SS a změna vyhledávacího algoritmu

Re: SS a změna vyhledávacího algoritmu

Příspěvekod shalom3 » 21. únor 2018 16:35

Také to vidím podobně, také nechápu, co tím ty pitomci sledují, když sestřelují prodejné věci. To si jako řežou větev sami pod sebou? Asi jo. A pokud se tam objeví něco hodnotného, okamžitě je to přikryto kupou grafického a fotografického hnoje.
No bezva, právě se mi prodala novoročenka 2016, sice snad graficky poměrně propracovaná, ale se zpožděním 2 roky. Nemám co dodat.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Little Peter » 21. únor 2018 17:01

Pokud tou změnou favorizují nováčky ve vyhledávání, tak je to pro fotobanky finančně velice zajímavý tah. Když vezmu prodeje pouze za subscription, tak je rozdíl v zisku pro fotobanku nejmíň 0,13 centů za prodej (profík dostane 0,38, nováček 0,25). To už dá pěkný balík na tom počtu prodejů, který mají..
+noska.photo Hodnocení: +1
Little Peter

Reputace: +5

Příspěvekod noska.photo » 21. únor 2018 18:14

Little Peter píše:Pokud tou změnou favorizují nováčky ve vyhledávání, tak je to pro fotobanky finančně velice zajímavý tah. Když vezmu prodeje pouze za subscription, tak je rozdíl v zisku pro fotobanku nejmíň 0,13 centů za prodej (profík dostane 0,38, nováček 0,25). To už dá pěkný balík na tom počtu prodejů, který mají..

Hodně zajímavý postřeh. Určitě to je k zamyšlení.
noska.photo

Reputace: +31

Příspěvekod Painter » 22. únor 2018 07:26

honza286 píše:Pokud je to konkrétní rozpoznatelná příroda, tak doporučuji vyzkoušet Alamy - sice na počet méně prodejů než SS, ale zato za úplně jiné peníze. Příroda se dá nahrávat i na různé sociální sítě jako eyem, twenty20, 500 px či snapwi.re -na nich se totiž jednak fotky přímo prodávají z vlastního portfolia (stejně jako na fotobankách), ale pravidelně tam vyhlašují i různé tématické soutěže (buď samotné sociální sítě nebo nějaké firmy - např. google celkem často dává na snapwi.re různé požadavky na fotky konkrétních lokalit.
A placení DPH bych se zase tolik nebál - i v zemích EU existuje výše výdělku, do které se DPH neplatí (řádově stovky tisíc Kč za rok) - tedy jediná práce navíc spočívá v tom, že v případě výdělku zašlete na finanční úřad informaci o případném výdělku ze zemí EU (tzv. daňově identifikovatelná osoba).

Díky, založil jsem účet, poslal první 3 fotky na schválení měl jsem u sebe jen zimní makro detaily, tak snad projdu. Je tam pak nějaké zpoždění nebo mohu hned poslat znova? A kde mají sídlo, když už se to tu řeší kvůli té identifikovatelné osobě.
Painter

IP: 188.120.198.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 22. únor 2018 09:16

Tak mám pocit, že se vše vrací do normálu - část mých bestsellerů je zpátky na svém místě a i prodeje šly včera nahoru :)
+IM_foto Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Painter » 22. únor 2018 09:59

Aha tak to je ten důvod, proč se mi teď zase moc neprodává, ale vlastně tak jsem v normálu. :)
Painter

IP: 188.120.198.2xx

Příspěvekod castyhost » 22. únor 2018 10:08

nasel nekdo nejaakou oficialni zpravu?
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. únor 2018 10:12

Tak já jsem od včerejška na hubě a to doslova.. naprosto bez prodejů.. :cry: :?
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod GreatWhite » 22. únor 2018 10:28

Mě by celkem zajímalo co na ty experimenty s algoritmama říkají zákazníci. :?
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Egeris » 22. únor 2018 10:55

GreatWhite píše:Mě by celkem zajímalo co na ty experimenty s algoritmama říkají zákazníci. :?

Tak těm to může být fuk, ne? Přece kupují, co se jim líbí a je jedno jestli od nováčka či zkušeného geroje. :D
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock