Fotoaparát

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Fotoaparát

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. říjen 2017 17:41

Baldion píše:
ivusakzkrabice píše:
Baldion píše:polohovatelný do všech pozic, z nichž u některých mě ještě ani nenapadlo, k čemu můžou být dobré :D

Badion > bavíme se skutečně stále o focení?

Jasněžejo. Já na nic jiného nikdy nemyslím :D
Celkem hodně využívám i otočení středové tyče o 90 stupňů do vodorovné polohy k focení kolmo dolů (čajové lístky a podobná havěť). :)

:) ;)
Koukala jsem na video a je božskej. Je k tomu i ta tyčka na připevnění světla nebo to je jen nějaký standardní závit? Zatím jsem v tomhle oboru stativů dost nerozkoukaná..
+Baldion Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Baldion » 4. říjen 2017 18:01

ivusakzkrabice píše:Je k tomu i ta tyčka na připevnění světla nebo to je jen nějaký standardní závit? Zatím jsem v tomhle oboru stativů dost nerozkoukaná..

Ta tyčka se bohužel kupuje zvlášť. ;) Já jsem tenhle pořídil místo Vanguardu za 1800 Kč a nestačil jsem se divit. Pochopil jsem konečně význam slova "Stativ" :D
Hodnocení: 0
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod ivusakzkrabice » 5. říjen 2017 07:25

Děkuji za rady, trpím ještě víc, nemůžu si vybrat, oba návrhy - od Badiona a Zmrzlináře sou špičkový a já nevím který si vybrat
ivusakzkrabice

Příspěvekod Zmrzlinář » 5. říjen 2017 07:50

ivusakzkrabice píše:Děkuji za rady, trpím ještě víc, nemůžu si vybrat, oba návrhy - od Badiona a Zmrzlináře sou špičkový a já nevím který si vybrat

Já myslím, že oba jsou úplně v pohodě a je v podstatě jedno, co si vybereš. Oba mají stejný parametry, i na ten Vanguard se dá přidělat světlo nebo blesk (nebo držák na odraznou desku, cokoliv).

Vanguard váží 2.3 Kg a já to ven tahám, to zas taková katastrofa není, horší je transportní výška, která je asi 70 cm, ale což, mně to tolik nevadí. Už jsem se tahal s horší výbavou a byl jsem s tím i na Sněžce.

Tak hodně štěstí :)
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod PandaWild » 5. říjen 2017 09:04

Do terénu není potřeba tak vysoké stativy, nebo jo? Mé nehejblátko Hama za 250,- má asi 110 cm, složené něco přes 30 cm, váha půl kila, takže se vejde v pohodě do baťohu. S výškou jsem neměl nikdy pocit že by mi nestačila. Co nestačí je pevnost upevnění, vítr s tím hýbe a zrcadlo by asi neudržel. Není na cesty lepší krátký ale pevný stativ? Výška se dá nahradit postavením na zídku, ale pevnost se nahradit nedá.
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod ivusakzkrabice » 5. říjen 2017 09:10

Tak třeba ta otočnost u toho od Badiona je až neskutečná..
A určitě bych využila i to přidělání foťáky k zemi, tzv. mezi nohy stativu a to nevím, zda mají oba
jinak na ty světla jsem včera taky přišla, že závit mají oba, i šikovnou brašnu mají oba
ivusakzkrabice

Příspěvekod Zmrzlinář » 5. říjen 2017 09:13

PandaWild píše:Do terénu není potřeba tak vysoké stativy, nebo jo? Mé nehejblátko Hama za 250,- má asi 110 cm, složené něco přes 30 cm, váha půl kila, takže se vejde v pohodě do baťohu. S výškou jsem neměl nikdy pocit že by mi nestačila. Co nestačí je pevnost upevnění, vítr s tím hýbe a zrcadlo by asi neudržel. Není na cesty lepší krátký ale pevný stativ? Výška se dá nahradit postavením na zídku, ale pevnost se nahradit nedá.

Tak to je asi subjektivní. Já dávám přednost pevnosti nad pohodlím. Mám ještě malej jobby stativ s nosností asi do 3 Kg, zrcadlo jen tak tak unese a ten nosím pořád, protože jsou situace, kdy to bez toho nejde.

Ta transportní výška přes 70cm je nepohodlná, to je fakt. Ale na batoh se to dá taky přidělat, pak má člověk volný ruce a těch pár kilo skoro není znát, mně to nevadí.

Já jsem si tenhle pořídil po nákupu některých nových objektivů, předtím jsem měl tenhle https://www.fotoskoda.cz/big-425822-stativ-s-kulovou-hlavou-tp-1200/ ale začaly mu klouzat nohy a v podstatě až u počítače jsem zjistil, že některý fotky jsou trochu máznutý. Doma nefotím skoro nic, možná pár fotek ročně, stativ jsem pořizoval zejména ven a zatím jsem velmi spokojenej.
Zmrzlinář

Příspěvekod castyhost » 5. říjen 2017 09:16

na bhphotovideo.com si nadefinuj co chces

v krame si to 10x vyndej z batohu a nastav pokazde jinak a zase uklid
pokud tomu neco neupadne a bude te to furt bavit, je to adept do uzsiho vyberu
btw vanguard alta, benro befree u me neproslo

slusna hlava stoji 2k+, tak komplet stativ pod 2k asi nebude hit
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Zmrzlinář » 5. říjen 2017 09:18

ivusakzkrabice píše:Tak třeba ta otočnost u toho od Badiona je až neskutečná..
A určitě bych využila i to přidělání foťáky k zemi, tzv. mezi nohy stativu a to nevím, zda mají oba
jinak na ty světla jsem včera taky přišla, že závit mají oba, i šikovnou brašnu mají oba

Ten Vanguard si taky můžeš otočit jak chceš, v podstatě si můžeš přidělat i druhej foťák na druhej konec tyče, když bys třeba chtěla, nebo světlo. Když se novy vysunou úplně, je to i hodně vysoko, dá se to nastavit kolmo k zemi, na stůl, cokoliv.

Já byl línej, nikam do města se mi nechtělo, ale normálně bych se sebral a šel bych se na ně podívat, oba mají myslím u Škody.

Já jsem na ten manfrotto taky koukal, na tenhle model. Nakonec jsem koupil Vanguard, protože je levnější (více než 2000, takže jsem mohl koupit to světlo, který se mi hodilo na broučky), kdybych měl na tenhle nákup větší rozpočet, koupil bych zvlášť nohy a zvlášť hlavy a koupil bych jednu s pákou a jednu s koulí. Ale za tyhle peníze jsem spokojenej.
Zmrzlinář

Příspěvekod ivusakzkrabice » 5. říjen 2017 09:34

Zdá se mi to, nebo ten vanguard alta je opravdu kovovější oproti manfrottu?
Asi nemá cenu blbnout, cena je cena, je to nejvíc na doma, na pevné stabilní focení, na případné nutné tahání taky vychází o chloupek lehčí. koukala jsem, že ho mají bez koruny za 5 tis., což je oproti manfrottu zajímavější. Zkusím, zda by mi nabídl nějakou zajímavou cenu pan Šilar. Škoda je pro mě z ruky, moc času na otočku do Prahy aktuálně nemám i když jsem dobře na trase..
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na O focení