Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod ivusakzkrabice » 15. červen 2020 11:45

Když jsem ještě v březnu nahrávala na AS po dvou dnech v dávkách okolo 25ti fotek, tak jsem i hodně prodávala, pak jsem nenahrávala a za týden jsem 3 týdny sušila hubu skoro doslova, pak se zas na týden prodeje zvedly. A ono ejhle, když si rozevřu graf, tak vidím, že rekordní týdny mám vždy první týden v měsíci bez ohledu na to, zda nahrávám, či nikoliv. Takže u mě to nesedí..
Menší prodeje jsem měla v době, kdy se prodávaly hodně vektory, měla jsem dokola prodeje asi 5ti vektorů, které se chytilily a fotky sem tam něco. Cca od února mi hlavně jedou fotky a už přeskakují v prodejích i oněch 5 vektorů..
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod anonym » 15. červen 2020 13:11

ahas píše:Samozrejme je na kazdem jedinci jak odreaguje na to co provedl Shutterstock, nicmene je tady skupina prispevatelu, kteri voli spolecnou taktiku.

Skupina na facebooku
https://www.facebook.com/groups/261369748434285/[/quote]

Ďakujem, práve som sa pridal a vypol som svoje portfólio (cca 5K obrázkov).
Chystá sa aj tu niekto vypínať? Tie predaje sú smiešne, čiže strata bude veľmi malá.

Pripadá mi to tu, že sa každý zmieri aj s tým málo čo dostane, tak trochu hlavu hore a treba podporiť aj ostatných kolegov :)
anonym

IP: 87.244.229.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 15. červen 2020 13:18

anonym píše:
ahas píše:Samozrejme je na kazdem jedinci jak odreaguje na to co provedl Shutterstock, nicmene je tady skupina prispevatelu, kteri voli spolecnou taktiku.

Skupina na facebooku
https://www.facebook.com/groups/261369748434285/

Ďakujem, práve som sa pridal a vypol som svoje portfólio (cca 5K obrázkov).
Chystá sa aj tu niekto vypínať? Tie predaje sú smiešne, čiže strata bude veľmi malá.

Pripadá mi to tu, že sa každý zmieri aj s tým málo čo dostane, tak trochu hlavu hore a treba podporiť aj ostatných kolegov :)[/quote]

Podporuji svoji rodinu. Pokud vim, tak zadny z kolegu se na rozdil od me rodiny na tvorbe portfolia nijak nepodilel. Jeden cas tomu bylo dokonce naopak... Takze nasrat, "kolego"! :twisted:
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod tlamic » 15. červen 2020 13:50

Vypnul jsem už koncem května.
tlamic

Reputace: +13

Příspěvekod Host » 15. červen 2020 14:05

Docela se tesim na casy az na sutru zustaneme jen ja a mistni admin.... :lol: To se zas vrati stare dobre casy a i za ty desetniky se to vyplati. Uz ted mi pomerne slusne rostou pocty prodeju a i semtam lepsi licence se najde... ;)
Host

Příspěvekod duben » 15. červen 2020 15:18

Host píše:Docela se tesim na casy az na sutru zustaneme jen ja a mistni admin.... :lol: To se zas vrati stare dobre casy a i za ty desetniky se to vyplati. Uz ted mi pomerne slusne rostou pocty prodeju a i semtam lepsi licence se najde... ;)

Tak jasně, buď to skončí tak, že budete prodávat jen vy dva, nebo prostě sami dva nepokryjete všechna témata a předplatitelé se přesunou jinam ... :)

Uvidíme, zatím ještě vyhodnocuju, ale zatím to nevypadá, že bych na Shutter zůstal ... o nahrávání novinek už vůbec nemůže být řeč. Když vezmu práci s otagováním klíčovými slovy a práci s nahráváním (a to je automatizované), tak mě s ohledem na můj čas vyjde levněji rozdávat to zadarmo, než na tom nechat někoho jiného vydělávat a mě z toho nic nedávat.
+basti, +kasparv, +shalom3 Hodnocení: +3
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod admin » 15. červen 2020 15:20

Host píše:Docela se tesim na casy az na sutru zustaneme jen ja a mistni admin.... :lol: To se zas vrati stare dobre casy a i za ty desetniky se to vyplati. Uz ted mi pomerne slusne rostou pocty prodeju a i semtam lepsi licence se najde... ;)

:))))))
Koukám na své statistiky a průměrná provize za prodej mi oproti předchozím měsícům klesla asi o 15-20 procent. Co mě ale mrzí více, je klesající počet prodejů - a to z dlouhodobého hlediska a víceméně na všech fotobankách. Tak jsem se nad tím teď zamyslel, když jsem se vrátil z dvou hodinové vyjížďky na kole a popíjím tu vychlazené pivko... a je mi jasné, že za pár let si budu muset najít jinou obživu. ALE zároveň si říkám, že na fotobankách nejsem žádný nýmand. Svého času jsem patřil mezi top 100 a podobně, tak přemýšlím, jaká bude budoucnost fotobank - dříve či později se to přestane vyplácet všem větším fotobankéřům i studiím - zůstanou jen hobíci, kterým stačí cokoliv (ve finále i lajky). To všechno protože ceny jdou dolů a portfolia fotobank neustále rostou. No ale když odejdou ti schopní - profíci, fulltime fotobankéři, studia, tak nově nahrávané obrázky půjdou s kvalitou dolů - a buď se s tím kupující smíří a nebo vzniknou zase nové fotobanky s prémiovým obsahem a mnohem vyššími cenami. Takže už se pomalu rozhlížím, abych nepropásl nástup těchto nových fotobank. A každopádně jsem zvědav na další fotobankový vývoj (a naštěstí jsem docela v pohodě, protože těch možností, kde si jako grafik / fotograf / pisatel / programátor / markeťák / kutil můžu vydělat je v dnešním online světě spousta :)
+Baldion, +Bananaboy, +Chalabala, +ahas, +basti, +shalom3 Hodnocení: +6
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod hanse » 15. červen 2020 15:35

Já jsem spíš hobík - k profíkovi mám hodně daleko :D A byl jsem rád, když první tři měsíce letos byly ve znamení růstu. Pak od dubna mám propad, a když vidím čísla z června, tak mě to začíná deprimovat. Ale říkám si, že bych měl víc tvořit a míň koukat na čísla :)
Že by mě fb začly během pár let živit, nevidím reálně. Ale doufám že se stanou časem aspoň slušným přivýdělkem ;)
+Berunin Hodnocení: +1
hanse

IP: 88.103.23.xx

Příspěvekod Host » 15. červen 2020 16:26

Počty prodejů mi meziměsíčně rostou, ale je to dáno u mne vždy silným červnem. Meziročně jsem na tom s počty v červnu pořád stejně. Výdělek klesnul, zatím ne nijak tragicky, okurková sezona je teprve před námi... Loni jsem si začal libovat, že jsem zastavil všeobecný pokles. No, letos to už asi nebude pravda. Až fotobanky skončí, tak se těším, že dám foťáky a kamery do vitríny a palicí ekologicky zlikviduji počítač ;)
Postavím skleníky, vybagruji rybník, obnovím lovecký lístek a půjdu do důchodu... :)
+Marsan, +shalom3 Hodnocení: +2
Host

Příspěvekod honza286 » 15. červen 2020 16:41

SS nějak klesá počet souborů - aktuálně už jen něco málo přes 322 miliónů, takže za dnešek přišli o nějakých 1,2 miliónů souborů. A to při zakazování prodejů to SS cíleně deaktivuje pomalu - i u menších portfolií to trvá rámcově 2-3 dny, než všechny soubory zmizí. Soudruzi z východu (a nejen ti) to asi s tím vypínáním myslí vážně.
honza286

Reputace: +70

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock