Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod Jiří Novotný » 1. únor 2018 01:06

Návštěvník píše:Je to totální blbost. :shock: Pokud to nekdo udělá může se rozloučit s lepšíma prodejema. Místo prodeje za kredit mu nabídnete odkaz na lacinou fotobanku, kde to koupí za předplatné. Musel bych být blbec abych chtěl přes vás prodávat :D

No jen takovej detail... Fotolia, Dreamstime, Depostphoto a 123rf všechny nabízejí možnost předplatného a kreditú :D :D :D Tak se laskavě nejdřív koukněte na jaké fotobanky odkazuji!!! Než začnete psát blbosti.
-Vero Hodnocení: -1
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod castyhost » 1. únor 2018 09:09

mam 10k fotek
podle starýho Pareta 20:80 teda 2k fotek prodávám
z toho teda podle stejnyho principu prvních 500 frcej a rekneme fotky 1500 až 2000 je long tail

tech 500 se moc nemeni, obcas nejaka pribude, obcas vypadne, podle mody, pocasi, valecny situace atd (mluvim o SS)

mezi 1500 a 2000 jsou nejaky ujetiny, co nikdo jinej nema, provize litaj od nejnizsho predplatnyho po $120 (mluvim o SS)

rad bych navysil prodeje, kdo ne
tech prvnich 500 fotek muze byt dobry zaklad, mam je na 5-12fotobankach
na SS poslat do fronty 500fotek je na hodinu ci dve
ty ctyri FB co nabizis mi dohromady delaji 1/4 - 1/3 SS, no nevim jestli me to dal zajima

jestli mi tech 500fotek na vsech FB dohromady hodi $1k mesicne, pak me bude zajimat jak se to zmeni s tvym udelatkem

Moje dotazy:
jak to asi casove bude na Pixcoll.com trvat nalit 500ks
jaky statistiky budu mit k dispozici
uz tam nejaky fotky mas, tj nejaky cisla jsou?
jakou mas ochranu proti naliti balastu velkofarmama
jaky udelatka, skripty atd mas k ulehceni prace
apka pro prodejce i kupujiciho bude?
(??kolik potrebujes autoru, fotek jednotek vim čeho aby ten projekt nějak smysluplně fungoval)
kolik predpokladas ze budes mit kupujicich uzivatelu
jaky dalsi veci chystas

a to hlavni, mas zkusenosti s nakupovanim fotek, myslim denni chleba?
Vis co kupujici fakt chce a potrebuje? Pruzkum, nejaky data
.
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 1. únor 2018 11:02

Mě by hlavě zajímalo jak chceš svůj nástroj propagovat, kolik máš na reklamu :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod castyhost » 1. únor 2018 11:15

jestli za investovanou korunu vydela korunu deset tak se mu budou prachy hrnout, to asi kazdej marketink pozna

btw Pixcoll.com funguje jako tohle fforum, obsah "zadarmo" tvorej BFU a majitel z toho "nic" nema

deset smajliku
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod Jiří Novotný » 1. únor 2018 14:23

castyhost píše:mam 10k fotek
z toho teda podle stejnyho principu prvních 500 frcej a rekneme fotky 1500 až 2000 je long tail

tech 500 se moc nemeni, obcas nejaka pribude, obcas vypadne, podle mody, pocasi, valecny situace atd (mluvim o SS)

mezi 1500 a 2000 jsou nejaky ujetiny, co nikdo jinej nema, provize litaj od nejnizsho predplatnyho po $120 (mluvim o SS)

ty ctyri FB co nabizis mi dohromady delaji 1/4 - 1/3 SS, no nevim jestli me to dal zajima

jestli mi tech 500fotek na vsech FB dohromady hodi $1k mesicne, pak me bude zajimat jak se to zmeni s tvym udelatkem

Moje dotazy:
(??kolik potrebujes autoru, fotek jednotek vim čeho aby ten projekt nějak smysluplně fungoval)
jaky dalsi veci chystas

.

Děkuju za názor a za dobré otázky. Pokusím se jen rychle odpovědět.
Nestopoval jsem čas. Zkuste nahrát 5 fotek a uvidíte. Já jsem to dělal tak, že jsem si otevřel 3 prohlížeče vedle sebe. Min. jedna url se musí vyplnit při nahrávání. Ostatní se dají kdykoliv přidat(editovat).
Teď je jich několik základních, počet zobrazení a počet odchodu na jednotlivé fotobanky.
Funguje to několik dnů a zatím jsem to uveřejnil na fóru. Jinak +50 fotek/vektorů od nového člena a cca 80 návštěv z fóra.
Ochrana proti velkofarmám je tohle vyplnování odkazů. Momentálně o FTP neuvažuji. Dá se pouze nahrávat z prohlížeče. Jde nahrávat i více fotografií najednou ale v závislosti na vašem PC.
Udělátka a skripty se připravují a hodně usnadní vkládáni URL. Aplikace se zatím nepřipravuje ale časem se to nedá vyloučit.
Teď chci vytvořit kvalitní nástroj, který si své zákazníky určitě najde.
Chystají se další funkce a udělátka o kterých nechci zatím mluvit.
Zkuste si to také otestovat(změřit čas) 1-2 fotkama a uvidíte. Udělejte si svůj vlastní názor než od nějakého anonyma z fóra.
Jiří Novotný

Příspěvekod Vero » 1. únor 2018 15:04

castyhost píše:mam 10k fotek

Moje dotazy:
jaky dalsi veci chystas

.

Nechceš tam spíš zkusit nahrát ty, co jsou ztraceny v čase?
Vero

Reputace: +54

Příspěvekod Návštěvník » 1. únor 2018 21:40

Jiří Novotný píše:
Návštěvník píše:Je to totální blbost. :shock: Pokud to nekdo udělá může se rozloučit s lepšíma prodejema. Místo prodeje za kredit mu nabídnete odkaz na lacinou fotobanku, kde to koupí za předplatné. Musel bych být blbec abych chtěl přes vás prodávat :D

No jen takovej detail... Fotolia, Dreamstime, Depostphoto a 123rf všechny nabízejí možnost předplatného a kreditú :D :D :D Tak se laskavě nejdřív koukněte na jaké fotobanky odkazuji!!! Než začnete psát blbosti.

Jen pro informaci, než začnete někoho poučovat. Dělám fotobanky od 2008, podle Petrova průzkumu jsem byl loni v TOP 5! Říká vám něco RPD (Revenue Per Download)?
U Fotolie ho mám cca 0,8$ za prodej, u Shutterstocku cca 0,5$ a u Depositphotos 0,35$. Takže je sakra rozdíl kde fotku prodám!!! ;)

Když mi kupující odejdou z Fotolie k Depositphoto tak dojdu o dost velkou provizi.
To znamená, JÁ CHCI PRODÁVAT ZA DRAHO!!

Asi ani netušíte jak Fotolia počítá provize z předplatného, nebo se pletu? Máte z fotobankama nějaké zkušenosti s prodejem? Víte že máme různé provize jak z kreditu tak z předplatného podle fotobanky?

Já fotky prodávám 10let a u toho ještě dělám asi 12let weby, takže ty fotky i kupuju a řeknu vám to narovinu. Ten váš projekt je možná zajímavý pro pár spekulantů co se snaží ušetřit pár dolarů, ale fotografové na tom prodělají. Bez urážky pro mě je to totální blbost.
Návštěvník

IP: 31.192.89xx

Příspěvekod Jirik » 2. únor 2018 00:46

By mne zajimalo jestli se take majitel tohoto projektu dotazoval na vetsim diskuznim foru jako je microstockgroup.com, zda by uzivatele ze sveta mneli o tento projekt zajem. Preci jenom ptat se na malem ceskem foru at se nekdo do projektu zapoji, nebude zrovna moc svetove prinosne. Pripada mi ze to je takovy mensi cesky projekt, kde to taky skonci.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Jiří Novotný » 2. únor 2018 02:29

Jirik píše:By mne zajimalo jestli se take majitel tohoto projektu dotazoval na vetsim diskuznim foru jako je microstockgroup.com, zda by uzivatele ze sveta mneli o tento projekt zajem. Preci jenom ptat se na malem ceskem foru at se nekdo do projektu zapoji, nebude zrovna moc svetove prinosne. Pripada mi ze to je takovy mensi cesky projekt, kde to taky skonci.
Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk

Určitě je to dobý nápad. Zatím jsem to chtěl jen odladit na malé skupince lidí :D
Budu rád i za další nápady .) Klidně do SZ
Jiří Novotný

Příspěvekod Lenka » 2. únor 2018 12:23

Proč mám nick podle mailu? Na fotobankách vystupuju pod jiným jménem, hodilo by se mi to sjednotit. Proč tam není shutterstock? Pond 5? Kdy se objeví nahraný obrázek? 8-)
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách