Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod Zmrzlinář » 25. říjen 2017 13:51

Ravennka píše:
ivusakzkrabice píše:Jj, ten má super kousky, ještě koukni na Ravennku, tam taky ráda koukám, třeba se časem naučím kreslit i něco jiného než cynického kocoura a soba :) ;)

Proboha svatýho, na moje recykláty, ikony, výcvaky ze zahrady a 1000 a 1 abstraktní pozadí? :lol:

Na tu já taky koukám. Skoro každej den odpoledne si udělám kafe a kolečko kdo má co novýho.

Vektory jsem zkoušel taky, ale asi jsem na to šel špatně. K iPadu jsem si koupil tužku, která je úplně ale úplně na h*vno, tak jsem si koupil druhou, která je trochu lepší. Koupil jsem výbornou aplikaci (https://graphic.com/ipad/ - je verze jak pro tablet tak pro Mac, mám obě) a jal se tvořit, no tvořit :D prostě jsem začal vymejšlet a čmárat, lidi! Já teda nevím jestli to vektoristi mají snažší, fakt nevím! Já teda určitě ne :D

Teď došly fotky, venku je hnusně, práce je moc tak budu nejspíš po večerech zkoušet něco matlat. Hlavně klid, já opravdu nepředstavuju konkurenci :D možná časem, do 20 let bych mohl prodat pár obrázků.

A když už jsem to nakousnul, v čem malujete? Používáte grafickej tablet, myslím takovou tu placku s tužkou. Já jsem objednal, myslel jsem hlavně na retušování a maskování ve fotošopě že to bude bezva ale pak mi došlo, že jsem se mohl víc zamyslet a možná koupit něco většího, třeba na to čmárání. Přece nemalujete myší, nebo jo? I když ty vektory vlastně proč ne. Na iPadu to jde asi dobře, kdyby byly schopnosti a nápady, myslím že fakt dobrý.
Hodnocení: 0
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod admin » 25. říjen 2017 14:01

Bananaboy píše:K tomu recyklovaniu nás ale nútia hlavne okolnosti ktoré sú momentálne vo fotobankovej sfére. Obrovská konkurencia, nízke príjmy a podobne. Ja som na fotobankách začínal s ideou, že si vytvorímm portfólio asi tak 1000 kusov ilustrácií ktoré ma budú živiť a potom si budem pekne pomaly tvoriť kvalitu namiesto kvantity. Tvoriť kvalitu by som dokázal a aj by ma to možno viac bavilo ako tvorba recyklovanej kvantity. Lenže to proste nejde. Kvalita zapadne do databázy presne tak isto ako kvantita, takže nie je žiadna motivácia na tvorbu kvality. Človek musí tvoriť proste rýchlo a efektívne, aby sa aspoň ako tak udržal na nejakých rozumných príjmoch. Štve ma, že nie je čas sa na chvíľu zastaviť, naučiť sa novú techniku, ovládnuť nový software. Všetko musí človek robiť večer v osobnom voľne, pretože cez deň musí ako hňup do zblbnutia recyklovať stále tie isté ilustrácie.

No nevím, poslední dobou to trochu přehodnocuji a méně recykluji. Víc se snažím objevovat nové styly. Sice to stojí více času, ale přináší mi to větší radost :) Samozřejmě také recykluji, ale už né tolik co dříve. Mám totiž poocit, že se to ani nevyplatí. To raději zkouším něco nového.
+shalom3 Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Fug4s » 25. říjen 2017 16:29

taky mi to tak přijde. Když něco zrecykluju nebo udělám podobně více to zapadne než něco trochu novějšího. Samozřejmě že u vektorů to asi bude vždy lákat tam vložit podobné věci.
Zmrzlinář píše:A když už jsem to nakousnul, v čem malujete? Používáte grafickej tablet, myslím takovou tu placku s tužkou. Já jsem objednal, myslel jsem hlavně na retušování a maskování ve fotošopě že to bude bezva ale pak mi došlo, že jsem se mohl víc zamyslet a možná koupit něco většího, třeba na to čmárání. Přece nemalujete myší, nebo jo? I když ty vektory vlastně proč ne. Na iPadu to jde asi dobře, kdyby byly schopnosti a nápady, myslím že fakt dobrý.

Dá se toho dost namalovat myší. Většinu vesmírů kreslím myší a pravačkou (jsem levák) protože nejvíc času mám v práci a tam si na tablet netroufnu. Doma mám tablet a tím kreslím složitější věci, teď třeba portrét manželky. :)
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 25. říjen 2017 16:31

Portrét manželky? Uvidíme nějaký pořádný akt? :D
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Fug4s » 25. říjen 2017 16:39

:) portrét není akt. Takže bude nahatá ale vidět bude jen obličej. :D
+Baldion, +PandaWild Hodnocení: +2
Fug4s

Příspěvekod Ravennka » 25. říjen 2017 16:49

Fug4s> To je podvod na diváky!

Ad grafický tablet - pořizovala jsem v době, kdy jsem měla problém se zápěstím a myší a od té doby jakékoliv retušování myší (pokud to není na 2 minuty) považuju za největší zlo a vopruz.
Jinak obecně tabletění mi přijde pohodlnější než myšení, ale jinak běžně klasicky myšuju, o to víc, když je třeba doba, kdy hrajeme hry - třeba CSko a podobné se na tabletu hrajou fakt blbě :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2017 17:54

Zmrzlinář píše:A když už jsem to nakousnul, v čem malujete?

Ja normálne v tom, čo nosím bežne doma, teda v teplákoch. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Host » 25. říjen 2017 18:57

admin píše:
Bananaboy píše:No nevím, poslední dobou to trochu přehodnocuji a méně recykluji. Víc se snažím objevovat nové styly. Sice to stojí více času, ale přináší mi to větší radost :) Samozřejmě také recykluji, ale už né tolik co dříve. Mám totiž poocit, že se to ani nevyplatí. To raději zkouším něco nového.

Tak na to jsem také přišel. Povedlo se mi recyklací tématu zabít na šutru několik svých starých bestsellerů, místo kterých se začaly prodávat ty nové, ale už podstatně méně... Od té doby považuji všechna svá úspěšná témata za uzavřená a také většinou hledám něco nového. Jde to čím dál tím hůř...
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 25. říjen 2017 19:54

Tak to já svým bestsellerům nekonkuruju... Ty mají výsadní postavení a žádné recyklace se nepřipouští. Horší je to, když pak ze dne na den přestanou být bestsellery a najednou upadnou do hlubin databáze :( to pak zkusím, jestli by se nedošlo k nějakému znovuzrození :mrgreen: (většinou houby, ale tak... co kdyby náhodou)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Fug4s » 25. říjen 2017 20:04

Ravennka píše:Fug4s> To je podvod na diváky!

Ad grafický tablet - pořizovala jsem v době, kdy jsem měla problém se zápěstím a myší a od té doby jakékoliv retušování myší (pokud to není na 2 minuty) považuju za největší zlo a vopruz.
Jinak obecně tabletění mi přijde pohodlnější než myšení, ale jinak běžně klasicky myšuju, o to víc, když je třeba doba, kdy hrajeme hry - třeba CSko a podobné se na tabletu hrajou fakt blbě :lol:

není má to být portrét a ten diváci vidí. :)
Fug4s

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse