castyhost píše:Petr1
na vsem co tady pises neco je. SS ma dost odborniku a penez na to s tim neco udelat...on se rozhodl jako prvni krok oskubat dodavatele
jestli SS zkrachuje, zkrachuju s nim, to je fer
On nezkrachuje, bude to spíš stagnace z pohledu firmy a mírný dlouhodobý pokles z pohledu autorů.
Fotobankami se uživí odhadem prvních 10 000 autorů, zbylých 1 090 000 jsou v podstatě "hobíci".
Průměrný autor přidá na SS měsíčně cca 25 obrázků/videí a vydělá si cca 20$ měsíčně. Pokud bych vzal do úvahy místní fotobankové průzkumy, tak medián je asi 1/3 průměru, takže 500 000 nejhorších autorů si nevydělá ani 100$ za rok, ti jsou pro SS ztrátoví a chápu, že se jich chce zbavit.
Nový systém, kdy mám z každého prodeje svá % bez ohledu na licenci je vlastně spravedlivější, než ten předchozí. Proti tomu principu nic nemám. (můžeme se bavit o tom, jestli mám mít 30%, nebo 50%)
Problém mám s tím každoročním nulováním. Vtipné je, že v pondělí nám to všem vynulují a za 7 měsíců zase. Myslím si, že je velká šance, že za měsíc podlehnou tlaku a řeknou, že to budou dělat klouzavě, nicméně protože jsou jejich akcie na burze,tak si teď nutně potřebují vylepšit účetnictví za 2. čtvrtletí poškozené koronavirem, takže nás příští měsíc oškubou. Proto tak spěchají se zavedením, nutně to potřebovali stihnout už v červnu (poslední měsíc 2. čtvrtletí). Mají nové vedení a to nemůže začít své působení ve funkci průšvihem, tak museli narychlo vymyslet, co s tím. Jednorázově oškubat autory byla jasná volba (a jediná možnost).
Pokud nejsou úplně blbí, tak to mají nastavené tak, že level 6 zůstane alespoň na svých výdělcích (= asi 1000 nejlepších autorů - na nich jim stojí business a nutně je potřebují). Level 5 si možná malinko pohorší (do 10%), ale zůstane (taky jsou potřební). Level 1-4 jsou nepotřební, pokud odpadnou, tak pro SS jenom dobře, pokud vydrží, tak si alespoň SS vezme větší díl jejich výdělků, aby nebyli tak ztrátoví.
...Dělám teď trochu ďáblova advokáta.
Byť se mi to nelíbí, tak chování SS v podstatě chápu, moc jiných možností neměli, naprosto ale nezvládli komunikaci a evidentně to dělají hodně narychlo.