Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Dusan » 2. červen 2020 19:39

admin píše:
Bananaboy píše:Mám tam dnes aj predaj S&O za 2,94 USD, takže ak sú aj tieto dva stĺpce navzájom premiešané, tak stále som na tom dosť dobre.
Ale ja viem, že oni ma z toho optimizmu veľmi rýchlo vyliečia. :lol: :lol:

Mě se tam objevil jeden prodej za 37 dolarů :) Tak mě při tom napadlo, jestli tam SS sám od sebe neudělal nějaké fake prodeje na uklidnění contributorů :)

Petře docela bych tomu veřil, že s tím manipulují. Já mám tady ten samý prodej a dokonce dvakrát 37dolarů. Radost z toho ale nemám, protože všechny ostaní jsou 10-20centů :oops:
Btw máme stejný level 5.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod Koblihate » 2. červen 2020 19:41

mě naběhl za 23dolaru..je to nějaký divný.. :D
Hodnocení: 0
Koblihate

IP: 185.236.161xx

Reputace: 0

Příspěvekod mada » 2. červen 2020 20:06

Jsem level 5 a za poslední 2 dny (od 1. června) mám naprostou většinu prodejů za 0,10 - 0,21 USD (dosud bylo 0,38 a on demand za 2,85), přičemž "on demand" se mi za poslední 2 dny neprodalo vůbec nic. Zajímavé je, že skoro všechny tyhle malé prodeje spadají do kategorie "single & other", v kategorii předplatné ty prodeje zas tak nízké nejsou - dost je jich mezi 1-2 dolary, ale možná to teď mají nějak podivně promíchané.
SS s náma zachází jako s hovnama, a taky hovna dostane. Budu pro SS fotit už jen tuny jednoduchoučkých fotek, které dokážu vyfotit a zpracovat za pár minut. Žádné pracné fotky už pro microstock dělat nebudu. Takhle budu pokračovat do té doby, než si rozmyslím, co dělat. Na ostentativní okamžité smazání portfolia teď finančně nemám.
Divila bych se, kdyby dobří fotografové na SS v dlouhodobém horizontu zůstávali.
Akorát se docela bojím, že se toho do roka chytnou i ostatní fotobanky a ceny tam taky půjdou do kytek...
+shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +2
mada

Reputace: +5

Příspěvekod zdenat5 » 2. červen 2020 20:10

Koblihate píše:mě naběhl za 23dolaru..je to nějaký divný.. :D

Možná takhle úrovni 5 a 6 alespon částečně ztrátu vykompenzují - protože u nich je ztráta z předplatného největší relativní i absolutní. 1 úroven i 6 10 centů - to je otřesný. Proti tomu by jistě nikdo nic neměl
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod ivusakzkrabice » 2. červen 2020 20:31

Mě naběhl jeden 4 dolarovej prodej, jsem level 4..
Jinak mi taky všechno 0,10 až 0,14 naskákalo do S&O, v subs, mám jeden 0,87, je to celý takový divný..
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Petr1 » 2. červen 2020 20:43

Tak nám SS klesnul ještě hlouběji:

Jake Sorensen:

Everyone stop and read this. Its very important. Continue to quote it so that it doesn't get buried in the forum and others will see it. Many members of the Stock Submitters Coalition (the new coalition created to fight changes like these and you can join here: https://www.facebook.com/groups/261369748434285/ ) have reported to us that they received a communication from Shutterstock wanting them to sign a separate deal that will allow them to stay at what they said was the current percentage (Im assuming that means the previous structure) until the end of January and then they would be taken down to level 1 like everyone else. They are hoping to quell the rebellion by throwing a carrot in front of a select group of contributors and making them feel special. Just when you thought they couldn't get worse they go and do something like this. They are now offering different deals to select people in hopes of this all going away. Not to mention the deal they are offering still sucks. If you get one of these letters/emails I implore you to not sign it. In fact, I beg you to post it here and show the rest of the contributors what Shutterstock is trying to do behind everyones backs.

Again, keep quoting and reposting this for others to see. Join the Stock Submitters Coalition and help fight this. We are over 600 members strong now and represent a portfolio of over 7.65 million. Our members have pushed articles out to many websites: https://fstoppers.com/originals/what-wr ... ock-489338 , https://www.dpreview.com/news/760735579 ... -but-happy , https://petapixel.com/2020/05/27/shutte ... e-furious/ . Join in and help make a difference. https://www.facebook.com/groups/261369748434285/
Petr1

IP: 89.176.52.xx

Příspěvekod Petr1 » 2. červen 2020 20:53

Zatím mám průměrný výdělek za 1 prodej 0,53$, místo předchozích 0,61$. Je to ze 100 prodejů, 6x on demand, zbytek subs, žádný velký prodej za 20 průměr neovlivnil. Jsem lvl 5 = 35% provize. Kdybych byl lvl 6 a měl 40%, tak by to vycházelo dost přesně na těch 0,61$ co předtím.
Petr1

IP: 89.176.52.xx

Příspěvekod Bananaboy » 2. červen 2020 21:02

mada píše:Akorát se docela bojím, že se toho do roka chytnou i ostatní fotobanky a ceny tam taky půjdou do kytek...

Ak tento obchodný model Shutterstocku prejde (a to sa stavím, že im prejde, pretože im pred rokom prešli nové pravidlá pre vektory a kontribútori s tým nič neurobili), tak môžeme naozaj časom očakávať, že ostatné fotobanky zavedú niečo podobné.

Microstock ako taký ide do kytek. Tu nepomôže ani plakať, ani sa rozčuľovať. Treba hľadať nejaké riešenie. Ja to za seba momentálne vidím tak, že sa začnem asi viac venovať fotobankám typu Envato. Viac sa zameriam na kvalitu ako na kvantitu. Stejnak ma moc nebavilo robiť tie stovky rýchlokvašených ilustrácií a ich recyklácií. Pri tvorbe kvantity človek rýchlo vyhorí a dôjdu mu nápady. Potom nastane frustrácia z toho, že nevie čo má tvoriť. Radšej sa zameriam na kvalitu a budem sa s každou ilustráciou, videom, alebo hudobnou skladbou dlhšie maznať a pilovať ju k dokonalosti, keďže budem vedieť, že za ňu dostanem na Envate adekvátnu sumu.
+kasparv, +shalom3 Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Návštěvník » 2. červen 2020 21:08

Petr1 píše:Zatím mám průměrný výdělek za 1 prodej 0,53$, místo předchozích 0,61$. Je to ze 100 prodejů, 6x on demand, zbytek subs, žádný velký prodej za 20 průměr neovlivnil. Jsem lvl 5 = 35% provize. Kdybych byl lvl 6 a měl 40%, tak by to vycházelo dost přesně na těch 0,61$ co předtím.

Zatim to mam take skoro stejne jako predtim. 1,2 USD prumer a pocty prodeju odpovidajici tomuto obdobi. Maglajz vsech moznych castek a licenci od 0,1 do 37USD. Konec mesice ukaze jak to bude dal. Ocekavam vraceni stareho algoritmu, ktery propagoval novy obsah jako to byvalo drive, aby podporili nahravani. Nenahrajes, nebudes prodavat, spadnes dolu... :|
Návštěvník

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod prudek » 2. červen 2020 21:30

hmmm. Už sem tady ve fóru dlouho nebyl.
Jakš takš mě fotobanky uživily. Čekal jsem takovej průser už léta a je to tady. No asi to končí a budu se muset nechat zaměstnat. No stejně asi nemá cenu hledat práci nyní, bo je krize a bude se spíše propouštět. Asi vyjedu do světa, pokud to teda vůbec půjde, a za půl roku se uvidí.
prudek

IP: 37.44.23.xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock