Jarousek píše:Dobrý den kdysi jsem začal uvažovat o fotobankach(před 3 roky).Koupil jsem si tedy fotak a naučil se fotit.Vzal jsem to z hurta a dál jsem na reportážní a na divočiny.U reportážní fotit zejména válečné konflikty živelně pohromy z důrazem na lidské osudy(moje něj fotka je žena s dítětem v okně domů plamenech).Co se tejce divočiny mám 12 fotek (souboje,lov).Momentálně mám v pc 230 fotek s velkým F a chtěl jsem se vás zeptat jsou tahle témata vůbec na fotobankach prodejna?. Do čtk a ng se mi nechce jít.
Reportážní fotografie leda v novinářské licenci, pro komerční použití to nepůjde, pokud nemáš souhlas všech vyfocených osob. Otázka je, jestli reportážní fotografie k události která proběhla před delší dobou bude mít šanci se prodat. Leda kdyby informovali o nějaké nové katastrofě a odkazovali se na tu předchozí ... nejsem si úplně jistý, že to nebude ztráta času.
Souboje a lov, pokud máš souhlas lovců apod. tak jo, pokud ne tak leda zvířata jako taková, sice se to neprodává tolik, ale pokud jsou to vyjímečné fotografie, nějaké prodeje mít budeš.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online