Chodím k řezníkovi a tam té kase, než vytiskne účtenku, trvá tolik, že zaplatím, seberu všechen nákup a jsem pryč. Ale to už je problém toho řešení (a to za to dal tolik, že letos nepojede na dovolenou

)... to je jako s jakoukoliv jinou technikou (dobrá / špatná / svižná / zdechlá, ...)
Jsem spíš tím chtěla říct, že když jsem offline, tak pořád můžu prodávat. Rozhodně nejsem zastánce, ale to je snad poprvé, kdy nelze vinit technické řešení na straně státu (jako různé registry, atp, které prostě nefungovaly)... i když ono za ty prachy, co se do toho vrazily, klidně mohlo existovat oficiální EET řešení pro hlavní systémy.
Nejlepší by bylo, kdyby to celé nebylo, protože je to přesně tak... nepoctivci si vždycky najdou řešení (dvě kasy, tlačítko 'neodesílat', různé vychytávečky a variace na tohle téma). Na druhou stranu, prakticky každý, koho potkám, říká, že je to blbost a účtenky ani teď nikdo nechce. A je to jenom zátěž psychická (stres), materiální (papír, tisk, ... pokuta) a v neposlední řadě je to zbytečná další zátěž pro životní prostředí

Hlavně že nebude moct obchodník dát nakupujícímu zadarmo ani mikrotenku, až to projde od EU přes naše legislativní kolečko, aby se nezatěžovalo životní prostředí
S tím - až se to jednou spočítá, ... tam jsou úplně jiné pohnutky... ale furt nechápu, kdo to ANO volí, když na ně všichni jenom nadávají