shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod CaptureLight » 12. září 2016 14:47

Já myslím, že poptávka neustále spíše roste, než klesá, ale nabídka roste mnohonásobně rychleji, takže tím pádem většině autorů klesají prodeje.....

Potvrzuji, že nabídka roste hodně rychle. Zkusil jsem se letos na jeden rok k tomuto trendu připojit. Chtěl jsem zjistil, zda to ještě má smysl a zda se velikost portfolia a pravidelnost nahrávání (každý den 7 fotek) projeví nějak na obratu. Mám z tohoto průzkumu dva výstupy:
1) Vyplatí se to, protože meziroční obrat (1-8) stoupl o 33%.
2) Nedá se to dělat dlouhodobě.
Takže letos to ještě dotáhnu v podobném tempu a příští rok zvolím už jen skoro pravidelnost s podstatně menším počtem ks za den.
Pro úplnost dodávám, že moje portfolio má před 6100 ks (95% fotografie, zbytek video a něco málo ilustrací)
Přílohy
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg (26.13 KiB) Zobrazeno 2665 krát
+Costertoast, +admin Hodnocení: +2
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Ravennka » 12. září 2016 14:59

Obdivuju, víc k tomu není co... 7 fotek denně, to by mi asi hráblo to klíčovat...
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod milankubicka » 13. září 2016 08:43

...tak nějak nevím co si mám myslet. Na SS jsem v podstatě nováček. V červenci, kdy jsem začínal jsem měl v portfoliu pár obrázků a prodalo se jich 20. Říkal jsem si, že dobrý. V srpnu se portfolio zvětšilo, ale prodej spadl na 8 kousků. Teď v září mám jediný prodej a to 1.9. a od té doby nic:(.....takže 20, 8, 1.....a pak už zbývá jen nula). Trochu si stěžuju, já vím, ale stalo se někomu něco podobného?
milankubicka

Reputace: +3

Příspěvekod Navstevnik_2 » 13. září 2016 08:50

bezny stav myslim, taky jsem to zazil. Novacci maji na ss zvyhodneni, asi ve vyhledavani. Ono te to namlsa zacnes pridavat. Myslim ze to trvalo cca mesic. Pak se dostanes do normalniho stavu. Taky si pamatuju ze to bylo docela neprijemne procitnuti po tom wow efektu na zacatku :)
+milankubicka Hodnocení: +1
Navstevnik_2

IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 13. září 2016 09:05

Upřímně - jak nemáš v porftoliu alespoň 200 kousků se slušnými kw, tak se moc pravidelnější prodeje očekávat nedají :(
Ravennka

Příspěvekod castyhost » 13. září 2016 09:21

taky upřímně...po těch veletočích na SS posledních pár měsíců přibylo a zase odpadlo dost contributorů. Noví rychle naskakují a brzy dostanou první výplatu, ale protože po pár týdnech/měsících vidí, že to vlastně moc nenese, odpadají. Udrží se možná někdo z lowcost regionu, nebo někdo se supr strategií...a staří psi, kterým stačí týdně něco málo přidat.
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Příspěvekod alima007 » 13. září 2016 09:31

Já teda jakožto nováček si zatím nestěžuji. Registrovala jsem se na konci června, první fotka prodaná v červenci, v srpnu 2 a k za tento měsíc už 4. U mě tedy vztoupající tendence se strategii nahrát každý týden min. 5 fotek/ilustrací. Do tajů videí jsem ještě nepronikla, není na to ani technika (myšleno kamera) a vytvářet něco programem se mi nechce neb nemam dostatečné znalosti :roll: .
alima007

IP: 89.176.114.1xx

Příspěvekod milankubicka » 13. září 2016 09:36

...jojo, já si počkám, trošku mne navnadilo to, že jsem měl třeba čtyři prodeje za den:) díky:)
milankubicka

Reputace: +3

Příspěvekod castyhost » 13. září 2016 09:41

čekání je k prdu, nacpi tam 500-1k souborů...udělej si strategii a vytvoř worflow...to co ted prodás za měsíc prodáš za den ;-)
+Ravennka Hodnocení: +1
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Příspěvekod Ravennka » 13. září 2016 09:41

alima007 píše:Do tajů videí jsem ještě nepronikla, není na to ani technika (myšleno kamera) a vytvářet něco programem se mi nechce neb nemam dostatečné znalosti :roll: .

S nějakým Panda softem (už by to chtělo ™, ne? :mrgreen:) to jde skoro samo, nemusíš nic umět - jednoduché věci zvládne cvičená opička, na složité musíš už být jako panda ;) A případně třeba takový Flash taky není - pro jednoduché animace - vůbec nic složitého. Je třeba tomu věnovat odpoledne pro úplně základní proniknutí do programu (časová osa + jak to rozhýbat), popř. víkend pro zautomatizování a je to ;) Zbytečná bázeň rozhodně není třeba ;)
Ravennka

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock