SS a změna vyhledávacího algoritmu

Re: SS a změna vyhledávacího algoritmu

Příspěvekod shalom3 » 20. únor 2018 17:43

Přesně to mne napadlo. Kdybych měla nepovinně dělat něco, co mi působí stres, tak na to raději hodím bobek, ne? :lol: Na druhé straně, kdo má málo stresů, tak v tom může najít příležitost si nějaké vytvořit...
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod petula » 20. únor 2018 18:16

Promiňte, ale já fotobanky nedělám jen tak pro zábavu, živí mne. A jestliže nemám odpovídající výsledky, tak se stresuji. Mě prostě nestačí, když prodám pár desítek fotek denně po 36 centech. Nestačí mi dobrý pocit, že si někdo koupil moji fotku. Pro mne jsou důležité výsledky a je mi jedno, že se mění nějaké algoritmy, že je zima, začátek či konec roku, někde mají státní svátek, to jsou jen výmluvy pro neúspěšné. Jak říká klasik (myslím pan Chalabala) - úspěšní mají sezonu pořád. Myslím, že je v pořádku, když chce člověk od sebe více.
+Bananaboy Hodnocení: +1
petula

IP: 89.176.104.xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. únor 2018 18:34

No nevím, vnímám to spíš tak, že pokud si člověk svým pohledem vytvoří před sebou tunel výdělku, kdy nevidí to kolem, tak je to cesta do pekel.
Samo sebou nejsem v situaci, kdy musím na fb spoléhat, kdy mám další dvě práce, přičem tu jednu z nich mám omylem a za trest (zkratka SVJ - kdy zažil pochopí)
Obávám se, že pokud se člověk zaměří jen na cíl peníze, tak tím do jisté míry dost otráví i sebe a sobě zprotiví tu práci, kterou začal dělat i z krapet jiných důvodů - tj. ne pro stres. Tudy z mého pohledu cesta moc nevede..
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Chalabala » 20. únor 2018 18:49

petula píše:Promiňte, ale já fotobanky nedělám jen tak pro zábavu, živí mne. A jestliže nemám odpovídající výsledky, tak se stresuji. Mě prostě nestačí, když prodám pár desítek fotek denně po 36 centech. Nestačí mi dobrý pocit, že si někdo koupil moji fotku. Pro mne jsou důležité výsledky a je mi jedno, že se mění nějaké algoritmy, že je zima, začátek či konec roku, někde mají státní svátek, to jsou jen výmluvy pro neúspěšné. Jak říká klasik (myslím pan Chalabala) - úspěšní mají sezonu pořád. Myslím, že je v pořádku, když chce člověk od sebe více.

Pan Chalabala sice občas říká, že dobří mají sezónu pořád, ale teď bych k tomu doplnil, že občas jim do toho někdo hodí i vidle. Sdílím nervozitu všech, kterým nový algoritmus smáznul bestsellery. Potkalo to i mě, ale z nějakého důvody nejsou pro mě důsledky drtivé. Najednou se mi totiž prodávají dávno zapomenuté kusy. Dokonce to jsou takové kusy (mdlé bez jiskry ze začátků mého fotobankéřství), na které nejsem zrovna pyšný. No ale nevidím nic špatného na tom, že někteří z nás fotobankujou čistě pro peníze a chápu, že se teď i trochu stresují. Měřítkem úspěchu našeho profifotobankéřského úsilí jsou přece prodeje.
+Baldion, +shalom3 Hodnocení: +2
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod weyo » 20. únor 2018 20:13

Vyrobme si dalšie bestsellery a zvyknime si na to že algoritmy sa budú pravidelne meniť a my budeme tie bestsellery pravidelne vyrábať. :-)
+Baldion, +GreatWhite, +Marsan, +PandaWild, +noska.photo Hodnocení: +5
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod Baldion » 20. únor 2018 20:35

weyo píše:Vyrobme si dalšie bestsellery a zvyknime si na to že algoritmy sa budú pravidelne meniť a my budeme tie bestsellery pravidelne vyrábať. :-)

To se to mluví, když vyrobíš bestseller kdykoliv si vzpomeneš :D . Mě se to podaří jen při šťastné shodě okolností :lol:
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod honza286 » 20. únor 2018 21:41

petula píše:Promiňte, ale já fotobanky nedělám jen tak pro zábavu, živí mne. A jestliže nemám odpovídající výsledky, tak se stresuji. Mě prostě nestačí, když prodám pár desítek fotek denně po 36 centech. Nestačí mi dobrý pocit, že si někdo koupil moji fotku. Pro mne jsou důležité výsledky a je mi jedno, že se mění nějaké algoritmy, že je zima, začátek či konec roku, někde mají státní svátek, to jsou jen výmluvy pro neúspěšné. Jak říká klasik (myslím pan Chalabala) - úspěšní mají sezonu pořád. Myslím, že je v pořádku, když chce člověk od sebe více.

Upřímně, pokud bych měl jen na SS dejme tomu v průměru 50 prodejů denně, tak to vychází hrubě zaokrouhleno na 20 000 za měsíc. A i kdyby další 3-4 fotobanky by mi vydělávaly jen polovinu, tak jsem na 50 tisících za měsíc. Pokud člověk dělá sám a nezaměstnává na to x dalších lidí, tak je opravdu blbost se stresovat kvůli nějakému poklesu dejme tomu i o 20 % na SS. Aspoň já bych to tak bral - ale možná jsem divný...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Ravennka » 20. únor 2018 21:52

Taky mne Fb živí a furt je to (ne)prodá se... a to mě to asi neživí ani vůbec tak dobře, jako ostatní :) Ale ten stres mi k nepomůže k tomu, aby se prodávalo víc...
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod castyhost » 20. únor 2018 22:29

jj, devalvace prace a rozbití rodinnýho planovani je jen takový zpestrenicko, netreba si tim lamat sisku moc
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 20. únor 2018 22:36

honza286 píše:

Upřímně, pokud bych měl jen na SS dejme tomu v průměru 50 prodejů denně, tak to vychází hrubě zaokrouhleno na 20 000 za měsíc. A i kdyby další 3-4 fotobanky by mi vydělávaly jen polovinu, tak jsem na 50 tisících za měsíc. Pokud člověk dělá sám a nezaměstnává na to x dalších lidí, tak je opravdu blbost se stresovat kvůli nějakému poklesu dejme tomu i o 20 % na SS. Aspoň já bych to tak bral - ale možná jsem divný...

Ono je na tom nejstresovější to, že ten výdělek víceméně nemůžete ovlivnit. To je jako byste x let usilovali o nějakou práci, dalších x let makáte abyste se vypracovali a pak, když už si myslíte, že budete chvíli odpočívat vám řeknou že vám bez udání důvodů snižují plat na polovic. Kdo by z tohoto nestresoval?

Někteří lidi mají fotobanky jako takový koníček, občasný přivýdělek, když klesnou příjmy, tak se jim ten objektiv zaplatí o pár měsíců později o co jde.... Ale někteří v tom jedou třeba 10-15 let, je to jejich jediný příjem a fakt si nechtějí jít hledat jinou práci. Navíc jsou zvyklí na nějaký standard, mají hypotéku, manželku děti...

To jen na vysvětlenou, chápu oba případy, protože jsem někde mezi :) Shutterstock už nějakou dobu mi nevydělává 80 procent všech příjmů jako dříve a dokážu si docela dobře představit, že mě bude živit něco jiného než fotobanky.... ale ta doba je ještě pořád daleko ... doufám :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock