Výber peňazí z PayPal

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Výber peňazí z PayPal

Příspěvekod joncko » 21. březen 2022 08:26

Zdravím,
mám otázočku ako najlepšie vyberať peniaze z PayPalu (respektíve vymienať USD za EUR)? V poslednej dobe je ich výmenný kurz dosť nevýhodný a napríklad pri výmene 1000 USD za Eurá dostanem cca o 10€-15€ menej ako keby som peniaze menil v banke.
Nebolo by výhodnejšie založiť si účet v USD a vymienať peniaze priamo v banke alebo niečo také?
Hodnocení: 0
joncko

Reputace: +15

Re: Výber peňazí z PayPal

Příspěvekod duben » 21. březen 2022 09:02

Ve výsledku je nejlevnější vybírat prostě přes jejich nevýhodný kurz. Bohužel nesmíš mít účet primárně v USD, vychází to podle jejich pravidel z tvého trvaleho bydlistě. Takže legálně si jako Slovák účet primárně v USD neuděláš, stejně jako my ho musíme mít v korunách. I když si třeba budu chtít převést EUR na účet v EUR, tak stejně Paypal mi nevýhodně převede EUR na Kč a pak mi banka převede Kč na EUR.

Hodně se to řešilo, nějakými zpětnými výběr přes USD platební kartu apod. Ale prostě je s tím tolik práce a starostí a nevýhod, navíc není jistota, že to bude fungovat dlouhodobě, že se takhle nevyplácí převádět ani desítky až menší stovky tisíc měsíčně.

PayPal bussiness model je holt na těhle převodech a nepříliš výhodných kurzech založen, takže i snahy o obcházení docela hlídají.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +264

Příspěvekod Ggg » 21. březen 2022 14:02

Obiraji kazdyho o cca 2,5%
Kdyz si zalozis virtualni ucet, budou ti tam posilat cokoliv za poplatek 3%
Jestli beres do 500eur mesicne, zkus to utracet
Ggg

IP: 46.135.78.xx

Reputace: 0

Příspěvekod joncko » 21. březen 2022 14:43

Ja som skôr mal na mysli vytvoriť si normálne v banke devízový účet v USD na ktorý by som si posielal doláry, ale ak je pravda čo píše duben, tak to nemá význam, lebo tak či tak tam prebehne konverzia a prerobil by som na tom ešte viac :)
joncko

Příspěvekod castyhost » 21. březen 2022 17:40

to uz je davno stokrat vykoumany
utracej to z Paypalu, nebo jim plat kurzovny /vypalny
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » 31. březen 2022 10:57

Jdou vám vybrat peníze z paypalu? Mně to nejde ani na webu, ani v aplikaci...
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod Doczky » 10. květen 2022 15:21

Egeris píše:Jdou vám vybrat peníze z paypalu? Mně to nejde ani na webu, ani v aplikaci...
Bohužel nejdou :-(
Doczky

Reputace: +5

Příspěvekod joncko » 19. únor 2024 18:17

používate nikto na výplaty aj Payoneer? niekde na fóre som čítal, že by to mohlo byť výhodnejšie oproti PayPal, tak by ma zaujímalo či s tým ma niekto skúsenosť???
joncko

Příspěvekod zdenat5 » 20. únor 2024 09:40

joncko píše:používate nikto na výplaty aj Payoneer? niekde na fóre som čítal, že by to mohlo byť výhodnejšie oproti PayPal, tak by ma zaujímalo či s tým ma niekto skúsenosť???

Mám ho léta, ale používám jenom Master card - vybírám z bankomatu - přepočet a poplatek je nevýhodný, ale to je věc našich bank ne Payoneeru. Převod na bankovní účet tam je, platba kartou taky je tam výběr USD, nebo EURO, je tam toho dost, ale používám jenom kartu. Roční poplatek je asi 600 Kč. Nenarazila sem na problém až na ten krach Německé Master card před léty, ale to vyřešili rychle.
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod Bananaboy » 20. únor 2024 17:19

Za čo presne sa platí tých 600 Kč? Za vedenie účtu u Payoneer?
Pýtam sa preto, lebo si tiež potrebujem vybaviť Payoneer kvôli Vectorstocku, ktorý prestal vyplácať na PayPal.
Bananaboy

Reputace: +1042

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse