Měsíc nečinnosti na fotobankách

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Měsíc nečinnosti na fotobankách

Příspěvekod Anika » 29. říjen 2016 15:54

sedmicka7a píše:Tak mě to teď také čeká, musím poslat notebook na reklamaci, tak uvidíme jaké to bude až ho vrátí :D . Snad se nenaplní můj předpoklad o pár příspěvků výše, když je teď sezona (ikdyž říjen na to nevypadá, i v září byly vyšší výdělky než jsou ty prozatimní v říjnu) :roll: .

A ještě bych měla dotaz, mám všechny soubory týkající se fotobank (vektory, fotky, ...) smazat, aby se nestalo, že někdo bude mít všechny zdrojové soubory a vydávat je za svoje? Plánuju je zálohovat na HDD a část bude zálohovaná i na cloudu (co se vejde), nerada bych ty soubory ztratila. Neznáte nějaký program, který by mi zálohoval všechny soubory na HDD?

Používám prográmek Syncfolders, je na to šikovný, ale jsou určitě i jiné.
Nezálohuje automaticky vše, ale to co si tam navolíš za složky.
+sedmicka7a Hodnocení: +1
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod sedmicka7a » 2. prosinec 2016 22:23

Jak už jsem psala, měsíc jsem na fotobanky nenahrávala. Nebylo na čem, jen jsem parkrát do týdne klikla na donate na 123rf.

Měsíc utekl a já si zvykla na tu pohodu, teď mám problém se k něčemu dohnat a chybí mi inspirace, tak jsem se po pár měsících zase vrhla do fraktálů (kdyby to renderování netrvalo tak dlouho :oops: )

Jako referenční měsíc beru září - výdělky jsou 100%

Jsem na 8 fotobankách - SS, FT, IS, DT, BigStock, 123rf, CanStock, Pond5. Portfolio tvoří fraktály (51 % na SS), vektory (21 %), fotografie (14 %) a zbylých 14 % je tvořeno bitmapami (texigen, bitmapové ilustrace), ten poměr je na všech fotobankách podobný, kromě DT a IS (tam převažují fotografie) kde moc nepřijímají fraktály.

U fotobank s malým výdělkem nebo tam, kde se výdělek dost mění procenta moc nevypovídají.

CELKEM:
září - 100 %
říjen - 48 %
listopad - 269 %

Jednotlivé fb:

SS:
září - 100 %
říjen - 150 %
listopad - 350 %

Fotolia:
září - 100 %
říjen - 51 %
listopad - 233 %

iStock
září - 100 %
říjen - 92 %
listopad - 92 % (zatím, jsou načetlé pouze subs za listopad, partnerské zatím ne ??)

BigStock (v říjnu a listopadu se oproti jiným měsícům nic neprodalo)
září - 100 %
říjen - 0 %
listopad - 0 %

Dreamstime - v září prodej po půl roce (DT je u mě co se pravidelnosti výdělků a jejich výše nejhorší fotobanka)

123RF
září - 100 %
říjen - 0 %
listopad - 191 %

CanStock
září - 100 %
říjen - 600 %
listopad - 100 %

Pond5 - prodej po roce, avšak díky vysoké odměně (video), se Pond dostal na celkové 4. místo v letošních výdělcích (pokud se tam nic neprodá je možné, že ho přeskočí 123rf)

Takže to nakonec vyšlo jako opak, toho čeho jsem se obávala. A teď s nedostatkem motivace, inspirace a zaneprázdněnosti v prosinci taky moc souborů nenahraju.

A jelikož se blíží konec roku, tak dávám přehled mých TOP 5 fotobank v celkovém výdělku tohoto roku (výdělek na istock tvoří zhruba 35 % výdělku FT):
1. FT
2. SS
3. IS

4. POND5
5. 123RF
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod castyhost » 3. prosinec 2016 07:35

pěkné shrnutí

určitě by byla taky uspěšná vlákna "měsíční činnost dvojnásobná, trojnásobná..."
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 3. prosinec 2016 08:38

Měsíční činnost dvojnásobnou nedám, technika ani já nestíháme, ale můžu takovej od boku poznatek: za období "psaní blogu" (v uvozovkách je to proto, že neumím anglicky) na DreamsTime se prodeje zněkolikanásobily. Ovšem, násobení nulou, víme jak.... Takže zkrátka za dobu existence blogu což jsou cca 2 měsíce, se prodalo tolik, co předtím za rok. Ale samozřejmě mezitím nahrávám, a samozřejmě je sezóna, tak to berte s rezervou. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod castyhost » 3. prosinec 2016 09:43

na nejake vydelecnejsi FB by to asi bylo obecne zajimave, Dt neni zrovna muj hit
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Host » 3. prosinec 2016 10:19

Dt zrovna za posledni pulrok pekne roste. Denne je nekolik dvoudolarovek za reklamu pro strejdu Gugla.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Lenka » 3. prosinec 2016 11:45

No, proč ne. Já se nehádám. Hlavně když kape. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod ypres.bass » 3. prosinec 2016 12:48

Host píše:Dt zrovna za posledni pulrok pekne roste. Denne je nekolik dvoudolarovek za reklamu pro strejdu Gugla.
asi mi něco uniklo, můžeě mi prosím vysvětlit o čem to mluvíš?
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod Host » 3. prosinec 2016 20:06

ypres.bass píše:
Host píše:Dt zrovna za posledni pulrok pekne roste. Denne je nekolik dvoudolarovek za reklamu pro strejdu Gugla.
asi mi něco uniklo, můžeě mi prosím vysvětlit o čem to mluvíš?

Jde o jednotlivé prodeje za dva usd provize, které jak kdysi psali, mají být pro reklamu v Googlu. Dt má s gůglem nějakou smlouvu. Určitě nebudu sám, kdo to tak má... ;)
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod shalom3 » 3. prosinec 2016 20:29

Je to tak, jak host říká. Od té doby teprve příjmy na DT trochu vyrostly - nějaké ty prodeje po 2 USD přijdou vhod. Jen škoda, že google si neumí vygooglovat víc mých obrázků ;)
shalom3

Reputace: +1193

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse