Fotoaparát

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Fotoaparát

Příspěvekod castyhost » 3. leden 2021 16:32

mrkni na https://www.eglobalcentral.com/
mivaji lepsi ceny, hodne casto se to meni, obcas nejakou znacku protezuji, obcas maji nejakou zakaz prodavat, muzes udat EUR z Adobestock

Kazdy rozmer snimace ma jiny klady a zapory a "za ty prachy jsem mohl mit FF" neni relevantni filozofie

Jestli preferuju pevny skla, Fuji ma solidni vyber. Taky ma hezky retro tela...pro svatby i pohrby :-) X-t20 se vystupem asi nevyrovna A6400, ale ma zase libivy podani barev a bokehu, bude za pulku.
M4/3 ma taky krasny pevny, jen delat portrety a detaily na 5-10m neni na svatbe uplne fajn. GX9 se da sehnat za pusu, skla jsou do kapsy u saka, ma supr video

Bezzrcatko ve FF sony od A7 II a mladsi, mozna Pana, canikon maji jeste porodni neduhy, ale je to raketa

zakladaky vetsinou nejsou na seriozni praci
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 3. leden 2021 19:06

castyhost píše:mrkni na https://www.eglobalcentral.com/

kupujete někdo na těhle stránkách. Sleduju ceny tady https://www.e-infin.com/eu/ taky jsou tam výhodnější ceny ale řešit pak reklamace, že to přijde poškozený atd. vyplatí se to?
Jinak díky za rady ještě promyslím, ale nejspíš to nechám jak to je teď.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod duben » 4. leden 2021 10:51

Painter píše:
castyhost píše:mrkni na https://www.eglobalcentral.com/

kupujete někdo na těhle stránkách. Sleduju ceny tady https://www.e-infin.com/eu/ taky jsou tam výhodnější ceny ale řešit pak reklamace, že to přijde poškozený atd. vyplatí se to?
Jinak díky za rady ještě promyslím, ale nejspíš to nechám jak to je teď.

Na e-fin hodně kupují lidi z FB skupin fotografů, ale bacha od 1. ledna je tam změna. Jde o britskou firmu, která už není členem EU. Takže původně výhodná cena byla asi docela ok, prý i reklamace se daly dobře řešit, ale teď je potřeba ještě připočítat CLO a DPH, protože to se bude nově k zásilkám z británie nejspíš účtovat. Teda neznám poslední verzi dohody EU a Británie, ale už to určitě nebude tak výhodné, bude s tím víc papírování a třeba pro některé značky, jako Sony koupené mimo ČR trh, nejde žádným způsobem nahrát čeština, je to omezená na úrovni HW, takže to nejde ani nijak obejít.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod castyhost » 4. leden 2021 12:11

dobre eshopy nabizi za par USD/EUR nahrat do techniky evropskou lokalizaci, vlastni zaruku, svetovou zaruku, pojisteni atd.

Poslat balik s reklamovanym fotakem kamkoli po svete s Tracking No se da do 1k CZK a reklamaci muzu udelat pres Paypal, kde je kazdy uzivatel pojisteny pri nakupu

Pristroje bez zaruky mistni zastoupeni znacek taky opravi, jen to stoji penize.
Kdyz poridim profi stroj, dva tri roky tvrde prace vydrzi a pak jde z domu

staci vystrcit hlavu, zeptat se, neco podniknout, nesedet a nefnukat
castyhost

Příspěvekod duben » 4. leden 2021 12:31

castyhost píše:dobre eshopy nabizi za par USD/EUR nahrat do techniky evropskou lokalizaci, vlastni zaruku, svetovou zaruku, pojisteni atd.

Jak jsem psal do Sony foťáků tohle nejde udělat. Řeší se to na fórech pořád, kdo koupí mimo CZ trh nedostane tam češtinu nijak. Jediné čím se to dá teoreticky řešit je tuším výměnou základní desky, což je pak finančně naprostý nesmysl.

Jinak ono často stojí za to sledovat i akce v ČR, nebo se domluvit s eshopem/zastoupením značky a kdo má profi stroj na práci, obvykle to odečte z daňového základu, odečte DPH a ve výsledku se mu v cizině ty nákupy spíš nevyplatí. Alespoň mě to tedy na nákupy v cizině moc nevychází ... dřív se tedy vyplatilo koupit letenku, letět na víkend do Tokia, koupit sklo, vézt ho zpátky rozbalené a tvářit se že nemám nic k proclení, rozdíl v ceně EU a Japonsko zaplatil pobyt v Tokiu a ještě něco zbylo (říkali kamarádi, já to takhle nezkusil). Ale ani to už myslím není tak výhodné
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Příspěvekod castyhost » 4. leden 2021 12:48

na eglobale maji u nekterych sony tel "JE international version", kdyz to nekoho zajima
AJ je v tele vzdycky, na prvni zapnuti naskoci malokdy caj

ale jak jsem psal uz mockrat, kdo chce, zkusi to
castyhost

Příspěvekod basti » 4. leden 2021 16:14

Jako uživatel m4/3 si dovolím kacířkou poznámku - pokud jde o skutečný výkon profi těl, není to z papírové specifikace vidět. Funkční výbava je super, zejména vychytávky jako široký bracketing, timelapse, fakt brutální stabilizace, hi-res mód, focus stacking, emulace ND filtrů atd. U konkurence většinou výrazně slabší nebo vůbec.

Nicméně (!) Olympus prodal foto divizi. Aktuálně zatím běží, nový majitel to přebral celé jak bylo i s vývojem. Otázkou je, co bude za rok nebo dva. Za těchto okolností je Olympus těžká sázka do loterie.

Co se CaNikon bezzrcadel týká, dost málo muziky za šílené peníze. Nejsou to špatné stroje, ale cena rozhodně neodpovídá výkonu.

Pokud bych měl osobně v tuto chvíli volit profi vercajk, tak jednoznačně Sony.
+Marian Hodnocení: +1
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod duben » 4. leden 2021 19:52

basti píše:Co se CaNikon bezzrcadel týká, dost málo muziky za šílené peníze. Nejsou to špatné stroje, ale cena rozhodně neodpovídá výkonu.

Canon R5 je super stroj, není teda až tak malý, je to skoro jako DSLR, ale výkonem už Sony dost slušně dotahuje, pravda cena je hodně vysoká. Nikon bohužel stále nic :(, jsem rád že jsem před rokem přešel z Nikonu na Sony.
duben

Příspěvekod Dusan » 4. leden 2021 22:37

duben píše:
basti píše:Co se CaNikon bezzrcadel týká, dost málo muziky za šílené peníze. Nejsou to špatné stroje, ale cena rozhodně neodpovídá výkonu.

Canon R5 je super stroj, není teda až tak malý, je to skoro jako DSLR, ale výkonem už Sony dost slušně dotahuje, pravda cena je hodně vysoká. Nikon bohužel stále nic :(, jsem rád že jsem před rokem přešel z Nikonu na Sony.

Ja prave tu R5 zvazuju jako dalsi stoj. Libi se mi ze je dobra na fotky i video, jinak bych zustal u sveho Canonu 5DIV ;) Cena je hrozna, ale kdyz mi to vydelava...Spis me stve ze budu potrebovat i novy PC nebo Mac, abych zvladl ty videa v 4K 10bit editovat. Premyslel jsem i o Sony, ale tam bych asi musel mit dve tela na foto a video.
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod duben » 4. leden 2021 23:30

Dusan píše:
duben píše:

Ja prave tu R5 zvazuju jako dalsi stoj. Libi se mi ze je dobra na fotky i video, jinak bych zustal u sveho Canonu 5DIV ;) Cena je hrozna, ale kdyz mi to vydelava...Spis me stve ze budu potrebovat i novy PC nebo Mac, abych zvladl ty videa v 4K 10bit editovat. Premyslel jsem i o Sony, ale tam bych asi musel mit dve tela na foto a video.

Pokud už Canon máš, tak dává mnohem větší smysl R5, její AF už se skoro dokáže vyrovnat Sony A9, přes redukci velice dobře fungují Canon skla a to i teleobjektivy a tělo se drží a ovládá stejně jako Canon DSLR, takže hmatově to na co jsi zvyklý. Já používám Sony A9 jak na foto tak na video a jsem naprosto spokojený, ale mě stačí 4K tak jak z toho lezou, 10bit to myslím neumí a nevadí mi to. Koneckonců koukni sám na cvičební videa https://www.youtube.com/LucieDubnova co děláme. Ale už kvůli sklům a stejnému rozložení tlačitek + podobné menu bych zůstal u jedné značky. Canon R5 je super.
duben

PředchozíDalší

Zpět na O focení