Ahoj,
přes fotobanky jsem nikdy nic neprodaval, ale chtěl bych začít prodávat videa. Teda už jsem začal, když jsem prodal za 200 USD video, který jsem jen uploadnul na YT a ozvali se z nějaký US televize že to chtěj použít. Je to tohle:
https://youtu.be/aEhreiFl28Mkdyž mě oslovili, tak mělo 51 shlédnutí. To mi přijde fajn, ale třeba je to jen začátečnické štěstí:)
Budu teď nějakou dobu na Faerských ostrovech (2-3 týdny) a na Islandu (cca 3-6 měsíců), kdežto je super příroda na takovýhle věci. Krom toho s sebou budu mít drona.
Co jsem tak procházel diskuse, tak mi přijde, že tu spíš, když už někdo prodáváte, tak to jsou nějaké animace, či tak. Je tu někdo se zkušeností s prodejem 'normálně' natočených videí? Prodávaj se nějak rozumně?
Když jsem zaškrtl 360° videa, tak z Faerských ostrovů ani Islandu není např. na Pond5 ani jedno. Má tohle nějakou šanci? Mám 360°ku Kodak pixpro, kterou jsem koupil kvůli jednomu projektu, který se nakonec vůbec nekonal a tak jsem jí ani nevybalil a chtěl rovnou prodat. Ale případně bych vzal s sebou a používal..
Taky jsem koukal na videa na 'foto'bankách a povětšinou mají kolem +-20 sec, pětiminutový tam není ani jedno. To asi taky má nějakej smysl, že?
Případně jsou nějaké další způsoby, jak zmonetizovat videa z Faer a Islandu?
díky