Host píše:Docela se tesim na casy az na sutru zustaneme jen ja a mistni admin....

To se zas vrati stare dobre casy a i za ty desetniky se to vyplati. Uz ted mi pomerne slusne rostou pocty prodeju a i semtam lepsi licence se najde...

)))))
Koukám na své statistiky a průměrná provize za prodej mi oproti předchozím měsícům klesla asi o 15-20 procent. Co mě ale mrzí více, je klesající počet prodejů - a to z dlouhodobého hlediska a víceméně na všech fotobankách. Tak jsem se nad tím teď zamyslel, když jsem se vrátil z dvou hodinové vyjížďky na kole a popíjím tu vychlazené pivko... a je mi jasné, že za pár let si budu muset najít jinou obživu. ALE zároveň si říkám, že na fotobankách nejsem žádný nýmand. Svého času jsem patřil mezi top 100 a podobně, tak přemýšlím, jaká bude budoucnost fotobank - dříve či později se to přestane vyplácet všem větším fotobankéřům i studiím - zůstanou jen hobíci, kterým stačí cokoliv (ve finále i lajky). To všechno protože ceny jdou dolů a portfolia fotobank neustále rostou. No ale když odejdou ti schopní - profíci, fulltime fotobankéři, studia, tak nově nahrávané obrázky půjdou s kvalitou dolů - a buď se s tím kupující smíří a nebo vzniknou zase nové fotobanky s prémiovým obsahem a mnohem vyššími cenami. Takže už se pomalu rozhlížím, abych nepropásl nástup těchto nových fotobank. A každopádně jsem zvědav na další fotobankový vývoj (a naštěstí jsem docela v pohodě, protože těch možností, kde si jako grafik / fotograf / pisatel / programátor / markeťák / kutil můžu vydělat je v dnešním online světě spousta

Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz