Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod shalom3 » 26. říjen 2017 23:53

Zákazníky by nemělo nic odradit, dívala jsem se teď na nějaká svoje 4k videa a fotobankový náhled jel docela plynule (např. soubor 137MB/14s). Krom toho většina fotobank nabízí i zmenšené formáty, takže je to na každém, aby posoudil, co se mu hodí a technicky lépe vyhovuje.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Fug4s » 27. říjen 2017 07:04

Mě šlo spíše o to že když vidí zákazník moje např. abstraktní video, která se mu v náhledu seká a pak vedle je dalších 100.000 který jdou krásně plynule, tak který koupí. Já bych měl asi jasno. Hele tenhle to moc neumí, kdo ví co v tom videu je a sáhl bych raději někam vedle. To že už si pak koupí menší kvalitu je druhá věc. Ale ten prvotní náhled by mě odradil, že je to video nějak poškozené/špatně vyrendrované.
Jinak docela sranda je, že když to pustím v Windows movie playeru, tak to jde plynule. Slavný VLC nepustí nic. Schválili mi další videa a když přímo rozkliknu stránku videa, tak to jde plynule takže asi dobrý. Seká se to více hlavně z DP Animation, z AE to jde lépe. Jinak mi všude schválili i ten MP4 kromě samozřejmě IStocku kam to nejde vůbec nahrát.
Ještě jsem včera zkoušel dát do MOV s PhotoJPEG předtím jsem generoval do MOV s H.264. Nevím co je lepší. Ale vychází to stejně ve VLC se to nehne a WMP to přehraje.
Díky za odpovědi budu to tedy dále sekat do MOV a snad to někdo koupí. :)
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Ravennka » 3. listopad 2017 19:08

Pěkně prosím, mohl by mi někdo vysvětlit co chce básník (zlý SS vyhazovač :mrgreen:) říct tímhle? "Distortion / Anomaly -- Clip exhibits distortion or an anomaly that may be related to rolling shutte"
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod castyhost » 3. listopad 2017 19:14

zaverka v kcamere "nepobere" rychly pohyb a ohne to pohybujici se vec...najdi si rolling shutter
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 3. listopad 2017 19:29

Nesouhlasim :mrgreen: https://eu.fotolia.com/id/178625591 nic ohnutého tam není 8-) jako to je jenom z mobilu, co natočila drahá polovička, když čekala, než přiběhnu z krámu a ani jsem moc nepočítala s tím, že to vezmou.. ale vzali to prakticky všude :shock: teď ještě aby se našel ten blázen, co to koupí :lol:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 3. listopad 2017 19:37

Možná tím myslel že snímek se hýbe a komín se naklání a posouvá, což u tohoto typu záběru nemá dělat. Taková silně statická věc by měla stát stabilně a ne plavat po obrazovce. Takové video už by fakt mohlo být docela k ničemu, kdo bude chtít poletující komín? Asi by pomohlo odříznout první 2 sekundy, kde to poletuje nejvíc.
+soim Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 3. listopad 2017 20:10

to je nájezd na komín... :lol: ono se to muselo zrychlit, pak jsme na to asi zapomněli, nebo tak něco... pak se normálně třepe ruka 8-) ono to bylo jenom takové testovací, jestli to někde vezmou, jestli bude kvalita z mobilu dostatečná. A vzali to fakt prakticky všude... :shock: (kromě SS)

Budiž to inspirací pro ostatné, že i takové video se dá procpat na Fb! ;)
Ravennka

Příspěvekod Bananaboy » 3. listopad 2017 20:24

Tie oblaky sa trasú poriadne. Keby si sa uchádzala v pekárni o prácu posýpačky makových koláčov, tak by ťa určite vzali. :lol: :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 3. listopad 2017 20:40

Vím co by pomohlo - hodit přes obrazovku ještě zaměřovací kříž. Pak by to poletování vypadalo jako záměr. :-) Byla by to dobrá varianta dát to jako další novou verzi videa. Úprava je snadná, na 5 minut - obrázek kříže doplnit do videa pomocí VirtualDub jako vodoznak.
gun.jpg
gun.jpg (35.49 KiB) Zobrazeno 3570 krát
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Fug4s » 4. listopad 2017 16:10

ahoj,
prosím o radu. Chtěl jsem udělat video které na FB téměř není :) - točí se země v takovém tom modrém stylu. Dělal jsem v AE a použil CC Sphere, ale ikdyž jsem si vygeneroval texturu z Illustratoru na 3m a dám tento efekt tak je mapa rozostřená a proto mi to také na SS vyhodili. Zkoušel jsem na 4K, full HD, a jak samotnou mapu tak i s podkladem. Výsledek vypadá takto už v AE (http://jyxo.info/uploads/DD/dd36a5503af ... d72113.jpg) to je verze s bílým podkladem. Napadlo mě že by to mohlo dělat "prázdno okolo" mapy, tak jsem zkoušel pod mapu dát podklad. Díval jsem se na tutorialy na YT a tam když dají PNG obrázku tento efekt tak ho mají krásně ostrý. Nastavení efektu mám stejné. Prosím nenapadá někoho co by to mohlo dělat? Už nevím co s tím. Děkuji
Fug4s

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě