Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod Marian » 19. srpen 2020 14:54

Fauren píše:začíná mě pěkně srát ten shutter. Fajn snížily odměny, ale teďka rapidně mi přibylo případů kdy mi vyhazují fotky a to vždy, že titulek není v angličtině přitom tam mam u zvířete dané jen jeho/její latinský název. A nebo že není ostré, i když to bije až do očí.. Začli neskutečným způsobem vymýšlet.. to samé bigstock.. AS, dreamstime, istock, 123rf a deposith nemá s tím vůbec žádný problém..

Uz nezamestnavaju len Indov, ale aj slepcov. Main subject is out of focus...ach jo :roll:
+avolagrf Hodnocení: +1
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod honza286 » 19. srpen 2020 15:31

Marian píše:
Fauren píše:začíná mě pěkně srát ten shutter. Fajn snížily odměny, ale teďka rapidně mi přibylo případů kdy mi vyhazují fotky a to vždy, že titulek není v angličtině přitom tam mam u zvířete dané jen jeho/její latinský název. A nebo že není ostré, i když to bije až do očí.. Začli neskutečným způsobem vymýšlet.. to samé bigstock.. AS, dreamstime, istock, 123rf a deposith nemá s tím vůbec žádný problém..

Uz nezamestnavaju len Indov, ale aj slepcov. Main subject is out of focus...ach jo :roll:

Že se na ten shitstock nevykašlete nebo min. tam nepřestanete nahrávat...Za těch pár případných desítek centů z prodeje vážně nestojí za to se vůbec rozčilovat...
Hodnocení: 0
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Začátečník » 19. srpen 2020 22:15

Začátečník píše:
Dusan píše:
duben píše:Právě jsem dostal email od Shutterstocku "You’ve climbed to a higher level—nice! ", jsem level 4, pecka. To znamená že místo 0,1$ za fotku teď prodávám, za 0,1$ fotku ... samozřejmě se to dá brát "marketingově optimisticky" ... na získání 4 levelu stačí vydělat už od 50,1$ ... pesimisticky, na 501 prodejích.

Já dnes prodal video a skočil jsem ve videích na level 2 (skoro vůbec se jim nevěnuju).
Fakt super dostal jsem za video 1,49$, tak by mě zajímalo o kolik mi to na levelu 2 poskočí...stejně na 1,49$ nebo 1,50$?

Co na tom videu bylo? Já dostal za cca 15sekundové 4K video zpívajícího ptáka15 dolarů.

A právě teď něco podobného za 20 USD. Co rozhoduje o ceně videa?
Začátečník

IP: 213.195.235.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 19. srpen 2020 22:33

https://www.youtube.com/watch?v=IskGxpeiXvs
Někdy může rozhodovat i velikost... :mrgreen:
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod Louda » 20. srpen 2020 06:43

Je to sice o Bigstock, ale vlastník je SSTK...

Má někdo přehled, jak funguje u BigSTK připisování prodejů?
Náhodou jsem si všiml, že jsem měl pře pár dny na stránce image earnings v earnings / period úplně nahoře částku o $0,25 větší než dnes.
Také na stránce Commissions ve Waiting Period visely $2,00 a postupně zmizely.
Ale do příjmu to nešlo.
Podle té informace dole mají 7 dnů delay než to připíšou.
Ale není z toho zřejmé, co se děje s těmi obrázky.
Tedy jak to vlastně lidi nakupujou.
Předpokládal bych, že ten kdo nakupuje, tak napřed zaplatí a pak si může obrázek stáhnout.
Tedy proběhne transakce a kyž mají prachy na účtě, tak se uvolní stažení toho obrázku.
Pokud peníze nedostanou, tak by ani nemělo proběhnout stažení a pak vůbec nemá smysl tohle někam zapisovat do jakéhosi Waiting Period.
Už jsem viděl, že lidi zkoušeli na kradenou kreditku nakupovat, ale rozhodně ne věci za $0,25.
Tedy tyhle nepřipsaný prodeje vypadají podezřele, ani není nikde vidět, o jaký obrázky vlastně šlo.
Možná je i varianta, že v BigSTK jsou takoví machři, že nechají stáhnout obrázek a pak čekají, jestli platba přijde?
Když jo, tak kontributorovi zaplatí a když ne, tak prostě ne...
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod castyhost » 20. srpen 2020 07:20

Kdyz ma kupujici gaplaceny predplatny tak ta cekaci doba nema smysl. Je to na rozsireny licence ktery jsem u BS nevidel leta.
Jestli kupujici ten obrazek "vrati" je otazka
castyhost

IP: 2a00:1028:9943:87f2:4070:c9f4:7fe0:d5xx

Příspěvekod zdenat5 » 20. srpen 2020 11:43

Kašpaři zrušili statistiku v dolní části stránky - místo 331 milionů snímků a nových přes 800 tis. týdně tam dali:
Ke dni 30. června roku 2020 jsme nabízeli více než 340 milionů snímků. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No jo - čo bolo - to bolo :mrgreen: 8-)
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Louda » 20. srpen 2020 16:55

castyhost píše:Kdyz ma kupujici gaplaceny predplatny tak ta cekaci doba nema smysl. Je to na rozsireny licence ktery jsem u BS nevidel leta.
Jestli kupujici ten obrazek "vrati" je otazka

No, to je otázka... byly to prodeje za čtvrťáky, teda co prodej, tak $0,25. Tak to asi extended moc nebude. No v podstatě tam nic jinýho nemám, než jenom ty čtvrťáky. Ale taky pravda je, že BigSTK téměř neprodával. Až teď trošicku začal. Po tom, co jsem probral portfolio na SSTKu.
Z nostalgie jsem tam nechal asi 5 obrázků...
Ale při procházení nějakých dat starých, tak tam na mě juknul nějakej banner s dotazníkem.
Ty mam rád.
Tak jsem ho vyplnil.
Sralo mě teda, že musím odpovědět na úplně všechno.
Ale docela mě překvapilao, jak naprosto drze a bez skurpulí vyzvídají, kam člověk ještě posílá svoje výtvory.
Tak jsem jim poslal link na Adobe portolio.
Doufám, že to ocení.
Ale asi největší překvapení je uplně na konci, tam dělají segregační průzkum podle toho, jestli jste kubánský hispánci, hispánci hispánci, prostě jestli jste hodně do hněda, nebo jenom malinko šmrncnutý při grilovačce.
No a pak už jenom standardní barevnostní rozlišení dotazovaného podle PantoneTM vzorníku s bílou úplně nahoře jako první. Nechápu, jak tohle mohlo projít, protože i oni sami bubnují na bubny, nebo aspoň v "edišnl resoucis", že Blackshitmetrs...
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod Začátečník » 23. srpen 2020 15:08

Před pěti dny jsem prodal jedno video zpívajícího ptáka za 20 USD. Dnes totéž video za 1 USD. To je už těžko pochopitelný rozdíl.
Začátečník

IP: 213.195.235.xx

Příspěvekod Fauren » 25. srpen 2020 09:47

Včera a dnes jsem si psal s podporou shutterstocku a psal jsem si kvůli zamítání obrázků. Prvně jsem mu řekl, že mi zamítají z stupidních důvodů, že to nechápu. Chtěl abych mu poslal vzorový obrázek a k tomu i title, keywords. Poslal jsem mu a řekl ostré to je jak břitva, objekt je správně zaostřen. Upravil mi nadpis jak by to poslal on (protože zrovna byl z duvodu ze title není v anglictine). Zamítnut byl znovu. Poradil mi at to tentokrát pošlu tak že označím obrázek, že už byl poslán. Poslal jsem znova a tentokrát, že je tam moc šumu. Na to mi odpověděl, že už k tomu nemá co dodat, že to taky nechápe.. :) :lol:
+Marian, +ivusakzkrabice Hodnocení: +2
Fauren

Reputace: +67

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock