"Dobrá zpráva" z iStocku

Re: "Dobrá zpráva" z iStocku

Příspěvekod PandaWild » 2. listopad 2016 09:05

Vymýšlejí blbosti místo aby přešli na normální systém kw a větší svobodu, tak jak to dělají jiné úspěšné fotobanky. :roll:
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 2. listopad 2016 09:46

Mě tam zaujalo tohle:
We want to make every effort to assist our contributors and make these changes as simple as possible. If you are required to apply for an illustration agreement under the new changes, or want to change your current exclusivity, we can help bypass the standard application process.

Please send us an email to rasters@istock.com with the subject line: “Raster ASA Change Request”
To vypadá, jakoby stačilo poslat mail a oni nás schválí na ilustrace. Každopádně to zkusím a dám vědět.
Hodnocení: 0
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod shalom3 » 2. listopad 2016 10:10

PandaWild píše:Vymýšlejí blbosti místo aby přešli na normální systém kw a větší svobodu, tak jak to dělají jiné úspěšné fotobanky. :roll:

Přesně tak, kdybych za tohle mohla dát dva nebo tři plus, tak je klidně dám :D .
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo ty bláboly nechápe - přičítala jsem to jazykovým nedostatkům. Hlavně, že mají v plánu "make these changes as simple as possible". Inu, řadu let říkám, že komplikace umí vymyslet každý imbecil, ale na zjednodušení musí přijít génius. A těch moc není.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Hamin » 2. listopad 2016 10:59

Během příštího roku přejde iStock na nový contributor portál, kde bude zjednodušený upload, multi editace keywords pro více fotek najednou, zjednodušené automatické chytré přidávání keywords atd... Mělo by to být sloučené do portálu ESP. Přes něj se nyní uploadují pouze videa.

Více info: https://contributors.gettyimages.com/ar ... le_id=4850
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod Host » 2. listopad 2016 11:06

Bude velmi zajímavé co budou do budoucna považovat za rastrovou ilustraci a co za fotografii :? Nějak mi tam chybí jednoznačná pravidla. Zůstane digitální koláž ještě fotografií, nebo jakýsi poloidiot bude podle své momentální hladiny hormonů určovat zařazení obrázku??? Pokud to bude jako dosud, tak se máme na co těšit. Právě mi vyhodili sérii fotek a koláží s různými kytovci, protože nemám property ze zoo. :evil: Vždy si potom vzpomenu na moji milovanou Catch 22 :)
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Miky » 18. prosinec 2016 16:34

Tak jsem dnes napsal do Getty at vymazou vsechny me soubory z IS, jejich partneru a zrusi muj ucet na iStocku. Uz jsem to chtel udelat pred par lety, ale protoze mam opravdu hodne velkou trpelivost, tak pretekla az ted. Duvody si asi kazdy kdo sledoval vyvoj iStocku od te doby co je koupila Getty Images umi predstavit. Jsou toho popsane stovky stranek na MSG. Nemluve o tom co bude nasledovat od pristiho roku. Nedelam to jen jako nejake gesto, abych upozornil na neco spatneho, ale hlavne jako logicky krok, protoze je tvorba pro fotobanky mym hlavnim zdrojem prijmu a mam v planu v tom dale pokracovat. 8-)
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod castyhost » 18. prosinec 2016 17:02

kolik ti IS generovalo v pomeru v % k SS...jen ze zvedavosti
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Miky » 18. prosinec 2016 17:48

castyhost píše:kolik ti IS generovalo v pomeru v % k SS...jen ze zvedavosti

Byly casy kdy to bylo i vic nez 50%, ale poslednich par let uz je to mnohem mene.. take kvuli tomu, ze jsem na IS kvuli jejich podminkam odmitl nahrat videa.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Návštěvník » 18. prosinec 2016 17:54

Miky píše:Tak jsem dnes napsal do Getty at vymazou vsechny me soubory z IS, jejich partneru a zrusi muj ucet na iStocku. Uz jsem to chtel udelat pred par lety, ale protoze mam opravdu hodne velkou trpelivost, tak pretekla az ted. Duvody si asi kazdy kdo sledoval vyvoj iStocku od te doby co je koupila Getty Images umi predstavit. Jsou toho popsane stovky stranek na MSG. Nemluve o tom co bude nasledovat od pristiho roku. Nedelam to jen jako nejake gesto, abych upozornil na neco spatneho, ale hlavne jako logicky krok, protoze je tvorba pro fotobanky mym hlavnim zdrojem prijmu a mam v planu v tom dale pokracovat. 8-)

Tomu trochu nerozumím a nezdá se mi to ani logické. Nemiluji manýry Istocku, je velkou záhadou co všechno schovají do změn v příštím roce, nic dobrého to asi nebude. Na druhou stranu mi výdělky na Istocku rok od roku rostou aniž bych se o to nějak snažil. Mám tam cca desetinu souborů oproti Shutterstocku a v současnosti mi to generuje cca třetinu toho co Šutr. Nahrávám tam jen vyjímečně, věci které se už osvědčily jinde. Ikdyž je možný pokles v budoucnu a nechce se mi dohadovat s blby editory, stačí mi jen se tím směrem moc nesnažit... Nevím proč se okrádat jakýmsi teatrálním rušením účtu.
Celé to vyzní zvlášť komicky, když si uvědomím, že Šutr směřuje ke stejnému konceptu vůči nám, včetně arogance a blbého jednání se zákazníky a na rozdíl od Istocku klesá už teď.
Dpc na Fotolii také vyvolal vlnu rušení účtů a mazání fotek, mě naopak přinesl rostoucí zisk...
Asi jsem stávkokaz, ale je mi líto každého centu, který by mohly mé obrázky generovat a já bych tomu zabránil... :|
+sedmicka7a Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod castyhost » 18. prosinec 2016 18:10

kazde portfolio ma svou cenu

kazdy z nas ma svou cenu ;-)
+Miky Hodnocení: +1
castyhost

IP: 92.240.175.1xx