castyhost píše:mam 10k fotek
podle starýho Pareta 20:80 teda 2k fotek prodávám
z toho teda podle stejnyho principu prvních 500 frcej a rekneme fotky 1500 až 2000 je long tail
tech 500 se moc nemeni, obcas nejaka pribude, obcas vypadne, podle mody, pocasi, valecny situace atd (mluvim o SS)
mezi 1500 a 2000 jsou nejaky ujetiny, co nikdo jinej nema, provize litaj od nejnizsho predplatnyho po $120 (mluvim o SS)
rad bych navysil prodeje, kdo ne
tech prvnich 500 fotek muze byt dobry zaklad, mam je na 5-12fotobankach
na SS poslat do fronty 500fotek je na hodinu ci dve
ty ctyri FB co nabizis mi dohromady delaji 1/4 - 1/3 SS, no nevim jestli me to dal zajima
jestli mi tech 500fotek na vsech FB dohromady hodi $1k mesicne, pak me bude zajimat jak se to zmeni s tvym udelatkem
Moje dotazy:
jak to asi casove bude na Pixcoll.com trvat nalit 500ks
jaky statistiky budu mit k dispozici
uz tam nejaky fotky mas, tj nejaky cisla jsou?
jakou mas ochranu proti naliti balastu velkofarmama
jaky udelatka, skripty atd mas k ulehceni prace
apka pro prodejce i kupujiciho bude?
(??kolik potrebujes autoru, fotek jednotek vim čeho aby ten projekt nějak smysluplně fungoval)
kolik predpokladas ze budes mit kupujicich uzivatelu
jaky dalsi veci chystas
a to hlavni, mas zkusenosti s nakupovanim fotek, myslim denni chleba?
Vis co kupujici fakt chce a potrebuje? Pruzkum, nejaky data
.
Děkuju za názor a za dobré otázky. Pokusím se jen rychle odpovědět.
Nestopoval jsem čas. Zkuste nahrát 5 fotek a uvidíte. Já jsem to dělal tak, že jsem si otevřel 3 prohlížeče vedle sebe. Min. jedna url se musí vyplnit při nahrávání. Ostatní se dají kdykoliv přidat(editovat).
Teď je jich několik základních, počet zobrazení a počet odchodu na jednotlivé fotobanky.
Funguje to několik dnů a zatím jsem to uveřejnil na fóru. Jinak +50 fotek/vektorů od nového člena a cca 80 návštěv z fóra.
Ochrana proti velkofarmám je tohle vyplnování odkazů. Momentálně o FTP neuvažuji. Dá se pouze nahrávat z prohlížeče. Jde nahrávat i více fotografií najednou ale v závislosti na vašem PC.
Udělátka a skripty se připravují a hodně usnadní vkládáni URL. Aplikace se zatím nepřipravuje ale časem se to nedá vyloučit.
Teď chci vytvořit kvalitní nástroj, který si své zákazníky určitě najde.
Chystají se další funkce a udělátka o kterých nechci zatím mluvit.
Zkuste si to také otestovat(změřit čas) 1-2 fotkama a uvidíte. Udělejte si svůj vlastní názor než od nějakého anonyma z fóra.