alima007 píše:vrátit naklady??? ..... to si teda fandis, ze s 20 fotkama na FB vydelas 3000+... a ne, fakt to takhle nefunguje
alima007 píše:vrátit naklady??? ..... to si teda fandis, ze s 20 fotkama na FB vydelas 3000+... a ne, fakt to takhle nefunguje
| Hodnocení: 0 |
| +foxinka | Hodnocení: +1 |
foxinka píše:Jasně že je za tím nějaká práce a vím co obnáší focení. Nebylo to nic proti ní, jen říkám, že nápady jak má fotka vypadat byly moje.
| +Bananaboy, +glorcza | Hodnocení: +2 |
Zmáčknutí knoflíku je ten rozhodující bod autorské tvorby, protože ta osoba tím okamžikem rozhodne o kompozici a správném čase provedení fotky. Nezmění to ani "Stůj tam a až ti řeknu tak to zmáčkni!", stejně je "mačkatel" tím rozhodujícím prvkem pro vznik fotky.hypotekyfidler.cz píše:Tak mě v téhle souvislosti napadla otázka, jak by to bylo s rengenovým snímkem? Mám krásný panoramatický rentgen všech zubů i se zanícenou sedmičkou vlevo nahoře - můžu si podepsat i model release. Asi by se párkrát prodal. Ale autorem snímku asi nejsem, ale kdo je? Zubařka, která zmáčkla knoflík? Nebo výrobce rentgenu?
| +Baldion, +foxinka, +ivusakzkrabice | Hodnocení: +3 |
PandaWild píše:
Z 20 "dobrých fotek" bude zisk tak 25 Kč měsíčně.
| +PandaWild, +ivusakzkrabice | Hodnocení: +2 |
PandaWild píše:Zmáčknutí knoflíku je ten rozhodující bod autorské tvorby, protože ta osoba tím okamžikem rozhodne o kompozici a správném čase provedení fotky. Nezmění to ani "Stůj tam a až ti řeknu tak to zmáčkni!", stejně je "mačkatel" tím rozhodujícím prvkem pro vznik fotky.
Baldion píše:foxinka píše:Jasně že je za tím nějaká práce a vím co obnáší focení. Nebylo to nic proti ní, jen říkám, že nápady jak má fotka vypadat byly moje.
Nemůžu si pomoct, ale k tomu něco napsat musím.
To že byly nápady, jak má fotka vypadat vaše ještě neznamená, že to tak ve výsledku dopadne. Ono je napřed potřeba si pořídit kvalitní fotoaparát, ateliér, světla apod, aby ta fotka trochu vypadala. A to jsou nemalé investice, které musela fotografka vložit. Kompaktem za tisíc korun někde doma v kuchyni ta fotka tak úplně nevyzní.
Pak je taky potřeba aby k tomu, že má potřebné vybavení měla dovednosti toto vybavení obsluhovat a cit pro to, jak to celé provést. Za tím jsou stovky hodin práce (a tedy i peněz). Jsem si například jistý, že kdybychom fotili stejnou modelku ve stejném ateliéru já a třeba Robert Vano, tak jeho fotky by byly tak nějak o něčem jiném.
Pak je potřeba výsledné fotky upravit, protože málokdy z fotoaparátu vyjde něco, co už úpravy nepotřebuje. K tomu zase potřebuje příslušný software, který většinou taky něco stojí.
Zkuste si tedy spočítat, jak dlouho trvalo focení, jak dlouho jí trvalo následné zpracování fotografií, od vámi zaplacené částky si odečtěte amortizaci jejího zařízení a nájem v ateliéru a vyjde vám, kolik si na hodinu vydělala.
| +Baldion | Hodnocení: +1 |
PandaWild píše:Zmáčknutí knoflíku je ten rozhodující bod autorské tvorby, protože ta osoba tím okamžikem rozhodne o kompozici a správném čase provedení fotky. Nezmění to ani "Stůj tam a až ti řeknu tak to zmáčkni!", stejně je "mačkatel" tím rozhodujícím prvkem pro vznik fotky.
Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam
Za dílo se považuje též počítačový program, je-li původní v tom smyslu, že je autorovým vlastním duševním výtvorem. ...bla bla ...Fotografie a dílo vyjádřené postupem podobným fotografii, které jsou původní ve smyslu věty první, jsou chráněny jako dílo fotografické.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.