Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod castyhost » 29. listopad 2020 20:01

pouzivam ten co je na iStocku
nahravam zridka, obcas se stane, ze si vsimnou ze MR je pul roku stary a fotky mesic, potom vsechno vyhodi
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod GreatWhite » 29. listopad 2020 21:04

já buď EasyRelease aplikaci v mobilu nebo tento istock form https://contributors.gettyimages.com/img/articles/downloads/bda1d932-0f11-46de-9df3-07c946e1ee44.pdf oboje berou asi všechny fotobanky
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Fauren » 1. prosinec 2020 11:43

GreatWhite píše:já buď EasyRelease aplikaci v mobilu nebo tento istock form https://contributors.gettyimages.com/img/articles/downloads/bda1d932-0f11-46de-9df3-07c946e1ee44.pdf oboje berou asi všechny fotobanky

no právě tento používám a vyhodili mi ho, že je špatně.. nechapu proc.. fotil jsem sám sebe .. všude uznaný jen ne na istocku :)
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Fauren » 1. prosinec 2020 11:45

nějaké drobné rozdíly.. zkusím toto no
Fauren

Příspěvekod castyhost » 1. prosinec 2020 11:58

musis mit vyplneny vsechny tri lidi, ty jsi dvakrat, svedek musi byt nekdo jinej
datumy musi sedet
pro tupce na IS muzes do nadpisu MR dopsat Selfportrait only

nekde v helpu meli ze Selfportrait MR se nemusi aktualizovat pro kazdy datum foceni, ale je to uz nejaky rok co jsem to resil...
castyhost

Příspěvekod Fauren » 1. prosinec 2020 12:14

pošahanci fakt :)
Fauren

Příspěvekod m.p. » 13. duben 2021 07:40

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, přišla mi hláška, že nemám psát klíčová slova do popisu u fotky.
Je mi to celkem nepříjemný, protože když kopíruji klíčová slova ESP mi to převede do jejich přednastaveného našeptávače klíčových slov. Tam mi to nahradí za ty jejich možnosti.
Tak to kopíruji i do popisu, protože často používám výrazy a latinské názvy rostlin, které se u nich nevyskytují. Je to mrzuté ale vyhrožují zastavením nahrávání.
Máte někdo podobné zkušenosti?

Děkuji M.

Hello Michal,

We have noticed a trend on your account of submitting files with many keywords in the description field in ESP.

Please see this example:

Keywords are the primary tool for clients to find your files when added to the correct area when uploading.

For information on how to keyword effectively, please visit:

https://contributors.gettyimages.com/ar ... le_id=3086

Please note that we have removed your ability to upload in the meantime. Once you confirm that you understand, we'll enable your upload ability again.

Looking forward to hearing from you,

Claudette

Moje odpověď v češtině:

Dobrý den,
nevím jestli si tento mail někdo přečte.
Nahrávání klíčových slov do popisu fotografie nedělám bez jasného důvodu. Protože váš předem nastavený systém s pro tvorbu klíčových slov mi nevyhovuje. Spoustu slov, například názvy latinských botanických a jiných výrazů tam zcela chybí. Nabízí mi pouze lokální odvozeniny, které zákazník nechce, pokud je tedy odborník. Představa, že budu u každé latinské rostliny vyplňovat nějaký extra tiket mě odradí. Moje prodeje jsou vysoké díky tomu, že tam ty klíčová slova jsou. Prosím inspirujte se u jiných fotobank a nastavte jiný volnější systém pro vkládání klíčových slov.

Děkuji za pochopení a prosím o toleranci.

Hezký den.
m.p.

IP: 94.230.146.1xx

Příspěvekod castyhost » 13. duben 2021 09:21

s iStockem nema cenu bojovat, zkousel jsem to asi dva roky a vysledkem je asi deset pridanych klicovych slov v jejich super duper slovniku, ktery zase vymazali z mych fotek

podivej se jak to zadava na IS konkurence a kasli na to
castyhost

Příspěvekod m.p. » 13. duben 2021 11:09

Díky za odpověď.
Alespoň že tam něco prodám a to je taky důležitý.
Přeji
Hezký den
m.p.

IP: 94.230.146.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 13. duben 2021 14:22

Já vymýšlím dvě celé věty. Hodně fotím kytky a tak do nich vždy nastrkám nejen latinský název, ale i podle biolibu nejpoužívanější anglický název pro danou kytku. Zatím mi to berou, ale prdí mě ten jejich slovník a protože se docela k mnohým kytkám s fotákem vracím, tak používám u to jejich ukládání keywordů a používání pro další fotky. Teď na to přišli a všechno mi vyhazují jako duplicitu i když dávám fotku stejné kytky jen focenou úplně jinak jiný rok a stačí, kdy použiju u nich uložené keywordy. Zkoušela jsem občas i něco dopsat, pozdměnit titulek, protože ne vše se opakuje, ale pokaždé, když to necvakám znovu a jen doplňuji mi to vyhodí jako duplicitu. Tak jsem s nimi cca před třemi měsíci pod vlivem tohoto přístupu navždy skončila :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na iStock