Jak už jsem psala, měsíc jsem na fotobanky nenahrávala. Nebylo na čem, jen jsem parkrát do týdne klikla na donate na 123rf.
Měsíc utekl a já si zvykla na tu pohodu, teď mám problém se k něčemu dohnat a chybí mi inspirace, tak jsem se po pár měsících zase vrhla do fraktálů (kdyby to renderování netrvalo tak dlouho

)
Jako referenční měsíc beru září - výdělky jsou 100%
Jsem na 8 fotobankách - SS, FT, IS, DT, BigStock, 123rf, CanStock, Pond5. Portfolio tvoří fraktály (51 % na SS), vektory (21 %), fotografie (14 %) a zbylých 14 % je tvořeno bitmapami (texigen, bitmapové ilustrace), ten poměr je na všech fotobankách podobný, kromě DT a IS (tam převažují fotografie) kde moc nepřijímají fraktály.
U fotobank s malým výdělkem nebo tam, kde se výdělek dost mění procenta moc nevypovídají.
CELKEM:září - 100 %
říjen - 48 %
listopad - 269 %
Jednotlivé fb:SS:září - 100 %
říjen - 150 %
listopad - 350 %
Fotolia:září - 100 %
říjen - 51 %
listopad - 233 %
iStockzáří - 100 %
říjen - 92 %
listopad - 92 % (zatím, jsou načetlé pouze subs za listopad, partnerské zatím ne ??)
BigStock (v říjnu a listopadu se oproti jiným měsícům nic neprodalo)
září - 100 %
říjen - 0 %
listopad - 0 %
Dreamstime - v září prodej po půl roce (DT je u mě co se pravidelnosti výdělků a jejich výše nejhorší fotobanka)
123RFzáří - 100 %
říjen - 0 %
listopad - 191 %
CanStockzáří - 100 %
říjen - 600 %
listopad - 100 %
Pond5 - prodej po roce, avšak díky vysoké odměně (video), se Pond dostal na celkové 4. místo v letošních výdělcích (pokud se tam nic neprodá je možné, že ho přeskočí 123rf)
Takže to nakonec vyšlo jako opak, toho čeho jsem se obávala. A teď s nedostatkem motivace, inspirace a zaneprázdněnosti v prosinci taky moc souborů nenahraju.
A jelikož se blíží konec roku, tak dávám přehled mých TOP 5 fotobank v celkovém výdělku tohoto roku (výdělek na istock tvoří zhruba 35 % výdělku FT):
1. FT2. SS
3. IS4. POND5
5. 123RF