Autorská práva ...

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Autorská práva ...

Příspěvekod Painter » 19. únor 2018 17:58

připojím sem, prosím jak je to s kraslicemi. Udělal jsem včera pár fotek a dnes poslal a pak jsem si vzpomněl že už jsem tady četl že s k nim musí přikládat PR. Takže čekám asi vyhazov. Musí tam být u toho fotka nebo jak se tohle dělá. Malovala je manželka, tak tam bude ona vyplněná? Díky moc
Hodnocení: 0
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 19. únor 2018 18:54

Stačí počkat až jestli to vyhodí. Dřív bývali kritičtější, ale dnes jim kraslice už moc nevadí. Pokud nejsou příliš umělecky provedené, tak to ani nebudou chtít, budou to považovat za "tuctový výrobek".
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 19. únor 2018 18:58

Kraslice vyhazují celkem dost poctivě, stačí ji v releasu uvést jako majitelku a fotograf se podepíše jako svěděk nebo naopak. Celkem sem se s tím loni taky natrápila, trochu se to i vrátilo, v lednu jsem na jedné vydělala 14 USD, ostatní jsou spíš zákazníky ignorovány.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Kuliparek » 19. únor 2018 20:14

Dotaz: Jak je to se stránkou pngtree.com ? To je nějaký partner větších fotobank? Protože tam vidím hromadu svých prací a dají se tam stáhnout 2 epska zadarmo denně. Jsem si stáhl vlastní vektor zadáčo na zkoušku :-D To se mi moc nelíbí :?
Kuliparek

Reputace: +33

Příspěvekod admin » 19. únor 2018 21:25

Kuliparek píše:Dotaz: Jak je to se stránkou pngtree.com ? To je nějaký partner větších fotobank? Protože tam vidím hromadu svých prací a dají se tam stáhnout 2 epska zadarmo denně. Jsem si stáhl vlastní vektor zadáčo na zkoušku :-D To se mi moc nelíbí :?

Jojo mají tam spoustu kradeného obsahu, našel jsem tam během 5 minut asi 10 svých kousků. Můžeš to řešit, stěžovat si, psát jim a strávit tím mnoho času a nebo se na to vyprdnout. Lidi, co si grafiku nechtějí koupit legálně za peníze si ji prostě kupovat nebudou.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod castyhost » 19. únor 2018 21:33

to ukradnuti jednim klikem do Pinterestu je fakt lahoda

nejakej napad jjak jim to zatrhnout??
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod admin » 19. únor 2018 21:37

castyhost píše:to ukradnuti jednim klikem do Pinterestu je fakt lahoda

Pinterest je náhodou fajn, protože to je pak propojené s fotobankou.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod castyhost » 19. únor 2018 21:45

Pinterest ...jednou koupena fotka v 10k verzich se slunickovejma kecama pouze pro registrovany, nakradena zas na fejsbuk pro registrovany, ve vysledcich guglu ke stazeni na jeden klik pro vsechny

btw, myslis s tou fotobankou ktera to krade? ;-)

castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod admin » 19. únor 2018 23:41

castyhost píše:Pinterest ...jednou koupena fotka v 10k verzich se slunickovejma kecama pouze pro registrovany, nakradena zas na fejsbuk pro registrovany, ve vysledcich guglu ke stazeni na jeden klik pro vsechny

btw, myslis s tou fotobankou ktera to krade? ;-)

Jo takhle, už to chápu, já myslel, že jen někdo uložil na pinterest fotku přímo na webu fotobanky s vodoznakem a odkazem.
admin
Site Admin

Příspěvekod shalom3 » 20. únor 2018 00:21

Sama jsem na takový případ nenarazila, ale podvodnickou logiku to má. Jenomže ono je těžké obecně autorství uhlídat. Dobře, jeden člověk si fotku koupí a dá si ji třeba na svůj web. Odtud si ji může kdokoli vykrást a používat ji v podstatě jak chce. Autor ale sotva zjistí, jak dotyčný k té fotce přišel. Kontrolovat jednotlivé prodeje na jednotlivých fotobankách je vyloučeno. Jediná šance by snad byla, pokud objevím svůj výtvor např. na obalu nějakého výrobku a přesto jsem nikdo za toto dílo nedostala příslušnou částku. Pak by se možná vyplatilo to vystopovat.
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky