Prosím o radu

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Prosím o radu

Příspěvekod Jarousek » 18. leden 2017 09:53

Dobrý den kdysi jsem začal uvažovat o fotobankach(před 3 roky).Koupil jsem si tedy fotak a naučil se fotit.Vzal jsem to z hurta a dál jsem na reportážní a na divočiny.U reportážní fotit zejména válečné konflikty živelně pohromy z důrazem na lidské osudy(moje něj fotka je žena s dítětem v okně domů plamenech).Co se tejce divočiny mám 12 fotek (souboje,lov).Momentálně mám v pc 230 fotek s velkým F a chtěl jsem se vás zeptat jsou tahle témata vůbec na fotobankach prodejna?. Do čtk a ng se mi nechce jít.
Hodnocení: 0
Jarousek

Reputace: 0

Re: Prosím o radu

Příspěvekod duben » 18. leden 2017 10:02

Jarousek píše:Dobrý den kdysi jsem začal uvažovat o fotobankach(před 3 roky).Koupil jsem si tedy fotak a naučil se fotit.Vzal jsem to z hurta a dál jsem na reportážní a na divočiny.U reportážní fotit zejména válečné konflikty živelně pohromy z důrazem na lidské osudy(moje něj fotka je žena s dítětem v okně domů plamenech).Co se tejce divočiny mám 12 fotek (souboje,lov).Momentálně mám v pc 230 fotek s velkým F a chtěl jsem se vás zeptat jsou tahle témata vůbec na fotobankach prodejna?. Do čtk a ng se mi nechce jít.

Reportážní fotografie leda v novinářské licenci, pro komerční použití to nepůjde, pokud nemáš souhlas všech vyfocených osob. Otázka je, jestli reportážní fotografie k události která proběhla před delší dobou bude mít šanci se prodat. Leda kdyby informovali o nějaké nové katastrofě a odkazovali se na tu předchozí ... nejsem si úplně jistý, že to nebude ztráta času.

Souboje a lov, pokud máš souhlas lovců apod. tak jo, pokud ne tak leda zvířata jako taková, sice se to neprodává tolik, ale pokud jsou to vyjímečné fotografie, nějaké prodeje mít budeš.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Trueblackheart » 18. leden 2017 10:05

+Marsan, +PandaWild Hodnocení: +2
Trueblackheart

Reputace: +37

Příspěvekod Jarousek » 18. leden 2017 10:20

Špatně sme si rozuměli já nefotim myslivce ale divočiny lov vlků a rockových šelem tohle mě zajímá jestli je prodejne
Jarousek

Příspěvekod Jarousek » 18. leden 2017 10:22

Trueblackheart píše:recyklace http://forum.fotobanky.cz/diskuse-pro-n ... t2051.html starej provokatér.

Já bych neřekl provokatér jen jsem se prostě blbě ptal jako amater
Jarousek

Příspěvekod Trueblackheart » 18. leden 2017 10:30

Obrázek
Trueblackheart

Reputace: +37

Příspěvekod duben » 18. leden 2017 10:48

Jarousek píše:Špatně sme si rozuměli já nefotim myslivce ale divočiny lov vlků a rockových šelem tohle mě zajímá jestli je prodejne

Lov vlků a rockových šelem? Co je rocková šelma? Ringo Starr? Fotky divočiny zkusit můžeš, já zvířata prodávám a třeba NatureFoto je s nimi hodně úspěšný.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Jarousek » 22. leden 2017 20:02

Omlouvám se za překlep to ta t9.Mě vlažné zajímá zda vůbec fotky z divočiny jsou vůbec na fotobankach prodejne mám fotky z celého světa prales afrika atd.Nebo je prostě lepší fota prodat do časopisu
Jarousek

Příspěvekod Host » 22. leden 2017 20:34

Vás je pro fotobanky škoda. Hvězdnou kariéru bych být vámi začal zde https://www.czechpressphoto.cz/cpp/rok-2016/ Po výhře ve všech kategoriích bych se už jen přebíral lukrativními zakázkami a přehazoval peníze vidlemi aby se vám nezapařily Mistře... :mrgreen:
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Jarousek » 22. leden 2017 21:24

Klienti fotobank jsou vesměs reklamní agentury,prodejci zboží a tvůrci webu.Z toho lze jasné vyčíst co je prodejně ve vašem případě příroda má kolem 1 procenta z celkového prodeje.Fotek lvů lovici zebry jsou milióny.Co se těžce reportážní či dokumentárního foťáku to je jinej kumšt.Taková fotka musí mít silně emotivní pribeh a perfektní kompozicí.O takové fotky ani fotobanky nemaj ani zajem.
Jarousek

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky