Hodně lidí tam zmiňovalo možnost dát si v profilu zákaz na prodej licencí fotek i videa, aby nepřišli o už nahrané a dali jasně najevo, že takhle ne. Já se třeba doteď primárně snažil aby se to Shutterstocku líbilo a pokud něco neprošlo, nahrával jsem opakovaně, abych tam měl to co považuju za prodejné. Zvlášť když vím jak problematické mají nároky na model release. Ale teď... jednou neprojde, znovu nenahraju a dost možná dočasně své portfolio zakážu, nebo začnu prostě postupně budovat prodej fotek na vlastních stránkách, což jsem sice zatím dělat nechtěl, ale když vidím jak fotobanky upadají a dávají contributorům stále méně mám čím dál menší motivaci vůbec pro fotobanky něco fotit.
Ono ve výsledku dobře, už si nebudu nechávat ke zrpacování "použitelné" fotky, ale jen ty top, ostatní smažu, uleví se mi s místem na disku, ubude práce a moje fotky budou lepší ... nepůjdou tak snadno koupit
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online