Logoground

Diskuse o serverech, kde lze prodávat fotografie/ilustrace, ale nejsou to fotobanky (například Fler, Zazzle, CafePress) nebo o prodeji přes vlastní web

Logoground

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2020 10:49

Zdravím, narazila jsem náhodou na portál Logoground.com. Přijde mi, že by to mohlo být třeba pro někoho zde zajímavé. Ceny si tam nastavuje každý sám, vyplácejí 90 %.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1125

Re: Logoground

Příspěvekod Bananaboy » 21. prosinec 2020 15:00

Takto v teoretickej rovine to vyzerá dosť dobre. Našiel som tam napríklad logo za 900 USD. Ostalo by mi 810 USD. Stačilo by mi predať jedno logo mesačne a paráda. Ale život ma naučil, že v realite nič nejde tak ľahko. Buď sa tam vôbec nepredáva, alebo to má nejaký iný háčik. A to nehovorím o tom, že keď sa do tvorčieho procesu zapoja ázijské, vektorové fabriky a začnú tam ponúkať logá za 10 dolárov (alebo ešte menej), tak sa z človeka zase stane len otrok, ktorý maká za drobné.

Ale ak nemajú žiadne špeciálne požiadavky na formát loga, tak by som ich možno vyskúšal. Aspoň by som ešte nejak využil a zrecykloval staré vektory.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2020 20:58

Ani já si od toho neslibuji bůhvíco. Myslím, že budou dost vyběraví, oproti fotobankám v tom jede dost málo lidí. Taky nevím, jestli budu mít dostatečně působivé nápady. Líbí se mi taková ta jednoduchá loga, kdy z nějakého tvaru je odvozen jiný tvar - třeba z nějakého písmene nějaký předmět nebo postava. Spíš zkusím vymyslet něco, co na fotobankách nemám (jinak by to mohlo být napadnutelné). Ale za pokus člověk nic nedá. Pro začátek bych byla spokojená, kdyby se prodalo třeba jediné logo za rok. Vzpomínám si, když ještě existovala Fotolia, tak tam dole byl odkaz na nějakou podobnou stránku zabývající se návrhy loga, ale tehdy jsem se k tomu nějak nepropracovala.Dneska si už ani nevzpomenu, co to bylo za stránku.
shalom3

Příspěvekod Bananaboy » 22. prosinec 2020 16:16

To, že budú vyberaví a že v tom ide málo ľudí vidím ako výhodu. Aspoň tam nebude plno nekvalitného balastu a bude menšia konkurencia. Tvorba log ma kedysi veľmi bavila, ale žiaľ na fotobankách ich nebrali, tak som ich prestal kresliť. Pre mňa je dôležité, aby mali hlavne dosť zákazníkov a aby sa tam predávalo. Jeden predaj ročne by mi nestačil. Neviem, ale akosi ma časom prestalo baviť nahrávať na mŕtve fotobanky.

Mimochodom včera som si všimol na tej stránke, že minimálna suma za logo môže byť 150 USD, takže ázijské fabriky s nízkymi cenami, ako som písal v predchádzajúcom príspevku, tam dúfam nehrozia. Aspoň nejaká pozitívna správa. 90% zo 150 USD je 135 USD. No.... dotiahnuť to aspoň na nejaké 3 až 4 predaje mesačne s tou najnižšou sumou, tak by mi to stačilo.

Asi sa tam po Novom roku skúsim zaregistrovať.
Bananaboy

Příspěvekod admin » 22. prosinec 2020 20:34

Někde už jsem o nějaké fotobance zaměřené na loga psal... naštěstí google pomohl a dohledal jsem - stocklogos.com -- přejmenováno na https://www.brandcrowd.com/

Tak třeba na to taky mrkněte. Možná nemusí být ta loga exkluzivní, nevím...

Osobně si nejsem jist počtem prodejů (zkuste prohledat forum microstock group - třeba tady je zajímavý info o prodejích https://www.microstockgroup.com/general ... #msg514035

Ale jak říkám, nevím jaké jsou prodeje a když navíc se každé logo prodá jen maximálně jednou a většina 0 krát, tak mi to nepřijde jako až tak skvělý obchod. Jasně loga se dají sekat jak Baťa cvičky, ale pak to nebudou dost kvalitní loga. A zase na straně zákazníka - raději bych si najmul grafika, který by mi logo udělal na míru než použil nějakou takovou databázi log. Ale třeba se pletu...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Bananaboy » 22. prosinec 2020 21:32

Na stocklogos.com si spomínam. To bola logobanka na ktorú som chcel prispievať, ale mali tuším nejaké divné pravidlá pre logá. Autor si musel stiahnuť od nich nejakú eps templatu s presnými rozmermi a logo tvoriť v tej template. A ešte myslím, že to muselo byť v CMYK farebnom režime. Vtedy som aktívne tvoril pre fotobanky a tie ich požiadavky ma nejako odradili od špeciálneho upravovania log do tej ich templaty, tak som sa na to vtedy vykašľal.

V minulosti tvorba log nemala až taký význam. Hocijaká ilustrácia pre fotobanky vám zarobila viac peňazí ako jedno logo. No v dnešnej dobe by som logá až tak nepodceňoval. Keď sa logo predá aj len 1x za 135 USD, tak je to lepšie ako ilustrácie vo fotobankách. Dnes vám už žiadna nová ilustrácia na fotobankách nezarobí 135 USD. A dokonca ani stovka nových ilustrácií! Keď pozerám teraz do Catalog Managera na Shutterstocku, tak mi posledná stovka ilustrácií ktoré som nahral na Shutterstock na začiatku roku 2019, za dva roky zarobila len 54,40 USD a nebyť starých bestsellerov, ktoré tvoria prevažnú časť predajov, tak pridávať nový obsah už nemá žiadny zmysel.

O.K. poviete si, že keby som neprestal na Shutterstock nahrávať, tak by som mal za tie dva roky viac peňazí z nových ilustrácií. No koľko by som stihol nakresliť za dva roky nových ilustrácií? Možno 500? To máme 5x54,40=272 USD. Za dva roky by som teda z nových ilustrácií zarobil 272 dolárov. No keď za dva roky predám len 5 log, tak by som mal byť na tom lepšie. 5x135=675 USD. A to som počítal len s tou najnižšou cenou za logo. Začína sa mi to celkom páčiť. Prisámbohu na LogoGround v januári nahrám aspoň prvých 10 log a uvidím. :lol:
Naposledy upravil Bananaboy dne 22. prosinec 2020 21:45, celkově upraveno 2
Bananaboy

Příspěvekod castyhost » 22. prosinec 2020 21:39

treba ten mrtvy kun jeste udela krok, kdyz se nakrmi... ;-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 8. leden 2021 19:00

Prosím vás, skúšal sa niekto z vás zaregistrovať na LogoGround?
Ja som sa na LogoGround zaregistroval pred pár hodinami a stále mi neprišiel potvrdzovací e-mail, takže registráciu nemôžem dokončiť. :(

Ako prebehla registrácia u vás? (ak ste sa tam zaregistrovali)
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 8. leden 2021 20:45

Jo, zaregistrovala jsem se tam už kolem svátků. Mail přišel, žádné problémy se kupodivu nevyskytly. Zkusmo jsem tam nahrála nějaké dva logotypy, vyšoupli je taky obratem :lol:
Zato poslední dobou všechny fb blbnou na střídačku, včera jsem po delší době nahrávala deset kousků a bylo to na voprátku.
shalom3

Příspěvekod Bananaboy » 8. leden 2021 21:10

Ježišmarjá ono to bolo v spame! :lol:
Bananaboy

Další

Zpět na Nefotobanky - přímý prodej