Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod PandaWild » 25. říjen 2017 20:20

Ale víš jakou tím vyvoláš představivost? Ta je mnohem horší než otevřeně odhalit vše!
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2017 20:31

PandaWild píše:Ale víš jakou tím vyvoláš představivost? Ta je mnohem horší než otevřeně odhalit vše!

Myslíš až takú chorobnú predstavivosť ako mal Dalibor Vrána vo filme "Vrchní, prchni!"? Ten videl ženu a hneď si plasticky predstavil, čo by sa s ňou dalo prežiť. :lol:
+Baldion, +PandaWild Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. říjen 2017 09:06

Ravennka píše:
ivusakzkrabice píše:Jj, ten má super kousky, ještě koukni na Ravennku, tam taky ráda koukám, třeba se časem naučím kreslit i něco jiného než cynického kocoura a soba :) ;)

Proboha svatýho, na moje recykláty, ikony, výcvaky ze zahrady a 1000 a 1 abstraktní pozadí? :lol:

Koukám na ilustrace / vektory, to víš, pro začátečníka, co se teprve s vektorovou grafikou pere jste sakra velcí machři všichni :) ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 27. říjen 2017 11:25

Neboj, to vybrousíš. Jak si člověk osvojí nějaké techniky a pracovní postupy, tak vektory se stále vylepšují. Když se podívám na některé z prvních, tak bych je nejraději smazala. Ale ony jsou stejně někde hluboko, hluboko, takže je stejně sotva někdo uvidí. I když - tu a tam se stalo, že někdo nějakou "vykopávku" koupil.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. říjen 2017 11:42

Tady se podceňuje fakt, že nejsem nemladší a že postupy zapomínám, krutě.. Ale už jsem i na to vyzrála - budiž pochváleny google dokumenty, které používám jako blbníček :) ;)
Ale je fakt, že už mi ta práce s perem jde lépa, pokaždé se plácám po zádech a ramenou jak jsem to či ono krásně obkreslila, jen mi to jde spíš myší, tabletu zatím moc nevládnu, ale pro dobrý pocit ho aspoň mám na stole :)
ivusakzkrabice

Příspěvekod shalom3 » 27. říjen 2017 11:53

Vektory dělám výhradně myší. Nechce se mi nějak vyhodit sumu za tablet (asi se nevyplatí jít do nějakého nejlevnějšího), když nevím, jestli by mi to nějak prospělo. Možná až kápnu na někoho, kdo mi to dovolí vyzkoušet, tak mě to přesvědčí, ale nevím...Vlastně je to asi jedno, jestli nakreslím kostrbatou čáru myší a pak ji upravuji nebo když podobnou nakreslím s tabletem. ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. říjen 2017 11:59

Já teda spíš tabletem dokresluju detaily, které myší nedám, pak spíš volím nástroj tužka, mám nějaký Wacom, cca dva roky, stál přes 2,5 tis. Občas tím jen blbnu a čmárám si a pak to neuložím.
ivusakzkrabice

Příspěvekod Bananaboy » 27. říjen 2017 12:24

Moja rada znie. Ak sa chceš naučiť nový software, tak sa pusť hneď do najťažšej veci. Začínať v Illustratore nejakým kreslením štvorčekov a kruhov je o ničom. Tým sa moc nenaučíš. Ja som v Illustratore začínal týmto obrázkom a na ňom som sa naučil úplne všetko, čo som potom v tvorbe potreboval. Prácu s meshom, perom, maskami... no proste všetko. Pri tvorbe zložitého obrázku sa všetky činnosti milión krát opakujú a tým sa ti vryjú až do krvi a už ich nezabudneš.

kate_small.jpg
kate_small.jpg (116.94 KiB) Zobrazeno 2364 krát

Teraz sa učím Blender a tam si tiež zámerne vyberám ťažké témy. Napríklad ukulele, alebo Elsu z Frozen, ktorú modelujem kvôli tomu, že má hrozne ťažký účes. U jednoduchého účesu by som sa nič nenaučil, alebo by som všetko rýchlo zabudol, lenže pri zapletaní jej vrkoča si siahnem na úplné dno svojich schopností a všetky techniky ktoré si pri tom boji s jej vlasmi osvojím sa mi vryjú hlboko do podvedomia.
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod ToM » 27. říjen 2017 12:58

shalom3 píše:Vektory dělám výhradně myší. Nechce se mi nějak vyhodit sumu za tablet (asi se nevyplatí jít do nějakého nejlevnějšího), když nevím, jestli by mi to nějak prospělo. Možná až kápnu na někoho, kdo mi to dovolí vyzkoušet, tak mě to přesvědčí, ale nevím...Vlastně je to asi jedno, jestli nakreslím kostrbatou čáru myší a pak ji upravuji nebo když podobnou nakreslím s tabletem. ;)

na takové to klasické tvoření vektorů je tablet zbytečný. když přijde kreslení, tak to už je pak jiná. tablet mám, kreslil jsem v něm a jeho nákup se mi bohatě vrátil, pak jsem přestal "kreslit" ale "tvořit" klasické vektory (tlačítka, vlaječky... prostě klasické vektorové prvky) a odložil jsem ho. Myší je mi to příjemnější a rychlejší. Tablet jsem opět vytáhl až na rozsáhlé retuše ve Photoshopu, nebo texturování (painting) ve 3D. Zkrátka tam kde je třeba tvořit tvar pohybem ruky je tablet lepší, tam kde lze tvar "naklikat" je myš lepší.
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod ToM » 27. říjen 2017 13:01

Bananaboy píše:Moja rada znie. Ak sa chceš naučiť nový software, tak sa pusť hneď do najťažšej veci.... Ja som v Illustratore začínal týmto obrázkom...

Klobouk dolu. Ale nevím jestli takový postup dokáže praktikovat každý. Je to jak začínat na prvním stupni základní školy kvantovou fyzikou místo množin.
+Ravennka, +ivusakzkrabice Hodnocení: +2
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse