmysel ani uploadovať. Je to video Quicktime/PNG už priamo s alfa kanálom. 6 sec. Skúšal som to trošku inak, že som vyrenderoval najprv len základné video bez alfy s nejakou kompresiou Quicktime/H264/RGB/q85 kde FullHD render má 100 MB a alfa kanál separátne má 1 MB. A to som v Ae naimportoval ako vrstvy základ (100MB) a nad to varenderovanú alfu (1 MB). To som vyrenderoval opäť ako Quicktime/PNG/RGB+Alpha/q100 a tam som sa dostal na nejakých 430 MB. Toto situáciu nerieši.
Ak sa jedná o upload videa s alfa kanálom, mal by byť tento alfa kanál už súčasťou videa alebo môže byť alfa kanál zaslaný separátne, kde ho kupec použije ako nejakú masku, či je to nevhodné z hľadiska úspešnosti predaja? Dúfam, že som bol zrozumiteľný. Ďakujem
Pitju

Reputace: +17

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě