a má vůbec o takové věci microstock svět zájem???
| Hodnocení: 0 |
GreatWhite píše:"nefotím věci, které vyfotí každý a jsou jich na fotobankách milióny"
a má vůbec o takové věci microstock svět zájem???
![]()
já se celkem divím, že se ti ty věci neprodávají na SS i za vyšší částky. Mě když se náhodou povede zpracovat nějaké aspoň trochu neobvyklejší téma, co by mohlo zajímat zákazníka, tak se obvykle prodává dost i na on demand a v single and others.
GreatWhite píše:P.S. zrovna krajinkama je microstock teda extra přeplněný, nedělal bych si iluze, že kvůli jakýmkoliv horám si budou zákazníci hledat autora skrz různé fotobanky
honza286 píše:......- zkusmo jsem zkoušel dohledat využití těch pár prodejů a byly to stránky různých penziónů, hotely (ne z velkých řetězců) a asi těžko lze předpokládat, že nějaký penzion pro pár lidí kupuje každý měsíc z fotobank stovky fotek - napadá mě dvojí vysvětlení - buďto jim ty fotky ve skutečnosti někdo s velkými balíčky přeprodává, možná pravděpodobnější je pak to, že SS vykazuje po té změně ty licence značně kreativně.
Jen pro ilustraci - např. v červnu jsem měl single and other prodej za 0,73 USD a to je tedy vážně terno.
honza286 píše:GreatWhite píše:P.S. zrovna krajinkama je microstock teda extra přeplněný, nedělal bych si iluze, že kvůli jakýmkoliv horám si budou zákazníci hledat autora skrz různé fotobanky
Je docela velký rozdíl krajinka typu louka za barákem apod., snadno přístupná konkrétní lokalita (typu Sněžka, Praděd) a špatně přístupná lokalita (ale hojně navštěvovaná - doporučuju si projít např. na SS množství fotek s turisticky přístupnými vrcholy a vyhodit z toho výběru fotky odněkud z údolí, kam se dá dojet autem nebo dojít pěšky za pár minut - tam i na SS bude u většiny z nich jen pár fotek.
honza286 píše:GreatWhite píše:P.S. zrovna krajinkama je microstock teda extra přeplněný, nedělal bych si iluze, že kvůli jakýmkoliv horám si budou zákazníci hledat autora skrz různé fotobanky
Je docela velký rozdíl krajinka typu louka za barákem apod., snadno přístupná konkrétní lokalita (typu Sněžka, Praděd) a špatně přístupná lokalita (ale hojně navštěvovaná - doporučuju si projít např. na SS množství fotek s turisticky přístupnými vrcholy a vyhodit z toho výběru fotky odněkud z údolí, kam se dá dojet autem nebo dojít pěšky za pár minut - tam i na SS bude u většiny z nich jen pár fotek.
| +Marsan | Hodnocení: +1 |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.