Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod Lenka » 9. únor 2018 08:48

admin píše:
Lenka píše:Mě tedy stále není jasné, z čeho má provozovatel Pixcollu zisk. Z referalů ne, to jsme si vysvětlili. (Jednak jsou to drobný, jednak většina "použitých" fotobank refferaly už ani nepodporuje.) Takže z čeho? Na charitu nevěřím, a zajímá mě to.

Je to z referalů - pokud někdo přijde přes jeho odkaz a rozhodne se nakoupit, tak on dostane na většině fotobank asi 10 procent z celkového nákupu. V okamžiku, kdy si tam dotyčný koupí třeba roční předplatné už to není tak nezajímavé. Každopádně vyplácet se to začne až bude mít nějakou opravdu velkou návštěvnost a to bez velké reklamy moc nejde.

No, to se mi právě nezdá. On odkazuje na 123rf (má referaly), dreamstime (má referaly), fotolii (pokud vím, nemá referaly), depositphotos (nevím, že by měl referaly) a adobe (netuším, tam nejsem). Že by to uživilo provoz webu? Dělá na tom několik lidí, musej něco jíst. Atd. Ledaže by měl nějakou hromadnou smlouvu s těma fotobankama, to by pak mohl dosáhnout na lepší zisk, ale stejně mi to přijde málo.
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Lenka » 9. únor 2018 08:49

Mě osobně se rentujou referalové prodeje akorát ze ss, a ten on z nějakého důvodu mít nechce.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod castyhost » 9. únor 2018 09:30

to je takova typicky ceska diskuze :-)
+Lenka Hodnocení: +1
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 9. únor 2018 09:42

Lenka píše: Dělá na tom několik lidí, musej něco jíst.

Bezpochyb, ale taky nepochybuju o tom, že se jedná jenom o "zájmovou činnost" ve volném čase ;) a ten jeden IT kámoš, který to nejvíc oddřel, ten dostane % z možného budoucího zisku :mrgreen:
+Lenka Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod zdenat5 » 9. únor 2018 09:47

Ahoj,
no v každém případě je to nápad originální a rozvíjí se.
Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Lenka » 9. únor 2018 10:22

Ok. Zkusím přestat prudit a být konstruktivní. Ale je mi to teda silně proti nátuře. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod ahas » 9. únor 2018 11:58

Lenka píše:No, to se mi právě nezdá. On odkazuje na 123rf (má referaly), dreamstime (má referaly), fotolii (pokud vím, nemá referaly), depositphotos (nevím, že by měl referaly) a adobe (netuším, tam nejsem). Že by to uživilo provoz webu? Dělá na tom několik lidí, musej něco jíst. Atd. Ledaže by měl nějakou hromadnou smlouvu s těma fotobankama, to by pak mohl dosáhnout na lepší zisk, ale stejně mi to přijde málo.

Prece jenom je rozdil mezi referaly prodavajici a referaly nakupujici. Vsechny vyse uvedene fotobanky maji referalni program pro nakupujici.
+Lenka, +zdenat5 Hodnocení: +2
ahas

Reputace: +34

Příspěvekod Lenka » 9. únor 2018 12:35

ahas: Jo tak tudy na to! Díky za konečně racionálně vypadající vysvětlení. :ugeek:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod admin » 9. únor 2018 13:21

Lenka píše:ahas: Jo tak tudy na to! Díky za konečně racionálně vypadající vysvětlení. :ugeek:

Aha, já to asi nezdůraznil, že jde o kupující a ne o fotografy/grafiky:

tak on dostane na většině fotobank asi 10 procent z celkového nákupu. V okamžiku, kdy si tam dotyčný koupí třeba roční předplatné už to není tak nezajímavé

Třeba průměrné předplatné na Shutterstocku je 100 euro / měsíc, takže to je něco kolem 120 euro provize. Pokud by si dotyčný koupil jen jednu fotku, tak to jsou samozřejmě drobáky. Jako systém je to pěkný a může to být funkční, pokud by dotyčný nabídl něco (nějakou funkcionalitu), co na fotobankách není. Ovšem to tam zatím není.
+Jiří Novotný Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Lenka » 9. únor 2018 13:30

Co není, může nastat. Nechme se překvapit. :)
+Jiří Novotný, +zdenat5 Hodnocení: +2
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách