Do kolika FB přispívat?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Do kolika FB přispívat?

Příspěvekod Fug4s » 7. leden 2017 08:22

Ahoj,
chtěl bych se zeptat do kolika FB tak posíláte práce. Založil jsem si 5 top FB a posílám do všech kromě iStock kde mě až včera přijali a ještě jen na foto, vektory zamítly. Výsledek je že prodávám jen na SS a AdobeStock ale 123RF a Dreamstime (kde mám paradoxně nejvíce souborů) nic. Tak si říkám jestli to má smyls cpát pořád do "všech" FB. Moje představa by byla přivýdělek cca 2-3000 měsíčně. Asi by bylo lepší vydělávat ve více bankách. Ale není lepší se jen soustředit jen na ty co prodávají?
Díky
Hodnocení: 0
Fug4s

Reputace: +40

Re: Do kolika FB přispívat?

Příspěvekod castyhost » 7. leden 2017 09:19

na 2k mesicne na SS potrebujes cca 14prodeju ve vsedni den po 0,25$...to bych videl pri dnesni bide tak na 1500ks portfolio...kazdy dalsi den je horsi zacit

tak zacni makat ;-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 7. leden 2017 09:30

V živote muža sú štyri obdobia.

Keď verí na Mikuláša,
keď neverí na Mikuláša,
keď hrá Mikuláša
a keď vyzerá ako Mikuláš.

V živote fotobankéra sú len tri obdobia.

Keď verí, že viac bezvýznamných fotobánk mu prinesie väčší zisk,
keď neverí, že viac bezvýznamných fotobánk mu prinesie väčší zisk
a keď sa vyprdne na bezvýznamné fotobanky, pretože je to strata času a sústredí sa len na tie najziskovejšie.
+Anika, +Marsan, +PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +4
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod castyhost » 7. leden 2017 09:37

a teď pozor
keď ťa jebe Mikuláš nejsi pravý muž ;-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Ravennka » 7. leden 2017 10:14

Já jsem ve špatné fázi zřejmě, ale stále si myslím, že pokud mi nahrání na fotobanku nezabere prakticky žádný čas (to, když se to samo uploaduje, nepočítám), má cenu to tam vrazit a člověk může být příjemně překvapen.

To je případ Pond5 a CanStock, kde se jenom odklikne odeslání a to je všechno. Pond mi měsíčně zaplatí nákup masa na jídlo na 1 den a CanStock už i překvapil :D

Jo a také 123RF, která teda mi dělá měsíčně co BigS, tak 15% SS, to není k zahození 8-) Ale první rok - dva to dělalo velký kulový.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 7. leden 2017 12:32

Ze začátku je lépe se zaměřit na ty největší fb, hlavně SS a Fotolii. Až člověk vychytá různé důvody zamítnutí, tak lze uvažovat o expandování. Já jsem nyní začala odesílat pomocí StockSubmiteru, takže tam není problém si to všechno pěkně připravit a pak jen odbouchnout, do kterých fb to chci poslat. Měsíčně je 33 submitů zdarma na všechny fotobanky, tj. program to sám odešle i ke schválení. Nahrát se dá neomezeně, ale když nejsou už volné submity, tak se to musí v každé fb submitovat ručně. I tak to ušetří hodně práce.
Nicméně, přivýdělek 2-3 tis. může dnes znamenat opravdu tak těch 1500 vektorů, takže na to číslo se většina lidí dostane tak po 2-3 letech.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 7. leden 2017 12:44

Klasický průběh:
1. rok 4 fotobanky ("rozkoukávám se")
2. rok 8 fotobank ("zvládám to")
3. rok 16 fotobank ("říkají že je to blbost, ale já budu výjimka")
4. rok 4 fotobanky ("měli pravdu").
+Bananaboy, +Marsan Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 7. leden 2017 13:04

16 fotobank, co by generovaly alespoň dolar měsíčně, snad ani není, ne? :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod CaptureLight » 7. leden 2017 13:27

Shutterstock, Dreamstime, Fotolia,iStock, 123RF, Depositphotos, Bigstock, Pixtastock, Alamy, 500px, Videoblocks, Colourbox, PhotoDune, Pond5, FeaturePics, CanStockPhoto, Stockxpert = 17 :-)
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod -Tereza- » 7. leden 2017 13:33

Ahoj, ze začátku jsem také nahrávala na hodně, postupně už jen na pár. Ono se zdá, že to nepřidává tolik práce, ale postupně se to nabalí, člověk nahrávání odkládá a pak má potřebu všude kontrolovat zisky, které na těch malých ale moc nepřibydou a na první výplatu to bude dost trvat.

Ze začátku bych se tak možná snažila nahrát co nejvíc věcí na SS a Fotolii a pak se rozhodla, jak dál, pak můžeš na ty ostatní nahrávat třeba jednou za pár týdnů, jak buděš mít chuť. Mně se istock vyplatí, ale nahrávání je tam otrava a teď tam je tolik změn, že výdělky se dozvíš až hodně se zpožděním a asi půjdou dolů. Ilustrace šlo nahrávat pod fotkami, ale to už možná také nejde. Od léta jsem tam už nic nenahrála kromě fotek a videí, protože začali hodně odmítat.

Z těch menších se imho vyplatí Bigstock pokud nahráváš pravidělně a 123rf, tam chvíli trvá, než se to rozběhne, ale některé prodeje mám za 13 dolarů, takže to pak rychle naskáče. Na Depositphoto je to čím dál horší a po výplatě účet asi zruším a na Dreamstime pro někoho dobrý, pro někoho ne, tam je blbý, že hranice pro výplatu je až 100 dolarů.

Pokud ti jde o příjmy cca těch 100 dolarů za měsíc, jde to i jen na SS a Fotolii s 500 soubory a ani to nemusí být vektory, ale tohle je hodně individuální a do budoucna samozřejmě čím víc tím líp.

Jinak pokud je to něco, co by tě bavilo, tak určitě doporučuju začít s videem. Na 100 dolarů stačí třeba jen dva prodeje za měsíc na Videoblocks, což není zase tak těžké dosáhnout. S tím že se ti jich plno prodá i jinde většinou za 4-20 dolarů, takže to naskakuje rychleji než obrázky po pár centech. U videa doporučuji havně SS, Fotolii, iStock, Pond5 a zmíněné Videoblocks.
+PandaWild Hodnocení: +1
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse