shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Fauren » 10. prosinec 2020 12:28

Tak mě štve ten shutter to není možný. Jejich odůvodnění vyhazování obrázků je katastrofa. V každé várce mi vyhodí obrázky kvůli: Your keywords must be in english...

A to přitom používám jejich databázi pro vyhledávání keywords a pak ti to vyhodí, že to nemůže být. Fakt blbci.. :x
Hodnocení: 0
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod ivusakzkrabice » 10. prosinec 2020 14:52

Koukám na stav svého portfolia a jsem si jistá, že včera tam bylo o víc jak dvacet fotek více. Oni vyhazují zpětně? A dá se vůbec někde na šutru zjistit, co vyhodili? Vím, že tohle dělá 123RF, postupně vyhazuje starší editorial obrázky a píše k nim vtipně, že jsou nevhodné. Ale tam je to vidět, kde ty vyhozené jsou.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 10. prosinec 2020 15:50

SEtkala jsem se s tím jednou, že mi vyhodili zpětně vektory s tím, že jsem tam použila nepřípustná klíčová slova. Jednalo se o téma holocaustu, kde jsem použila název koncentračního tábora. Tehdy mi to oznámili mailem. Nepřípustná klíčová slova pravděpodobně vymysleli hodně dlouho poté, co byly vektory nahrány, pak mašinka projela databázi a vyhazovala. Pravděpodobně budou tu databázi zakázaných slov rozšiřovat - např. neger, man, woman..... :mrgreen:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod basti » 10. prosinec 2020 16:21

Mně zas random vyhazujou že out of focus. Asi ta jejich algoritmická záležitost má ještě drobátko mušky...

Dneska perla, poslali mi mejl že mi "schválili fotky" a bylo tam 40 fotek z minulého měsíce. Očividně toho bude rozbitého víc...
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Painter » 10. prosinec 2020 18:32

jj taky mi přišel pěkný mail
https://ibb.co/WkP08Gr
Takhle bych chtěl nahrávat, tedy né tak špatné skóre ale posílat přes 200 filů denně. To by to naskakovalo. :)
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 10. prosinec 2020 18:59

Tak tenhle mail jsem taky našla, taky je to za dlouhou dobu a měla jsem dojem, že to má souvislost s tím zmizením fotek, ale je tam odkaz do rewied a tam ty fotky už prostě nejsou, protože nespadají do těch 3 týdnů..
Matláci to jsou.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Fauren » 12. prosinec 2020 22:05

Fakt si musím trochu postěžovat... Fotil jsem modelku s vánočníma světýlkama canon 77d objektivem 50 1.8 na clonu jsem použil tak 2-2,2 a iso jsem vytahl max do 400.. Po konečném dodělání balíku asi 50 fotek jsem to chtěl nahrát na fotobanky. Všude přijmuto bez problému jen tihle volové. u 47 obrázků.. jediný důvod výrazný šum :evil: nechápu..

Když fotím kocoura vezmou mi fotku i na 1600 iso... nechápu co zas mají za výmysly
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Marian » 13. prosinec 2020 10:22

Mne za vymyslene dovody (out of focus, noise....) vyhadzuju najcastejsie vtedy, ked nahram vacsiu seriu podobnych fotiek (viac ako 8-10). Ked ich nahravam v mensich davkach (zrejme idu vzdy k inemu editorovi), tak vacsinou prejdu...
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod tape » 13. prosinec 2020 12:33

Dobrá je taky hláška "Mnoho neanglického textu" 6 fotek pobřeží moře, asi jsem zaostřil na druhou stranu a byly čitelné nápisy v Dánsku :lol: :lol:
+PandaWild Hodnocení: +1
tape

Reputace: +6

Příspěvekod zdenat5 » 14. prosinec 2020 18:37

To já jsem v klidu,
pokaždé, když mi dojde cca po měsíci jejich žebravý emailík :
Co je nového?
Pracujete na něčem zajímavém? Rádi bychom viděli váš nejnovější obsah. Nahrajte svou práci z poslední doby, aby ji viděli naši zákazníci na celém světě – a vy na ní mohli začít vydělávat.
Tak jim tam kopnu jeden vektor, který zaručeně vyrazí - už tam je, nemá MR, není anglicky apod.. Přestala sem nahrávat v červnu. Pokud jde o počet stažení - je výrazně vyšší, ale jde o 0,14 centíků, max cca 3- 17 doláčů. Větší zajímavé prodeje zmizly. Tak jsem zatím stabilně na cca 70% původního výdělku. Už se mi nechce pro ně vyrábět obří vektory a Adobe vypadá slibně, i ostatní mi prodávají docela dobře. Nemyslím, že se k nim vrátím. :lol: 8-)
zdenat5

Reputace: +148

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock