admin píše:Lenka píše:Mě tedy stále není jasné, z čeho má provozovatel Pixcollu zisk. Z referalů ne, to jsme si vysvětlili. (Jednak jsou to drobný, jednak většina "použitých" fotobank refferaly už ani nepodporuje.) Takže z čeho? Na charitu nevěřím, a zajímá mě to.
Je to z referalů - pokud někdo přijde přes jeho odkaz a rozhodne se nakoupit, tak on dostane na většině fotobank asi 10 procent z celkového nákupu. V okamžiku, kdy si tam dotyčný koupí třeba roční předplatné už to není tak nezajímavé. Každopádně vyplácet se to začne až bude mít nějakou opravdu velkou návštěvnost a to bez velké reklamy moc nejde.
No, to se mi právě nezdá. On odkazuje na 123rf (má referaly), dreamstime (má referaly), fotolii (pokud vím, nemá referaly), depositphotos (nevím, že by měl referaly) a adobe (netuším, tam nejsem). Že by to uživilo provoz webu? Dělá na tom několik lidí, musej něco jíst. Atd. Ledaže by měl nějakou hromadnou smlouvu s těma fotobankama, to by pak mohl dosáhnout na lepší zisk, ale stejně mi to přijde málo.