Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod prudek » 2. červen 2020 21:33

moc jsem se na to ještě nedíval ale jsem level 5 a skoro všechny prodeje jen za 0,12.
Příjem se mi tudíž sníží na třetinu.
Hodnocení: 0
prudek

IP: 37.44.23.xx

Reputace: 0

Příspěvekod mada » 2. červen 2020 21:45

Bananaboy píše:Microstock ako taký ide do kytek. Tu nepomôže ani plakať, ani sa rozčuľovať. Treba hľadať nejaké riešenie. Ja to za seba momentálne vidím tak, že sa začnem asi viac venovať fotobankám typu Envato. Viac sa zameriam na kvalitu ako na kvantitu. Stejnak ma moc nebavilo robiť tie stovky rýchlokvašených ilustrácií a ich recyklácií. Pri tvorbe kvantity človek rýchlo vyhorí a dôjdu mu nápady. Potom nastane frustrácia z toho, že nevie čo má tvoriť. Radšej sa zameriam na kvalitu a budem sa s každou ilustráciou, videom, alebo hudobnou skladbou dlhšie maznať a pilovať ju k dokonalosti, keďže budem vedieť, že za ňu dostanem na Envate adekvátnu sumu.

A myslíte, že na Envato tu adekvátní sumu dostanete? (to je fakt čistě jen dotaz, ne ironie) Nemyslím jen jednotkovou cenu, ale i dostatečné množství prodejů, aby to člověka plus mínus uživilo jako dosud microstock? Já bych se taky radši mazlila s pár fotkama než to sekala jak Baťa cvičky, ale nevím, kdo by mi za to zaplatil a prodal jich dostatečné množství... :D
mada

Reputace: +5

Příspěvekod Sagi » 2. červen 2020 22:19

admin píše:
Mě se tam objevil jeden prodej za 37 dolarů :) Tak mě při tom napadlo, jestli tam SS sám od sebe neudělal nějaké fake prodeje na uklidnění contributorů :)

Já jsem taky v Levelu 5,ale bohužel se zatím žádný 37 dolarový uklidňovák nedostavil a dnes jsem na 30% běžného denního výdělku :cry: ,tak uvidíme,jak to bude vypadat na konci měsíce,ale obávám se, že nic moc. Naštěstí nejsem závislá jen na výdělku ze SS,ale i tak to zabolí.
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Lubos » 2. červen 2020 23:11

admin píše:
Bananaboy píše:Mám tam dnes aj predaj S&O za 2,94 USD, takže ak sú aj tieto dva stĺpce navzájom premiešané, tak stále som na tom dosť dobre.
Ale ja viem, že oni ma z toho optimizmu veľmi rýchlo vyliečia. :lol: :lol:

Mě se tam objevil jeden prodej za 37 dolarů :) Tak mě při tom napadlo, jestli tam SS sám od sebe neudělal nějaké fake prodeje na uklidnění contributorů :)

podobne nieco sa stalo aj mne (20$) - ale este tesne pred novymi proviziami. a tiez mi napadlo nieco podobne - ci ma nahodou necheli len pohladkat prv ako pride rana do ksychtu...
Lubos

IP: 95.102.176.xx

Příspěvekod Bananaboy » 2. červen 2020 23:28

mada píše:A myslíte, že na Envato tu adekvátní sumu dostanete? (to je fakt čistě jen dotaz, ne ironie) Nemyslím jen jednotkovou cenu, ale i dostatečné množství prodejů, aby to člověka plus mínus uživilo jako dosud microstock? Já bych se taky radši mazlila s pár fotkama než to sekala jak Baťa cvičky, ale nevím, kdo by mi za to zaplatil a prodal jich dostatečné množství... :D

Na Envate sa to dá dosť dobre odsledovať. Vyberte si vzorku dajme tomu 10 (alebo aj viac) kontribútorov ktorí tvoria zhruba v kvalite, ktorú ste schopná zvládnuť aj vy. Všímajte si ako často pridávajú nové veci, všímajte si sumy ktorými nacenia svoje výtvory, všímajte si dátum ich registrácie na Envato aby ste mali v štatistickej vzorke nových a aj zavedených autorov. Vždy prvý deň v mesiaci si zapíšte koľko majú predajov. O mesiac urobte to isté a zistíte koľko za ten mesiac predali. U niektorých vás tie predaje dosť prekvapia a od tých, ktorí majú najviac predajov sa učte aké majú keywordy, aký majú popis (pretože popis je na Envate najviac dôležitý). Ten popis každého súboru je práve to mazlenie. Áno, dajú sa aj na Envate nájsť ľudia, ktorí nepredávajú, ale keď si všimnete, tak väčšinou všetci z nich majú len nahraté súbory a odfláknutý, alebo žiadny popis. Editori sú veľmi prísni. Prijímajú len kvalitné veci, takže sa kontribútor nemusí obávať, že sa jeho výtvory rýchlo stratia v mori balastu. Ani Envato nie je všemohúce. Záleží od vás a od kvality a typu obsahu ktorý tvoríte. Čo som tak časom vypozoroval, tak to vyzerá, že sa celkom dobre predáva motion grafika (videá tvorené v PC), hudba, After Effects templaty, Photoshop templaty, Webové templaty, kódy a add-ony do WordPressu, rôzne mockupy a podobne.

Z vlastnej skúsenosti. Na Envato som sa zaregistroval v roku 2013. Kým ešte neboli moc prísni, tak sa mi tam podarilo nahrať 108 vektorov priemernej kvality. Predávali sa vynikajúco. Keby som tam vtedy dostal celé portfólio, tak by sa Shutterstock mohol od hanby schovať. Bohužiaľ začali nové veci vyhadzovať a to tak, že takmer úplne všetky, tak som tam prestal nahrávať. Teraz mám Envato už takmer úplne mŕtve. Mám tam tak jeden predaj mesačne. Ak začnem na Envato znovu nahrávať, tak by som to tentokrát skúsil s videami, láka a baví ma aj skladanie hudby a možno by som skúsil opäť aj nejaké vektory, ale už by museli byť top a nie priemerné ako v tom 2013 roku.
+mada Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod JDF » 3. červen 2020 01:55

Jednotlivé & ostatní za 0,10 USD. :o Doufám, že to je nějaký bug a je to jen špatně zařazeno? Obrázek
JDF

Reputace: +2

Příspěvekod mada » 3. červen 2020 06:50

Tak přes noc mi tam aspoň konečně naskákaly i nějaké On demand - $3,43, $2,42 a $2,38.
Nevím, proč každý stojí jinak, ale možná to nějak závisí na velikosti fotky/stažení.
mada

Reputace: +5

Příspěvekod Painter » 3. červen 2020 06:56

Myslíte že se vyplatí rozjíždět nové FB jako kompenzaci shuttersračkových odměn? Když koukám tady do žebříčku od admina tak až po Pond5 mám vše už vyzkoušené. Co jsem koukal na další malé FB tak ve většině jé téma které kreslím obsazeno dost shity. Jsou ale v takto menších FB vůbec prodeje? Je tu někdo kdo prodává dobře (myslím třeba alespoň 30/40 dolarů) na těchto menších FB?
Painter

IP: 31.30.172xx

Příspěvekod PandaWild » 3. červen 2020 07:30

Nestojí za to. Jen ta první desítka (po Pond5) je smysluplná zkoušet, ostatní jsou větší propadáky. Pond5 se vyplatí jen s videi. Někdo asi doporučí ještě Alamy na editorial. A někdo ještě Envato - tam jsou sice dobré prodeje, ale jsou tak vybíraví, že je skoro nemožné tam něco protlačit (navíc na Photodune mají už přísné síto i na autory). A já bych přidal ještě FineArtAmerica, ale tam jde hodně o štěstí, ne pravidelné prodeje. Pixta byla zpočátku nadějná, ale díky rychle rostoucí konkurenci to tam už silně pokleslo. Podobně i MotionElements, také přestalo být zajímavé.
Naposledy upravil PandaWild dne 3. červen 2020 07:37, celkově upraveno 1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 3. červen 2020 07:36

PandaWild píše:A někdo ještě Envato - tam jsou sice dobré prodeje, ale jsou tak vybíraví, že je skoro nemožné tam něco protlačit (navíc na Photodune mají už přísné síto i na autory).

Aj VideoHive je už zablokované pre normálnych smrteľníkov. Už tam predávajú len vyvolení. Ak tam chce niekto predávať, tak musí o to zažiadať, poslať ukážky na svoje videá a čakať, či sa nad ním zmilujú a pustia ho dnu. ;)
Bananaboy

Reputace: +1079

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock