Smlouva s majitelem objektu

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod zbyněk » 18. prosinec 2021 06:52

Hřbitovy bývají pro některé editory problém. Pokud to dostane k editaci někdo, jehož náboženství říká, že místo posledního odpočinku je posvátné, tak to vyhodí. Taková místa se podle jeho přesvědčení nesmí ani zobrazovat. Většinou stačí uvést do popisku, že se jedná o historickou památku veřejně přístupnou.

Tax form ti tu už někdo vysvětlil, budeš ho potřebovat na všech fb.
Hodnocení: 0
zbyněk

IP: 89.24.42.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ericman » 18. prosinec 2021 14:41

Děkuju všem za rady a tipy. Normálně bych to asi neřešil, ale tahle fotka mi zrovna přišla vcelku zajímavá s potenciálem a zarazilo mě to, krom smlouvy to vyhodili i za neostrost (blbost)… všude jinde to vzali. Nic čitelného/rozenatelného tam není, je to navíc pod sněhem a v mlze. Budu to brát tak, že při schvalování nováčků jsou radši přísnější a zkusím to třeba za týden znovu. Z dalších cca 40 fotek mi na shutter zamítli už asi jen 5, jinde skoro nic, takže to snad nebude tak zlý. Ty důvody jsou ale opravdu kuriozní, naráz mi schválí třeba fotku vyfocenou na starý objektiv z projektoru - což je neskutečný bláto a spolu s tím zamítnou pro neostrost podobnou dobře zaostřenou fotku na klinicky ostrý objektiv :lol:

Ještě ale k tomu tax form – chápu to tedy správně, že jde spíš o něco na způsob „čestného prohlášení“ a můžu to bez obav vyplnit? Asi to zní hloupě, ale já se teď zrovna evidoval na chvíli na úřad práce, kde jsem tuším deklaroval něco jako že aktuálně nemám žádné příjmy, a možná by bylo nemilé kdyby přišlo do čr info že "vydělávám" < 20 centů týdně na zahraničních stránkách který si ani zatím nemůžu proplatit :D A zkrátka se v tomhle vůbec nevyznám.
Ericman

Příspěvekod Ubu Mbekele » 18. prosinec 2021 21:26

Neostrost a šum jsou jedny z hlášek robotického generátoru náhodných odmítnutí. Zmenšit na 4Mp a poslat znovu. Velikost fotky nemá na prodeje vůbec žádný vliv.
+shalom3 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. prosinec 2021 19:04

Když to znovu neprojde jako creativ, tak hoď ten hřbitov jako editorial.
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod libor » 21. prosinec 2021 19:09

Dokud ti z fotobank nezačnou chodit výdělky na tvůj účet pravděpodobně PayPal, nemáš proč zakládat živnost. Než se dostaneš na první výplatu, může uplynout i víc než rok. Záleží jak jsi dobrý, jakou máš výdrž a hlavně tě to musí bavit. Jinak je to ztracený čas. Šanci na výdělek ti dává kvalita, velikost portfólia a hlavně pravidelné nahrávání nových fotek-obrázků-videí. Na začátku je potřeba to brát jako motivaci zdokonalovat se a učit se nové techniky.
libor

IP: 88.146.199.xx

Příspěvekod RinaShreve » 29. prosinec 2021 12:44

Snímky s redakční licencí nelze použít v reklamě... Pokud se nemýlím... :roll:
+zdenat5 Hodnocení: +1
RinaShreve

Reputace: +1

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky