Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 3. leden 2019 23:21

Nejspíš všechny. Takové širokoúhlé video asi nikdo nevezme. :shock:
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Painter » 7. duben 2019 07:47

Ahoj, prosím jaký máte poměr prodejů 4K videí /HD? Jde mi o to že jsem začal dělat s 3D elementy a komp (grafika) mi na to nestačí. Sotva dám render tak celý spadne. Na velikost HD render proběhne během pár minut. Prodal jsem několik videí (možná pár desítek), ale vše jen HD přesto že byly i dělané ve 4K. Zvažuji jestli má smysl investovat několik tisíc do softwaru aby se prodalo náhodně jedno 4K video a vydělal jsem o pár desítek dolarů navíc.
Stejný problém mám s foťákem který mi také umí nahrávat jen do HD. Tam už ale aby se vrátila 20K investice je asi úplně nad mé síly.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 7. duben 2019 08:22

Mnozstvi prodeju se ridi obsahem - tematem a kvalitou provedeni, rozliseni hraje jen malou roli.
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod Painter » 7. duben 2019 08:37

Host píše:Mnozstvi prodeju se ridi obsahem - tematem a kvalitou provedeni, rozliseni hraje jen malou roli.

Jasně pokud je video hnusné neprodá se tak jako tak. Spíše přemýšlím jestli se vyplatí nějaká investice a budovat portfolio ve 4K protože se do budoucna (nebo i teď) budou prodávat čím dál více. Otázka ale je, jestli se ta investice (třeba 30k) jen na rozdílu mezi 4K/HD vůbec vrátí.
Zákazník koupí 4k - pro mne 60$ ale pokud mám jen HD tak je to pro mne 20$. Nebo půjde jinak protože potřebuje 4K video. Samozřejmě že se dá prodat i HD video ve vyšší ceně. Asi před 14dny jsem prodal HD za necelých 60$.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod GreatWhite » 7. duben 2019 09:06

no a mě se teď prodalo video na Shutterstocku za 1,50 $ :? jestli ty ceny budou takové častěji, tak se video nevyplatí už vůbec, ať je v jakémkoliv rozlišení :(
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Jirik » 7. duben 2019 09:08

4k se proda zlomek procent oproti FullzHD to je vetsina, posledni dobou se casteji prodavaji i male SD rozmery, plati to u vsech fotobank co prodavaji videotvorbu, alespon u mne.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Tjava » 9. duben 2019 14:21

Ahojte všetci,
Akú kvalitu QuckTime Photo JPEG odporúčate pre Full HD, 4K a 8K video?
Tjava

Reputace: +2

Příspěvekod Bananaboy » 10. srpen 2019 08:49

S potešením som zistil, že nový Blender 2.80 už opäť dokáže exportovať do formátu
Quicktime .mov a to dokonca 4K s kodekom H.264! (čo nedokáže ani After Effects CC 2018 :( )

Tak som na skúšku vytvoril animáciu v EEVEE a vyexportoval ju do 4K mov s kodekom H.264. Je to 300 snímková, 10 sekundová animácia (30 snímkov za sekundu).
Animácia je ale až podozrivo dátovo malá. Má len 88,8 Mb a pritom dobrú kvalitu. Pokusne som tú istú animáciu vyexportoval z After Effects s kodekom PhotoJPEG a tá má až 480 Mb! Pritom takmer žiadny rozdiel v kvalite voľným okom nevidím.

Moja otázka znie. Je možné, aby mala 10 sekundová 4K animácia s kodekom H.264 len tak málo Mb? Alebo je v tom nejaký háčik?
Ak je to možné a bežné, tak by ma to hodne potešilo, pretože animácie ktoré som doteraz vytvoril sa pohybujú cca od 400 do 1000 Mb a sú teda nevhodné na nahrávanie mojím pomalým internetom. Ale ak by som sa v exportoch z nového Blenderu dostal zakaždým pod 100 mega, tak by to bolo super, pretože to by som už ako-tak nahral na fotobanky aj s pomalým internetom.

Mohli by ste mi prosím napísať koľko Mb majú zhruba vaše 10 sekundové animácie?
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 10. srpen 2019 12:35

Zkušenost v Blenderu 2,8 zatím nemohu potvrdit, chci přece jen s přechodem na ni chvíli počkat, až se v programu lépe zorientuji.
Ale ve verzi 2,78 jsem se dočkala podobného překvapení. Dělám zatím taková malá videa, na kterých se učím a vyzoušela jsem export do mp4 s kodekem H.264 v rozlišení FullHD. Zatím mi nikde nic nevyhodili a to si myslím, že to přezkoumávají třeba i na nějakých větších monitorech (nebo i pomocí nějakého speciálního SW). Přitom ty soubory se datově pohybují tak kolem 10-20 MB při délce 10 s !!! Byla jsem přesvědčená, i když na mém monitoru se zdály bez závad, že to musí vyhodit kvůli kvalitě.
Je zajímavé, že u mp4 vytvořených pomocí jiných programů, byla ta velikost také mnohem vyšší, tak kolem 100 MB.
Zkus tedy udělat první "vlašťovku" a nahrát, uvidíš, jestli to akceptují, ale předpokládám, že jo.

Nicméně se těším, až začnu s novou 2,80.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 10. srpen 2019 17:08

shalom3 píše:Přitom ty soubory se datově pohybují tak kolem 10-20 MB při délce 10 s !!!

Tak to je dobrá a povzbudzujúca správa.
To znamená, že keď fullHD má 10-20 MB, tak by tých 88,8 MB u 4K mohlo byť v pohode. Skúsim to nahrať a uvidím.

Ja som sa do Blenderu 2.80 tiež moc nehrnul, ale musím pomaly prejsť kvôli EEVEE. Animácia z EEVEE bola vyrenderovaná za chvíľku, oproti dlhému renderovaniu z Cycles. No a teraz mám už druhý dôvod na prechod na 2.80 a to ten, že exportuje dátovo malé videá vďaka tomu kodeku H.264 v 4K. Žiadny iný software ktorý mám v PC mi proste 4K s H.264 nevyexportuje.
Bananaboy

Reputace: +1077

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě