Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 26. září 2016 15:43

Význam - kdokoliv může vytvořit kolekce, kde sbírá obrázky od různých autorů. Slouží to k rychlému vyhledání obrázků určitého typu - pro autora nebo i pro zákazníky. Jsou-li v kolekci obrázky od minimálně 5 autorů, je kolekce veřejně viditelná na stránkách (přes Resources). Tedy, autoři (podobně jako tahle Ruska Lubovdv) si vytvoří kolekci svých obrázků a k tomu formálně přidají pár obrázků jiných autorů a tím se kolekce stane veřejně viditelná, čímž si autor kolekce zajistí vyšší šance na prodej.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 26. září 2016 15:47

Cože??? A to nám říkáš teprve teď???!!! :evil:
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod GreatWhite » 26. září 2016 15:48

:D a až to udělají všichni, tak bude tři sta milionu kolekcí a ještě větší chaos ;)
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Lenka » 26. září 2016 15:56

Při troše rozumnosti by se dala udělat kolektivní česká kolekce, kde by byl každej zastoupenej řekněme deseti kouskama. Téma si vymyslete a Panda ať mi napíše, jak se to dělá (technickej postup). :D
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 26. září 2016 16:41

Technický postup: blbě se to dělá

Vytvoření kolekce: záložka Resources / Collections, zvolit "Create a collection", zadá se tam ID prvního obrázku, titulek, popiska kolekce a minimálně 20 keywords.

Přidání obrázku do kolekce: v seznamu kolekci je vpravo "Add/remove image", kde se zadá ID obrázku k přidání do kolekce.
+Lenka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 26. září 2016 17:23

+PandaWild, +Ravennka, +shalom3 Hodnocení: +3
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod vladov » 28. září 2016 08:24

PandaWild píše:Grafici jsou prasata ... si vždy říkám, když v práci musím použít vektory od našich nebo externích grafiků. :roll: Grafické prvky rozházené po všech vrstvách, promíchané dohromady. Jak to namnoží, tak to nechají kde se jim to nasype. Nebo sice ve vrstvách, ale u sebe věci které k sobě vůbec nepatří. Jednotlivé části grafiky se pak nedají vybírat, aby se daly exportovat např. kvůli animaci. Asi jak jim chybí technické myšlení a mají jen to estetické, tak tyhle věci nevidí. Takže si tam vždy musím nejdříve udělat pořádek a všechno roztřídit, než to začnu používat. Teda jestli takhle nadávají i kupci u našich vektorů...

ja to zvyknem dávať do jednotlivých skupín v rámci jednej vrstvy. Vy to robíte vo vrstvách, či tiež v skupinách v jednej vrstve, ako je to lepšie pre zákazníka, či je to jedni, hlavne že to je zgrupované?
vladov

Reputace: +4

Příspěvekod Bananaboy » 28. září 2016 08:34

Ja to dávam do podvrstiev v rámci jednej vrstvy. Prakticky takmer u všetkých ilustrácií mám orezovú masku veľkosti plátna a tá by sa spolu na samostatné vrstvy použiť nedala.
+vladov Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod vladov » 28. září 2016 08:38

takže tiež v jednej vrstve, lebo väčšinou tu čítam o tom, že by sa to malo vo vrstvách, tak snáď tým myslia väčšinou iba skupiny v rámci vrstvy
vladov

Reputace: +4

Příspěvekod Ravennka » 28. září 2016 15:31

Vzhledem k tomu, že dnes je "Ask a Stupid Question Day"... tak se musím zeptat - proč to herdek dneska vypadá, jako kdyby nebyl svátek jenom u nás, ale úplně všude? Takovouhle bídu jsem v tuhle dobou (v týdnu) neměla ani nepamatuju...
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse