Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 26. květen 2020 18:02

Přijde doba, a nebude to zas tak dlouho trvat, kdy se bude fotobance platit za možnost na ní prodávat. Můžeme vyhlásit tipovací soutěž, kdy to bude a kdo s tím z velkých fotobank přijde jako první. Můj tip je 2022 a Getty.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
hypotekyfidler.cz

Reputace: +336

Příspěvekod Koblihate » 26. květen 2020 18:07

je to kokotina, čekal bych když už chtěji tohle ,tak propad na konci roku třeba o level-dva..at nezačínáš zase na rank 1.. tohle je fakt :roll: :roll: a ani ty jejich procentuální řeči mi nic neřikaji, neni někde na foru kolik to hodí penez za určité licence? díky :?
Hodnocení: 0
Koblihate

IP: 185.236.161xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 26. květen 2020 18:13

hypotekyfidler.cz píše:Přijde doba, a nebude to zas tak dlouho trvat, kdy se bude fotobance platit za možnost na ní prodávat. Můžeme vyhlásit tipovací soutěž, kdy to bude a kdo s tím z velkých fotobank přijde jako první. Můj tip je 2022 a Getty.

Za to, že tam prodáváme, platíme už dávno :D
Návštěvník

IP: 89.103.152.xx

Příspěvekod zdenat5 » 26. květen 2020 18:16

Koblihate píše:je to kokotina, čekal bych když už chtěji tohle ,tak propad na konci roku třeba o level-dva..at nezačínáš zase na rank 1.. tohle je fakt :roll: :roll: a ani ty jejich procentuální řeči mi nic neřikaji, neni někde na foru kolik to hodí penez za určité licence? díky :?

Re: shutterstock
Příspěvekod Nepřihlášen » 26. květen 2020, 19:03 říká
We are moving to a percentage based earnings model for all licensing plans. The amount contributors earn from each download is a percentage of the price paid by the customer for that license.

This means your commission will always be a percent of what the customer paid for their license. The flat rate commissions (like 25¢) are going away. :evil:
já říkám - už žádné slušnější prodeje 25 , 60 apod dol :mrgreen: je 25 % z toho
zdenat5

Reputace: +137

Příspěvekod Anna Frajtova » 26. květen 2020 18:16

Sviňárna. Podle mě se šéfové bojej koronakrize a chtějí si kompenzovat klesající prodeje. Tak to seberou nám!
+zdenat5 Hodnocení: +1
Anna Frajtova

Reputace: +3

Příspěvekod PandaWild » 26. květen 2020 18:17

hypotekyfidler.cz píše:Přijde doba, a nebude to zas tak dlouho trvat, kdy se bude fotobance platit za možnost na ní prodávat. Můžeme vyhlásit tipovací soutěž, kdy to bude a kdo s tím z velkých fotobank přijde jako první. Můj tip je 2022 a Getty.
Naivní optimista, proč až 2022? :shock:
+hypotekyfidler.cz, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Anna Frajtova » 26. květen 2020 18:32

Čtu si fórum na Shutterstocku, teď tam moderátoři píšou tohle:

When the new earnings structure goes into effect, the payout for subscription plans will not be less than 10¢.

Tak to jsme rádi! 10 centů za obrázek, díky!

V diskuzích tam lidi počítají ty procenta, prý si pohoršíme až o 50%.

Jsem v levelu 5, ale vážně uvažuju, že tam skončím. Tohle už je výsměch.
Anna Frajtova

Reputace: +3

Příspěvekod Pavson » 26. květen 2020 18:38

Hromadné smazavat portfolia
Pavson

IP: 46.135.22.xx

Příspěvekod duben » 26. květen 2020 18:55

Hodně lidí tam zmiňovalo možnost dát si v profilu zákaz na prodej licencí fotek i videa, aby nepřišli o už nahrané a dali jasně najevo, že takhle ne. Já se třeba doteď primárně snažil aby se to Shutterstocku líbilo a pokud něco neprošlo, nahrával jsem opakovaně, abych tam měl to co považuju za prodejné. Zvlášť když vím jak problematické mají nároky na model release. Ale teď... jednou neprojde, znovu nenahraju a dost možná dočasně své portfolio zakážu, nebo začnu prostě postupně budovat prodej fotek na vlastních stránkách, což jsem sice zatím dělat nechtěl, ale když vidím jak fotobanky upadají a dávají contributorům stále méně mám čím dál menší motivaci vůbec pro fotobanky něco fotit.

Ono ve výsledku dobře, už si nebudu nechávat ke zrpacování "použitelné" fotky, ale jen ty top, ostatní smažu, uleví se mi s místem na disku, ubude práce a moje fotky budou lepší ... nepůjdou tak snadno koupit :)
+jura_dolezal, +kasparv Hodnocení: +2
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +266

Příspěvekod kasparv » 26. květen 2020 18:56

Pavson píše:Hromadné smazavat portfolia

To mě hned taky napadlo...
Jenže kdyby to mělo úspěch a chytli se za nos, kdo to pak bude všechno znovu nahrávat, klofat klíčová slova, čekat na schválení... Pokud bych to udělal, bude to definitivní šlus a k šutrům se nevrátím...
Snad kdyby šlo obsah dočasně bloknout, budu muset prozkoumat, zda to jde?
kasparv

Reputace: +2

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock