Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Petr1 » 29. květen 2020 11:16

oprava mého předchozího příspěvku:
Petr1 píše:Průměrný autor přidá na SS měsíčně cca 25 obrázků/videí a vydělá si cca 20$ měsíčně.

Průměrný autor má portfolio o 300 ks obrázků/videí, přidá na SS měsíčně asi 8 obrázků/videí a vydělá si méně než 20$ měsíčně.
Hodnocení: 0
Petr1

IP: 89.176.52.xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 29. květen 2020 11:40

Petr1 píše:Problém mám s tím každoročním nulováním. Vtipné je, že v pondělí nám to všem vynulují a za 7 měsíců zase. Myslím si, že je velká šance, že za měsíc podlehnou tlaku a řeknou, že to budou dělat klouzavě, nicméně protože jsou jejich akcie na burze,tak si teď nutně potřebují vylepšit účetnictví za 2. čtvrtletí poškozené koronavirem, takže nás příští měsíc oškubou.

Jestli jsem to pochopil správně z toho emailu, tak 1. června budeš mít level podle toho kolik jsi prodal od 1. ledna - tedy teď v červnu to nulovat nebudou, jen v lednu...
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod AlfredSikula » 29. květen 2020 11:47

Ahoj!
Uz dlhsiu dobu uvazujem kvoli sposobu ako SS hodnoti fotky (nielen moje, skusenost aj inych), ze ich vypustim. Absolutne absurdne dovody a tato spravicka ma k tomu posunula este blizsie. Travim dost casu nad editovanim, keywordingom a este tato ich prostrednictvom ich AI systemu vyrobena buzeracia, mi berie vela casu a energie. Su sice na tretom mieste mojich zarobkov, ale uz ich mam dost!
AlfredSikula

IP: 151.62.23.1xx

Příspěvekod Návštěvník » 29. květen 2020 11:47

admin píše:
Petr1 píše:Problém mám s tím každoročním nulováním. Vtipné je, že v pondělí nám to všem vynulují a za 7 měsíců zase. Myslím si, že je velká šance, že za měsíc podlehnou tlaku a řeknou, že to budou dělat klouzavě, nicméně protože jsou jejich akcie na burze,tak si teď nutně potřebují vylepšit účetnictví za 2. čtvrtletí poškozené koronavirem, takže nás příští měsíc oškubou.

Jestli jsem to pochopil správně z toho emailu, tak 1. června budeš mít level podle toho kolik jsi prodal od 1. ledna - tedy teď v červnu to nulovat nebudou, jen v lednu...

Ajó, tak to jsem blbec. Překouknul jsem se. Myslel jsem, že to byla jedna ze změn v druhém mailu, ale místo na obrázky jsem v něm koukal na tabulku videí (kde jsem lvl1, protože je nenahrávám)
Návštěvník

Příspěvekod Jirik » 29. květen 2020 12:15

Vypadá to, že za ty větší předplatný, bude pro nás ač budete na jakémkoliv levlu provize 0,1, pokud budete ten nejlepší tak si polepšíte na 0,135. Takže se můžeme nadobro rozloučit s původní provizí za $0,25 - $0,38. No a u videa na tom budete o cca 50% hůře než současné původní provize, ledaže prodáte 501 videí a to fofrem za 1-2 měsíce od resetování v lednu, pak se dostanete na oněch původních 30%, nehledě na to, že se čím dál více prodávají videa za haléře.... :(
+zdenat5 Hodnocení: +1
Naposledy upravil Jirik dne 29. květen 2020 12:27, celkově upraveno 1
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod ivusakzkrabice » 29. květen 2020 12:17

15 % je čirá zlodějina. Přijde mi to ze strany SS jako velká nenažranost.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod honza286 » 29. květen 2020 12:39

Na tomhle budou biti všichni bez ohledu na to, jaký mají level. U předplatného 10/50 dojde ke značnému snížení jeho prodejní ceny (např. 10 fotek z 49 na 29 USD) - i přesto tam výdělky za předplatné vzrstou. Ovšem i použitím selského rozumu musí být každému jasné, že tyto prodeje tvoří jen velmi malou část z celkového množství prodejů - pokud by tomu tak nebylo, tak by SS opravdu neměl důvod celý ten systém překopat, jelikož by se tou změnou okrádal o výdělek. Tedy zcela logicky jde většina prodejů z předplatného 350/750 a tam budou SS oškubáni všichni bez rozdílů a to hodně - do těch vyšších levelů se dostanou jen ti, co mají v současnosti za každou fotku za předplatné 0,33 USD a více - tedy i při těch 0,33 UDF v současnosti na tom level 5 (na každém prodeji) bude tratit 13 - 18 centů při předplatném 350 fotek a 21 až 26 centů u 750 fotek. U levelu 6 to pak vychází na 10 - 15 centů u balíčku 350 fotek a 20 - 25 centů u balíčku 750 fotek. Tedy např. i někdo v levelu 6 při měsičním prodeji 2000 fotek z balíčku 350 fotek a 2 000 fotek z balíčku 750 na tom fotograf bude tratit (i kdyby měl nyní z předplatného 0,33 USD) to vychází na ztrátu 200 USD u balíčku 350 a dokonce 400 USD u balíčku 750. V absolutních číslech pak měl nyní z těchto prodejů (při 0,33 - reálně to bude většinou více) 1320 USD, nově za stejné množství prodejů vydělá 720 USD, tedy přijde o cca 45,5 % svého současného výdělku. A to bude na nějakých 90 % většina těch fotografů, kteří dosáhnou těch dvou nejvyšších levelů, mít nyní předplatné za 0,36 / 0,38 USD, tedy budou tratit ještě více.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Petr1 » 29. květen 2020 13:20

ivusakzkrabice píše:15 % je čirá zlodějina. Přijde mi to ze strany SS jako velká nenažranost.

Vypadá to tak, nicméně iStock/Getty to tak má už několik let (provize 15% fotky a 20% ilustrace) a můj průměrný výdělek na 1 prodej tam je větší, než na SS, takže to nemusí nic znamenat. Sice tam mám z nějakých prodejů jenom 0,01$, ale zase je tam dost prodejů za 3-5$, takže se to vykompenzuje.
Na 15% zůstanou lidi, co mají méně než 9 prodejů měsíčně. Z pohledu SS je zase absurdní takovému člověku vůbec něco platit, musí za něj řešit administrativu, komunikovat s úřady, posílat výkazy a to všechno kvůli zisku cca 10 Kč měsíčně, co na tom teoreticky vydělají.
Petr1

Příspěvekod castyhost » 29. květen 2020 13:27

Petr1

takze getty se vyplati dava t autorum provize 15% fotky a 20% ilustrace a pro SS je to absurdni??

jestli se ti getty libi, pockej az jim spadnes do jineho balicku...pak budes vydelky $0,1 mezi temi $0,00007 hledat
castyhost

IP: 92.240.174.1xx

Příspěvekod honza286 » 29. květen 2020 13:47

Rozdíl mezi SS a istockphoto je v tom, že u istocku jsou celkem časté i pro fotografa výdělky v řádu jednotek dolarů, u SS i nyní je takový prodej vzácností a po téhle jejich změně se to určitě nezlepší, ba právě naopak :(. Však se za pár dní ukáže, jaké bude mít většina lidí výdělky za fotku - mám vážné obavy, že to budou sumy z fotek zakoupených z těch velkých balíčků...A klidně se může stát, že SS bude prodávat i z těch menších balíčků a nám za to dávat výdělky jako by to bylo z těch velkých - bohužel vzhledem k tomu, co nyní předvedli, bych se tomu ani nedivil. U Istocku se sice ze zpožděním, ale přeci zobrazuje, za kolik to kdo koupil a odkud to koupil - a nejsem zase až tak paranoidní, že bych si myslel, že tohle bude getty (istock) nějak systémově falšovat v náš neprospěch.
honza286

Reputace: +70

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock