Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod zdenat5 » 13. prosinec 2022 20:19

Krásný - rysí i nezbedné kotě - pohlazení před vánoci - díky. :P
+duben Hodnocení: +1
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod shalom3 » 13. prosinec 2022 21:21

Pando, mohu se zeptat - vlastní příběh nebo ilustrační foto?
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 13. prosinec 2022 21:40

Bohužel jen Ilustrační, cizí :-(
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 13. prosinec 2022 21:55

duben píše:Na YouTube to aktuálně nehodí nic, se svým osobním profilem nesplňuju podmínky pro partnerský program, musel bych mít 1000 odběratelů a přes 4000 odsledovaných hodin za posledních 12 měsíců.

Skús robiť viac Shorts videí. Za seba môžem povedať, že Shorts sú celkom dobrá vec. Veľmi ľahko sa tvoria. Môžeš ich nasekať hoci aj 100 denne. Do odsledovaných hodín sa síce Shorts nezapočítava, ale prilákajú aspoň nových odberateľov. No a na budúci rok sa už budú dať monetizovať aj Shorts videá, takže bude mať ich tvorba ešte väčší význam.

Ja mám momentálne 4 kanály a na všetky dávam aj Shorts. Jeden kanál z nich mám dokonca čisto len na Shorts videá.
Môj prvý kanál One Man Videos som tento rok kvôli zvyšným trom kanálom trochu zanedbával, tak som prišiel o zhruba 70 odberateľov. Teraz som tam začal znovu nahrávať hlavne Shorts videá a už zase počet odberateľov stúpa.
Takže pomocou Shorts videí môžeš rýchlejšie a masovejšie osloviť divákov. Obzvlášť, keď budeš robiť Shorts s témami ktoré sú zrovna trendy. Napríklad na Netflixe momentálne láme rekordy v sledovanosti seriál Wednesday. Mladí sa idú za ním zblázniť, no tak som začal tvoriť Shorts videá s Wednesday Addamsovou a má to peknú sledovanosť. Len dnešný Short, ktorý som ráno nahral má teraz cez 4300 zhliadnutí, čo je celkom pekný výkon na to, že tých Shorts tam mám zatiaľ len pár.
Samozrejme treba vybrať taký trend, ktorý sa hodí na niche tvojho kanálu, lebo inak by odberateľov získaných cez Shorts videá zaujímali len tvoje Shorts videá a nie dlhé videá a zvyšný obsah kanála. Ten môj One Man Videos kanál je taký filmovo-rozprávkový, takže sa tam tá Wednesday veľmi dobre hodí.

Video s rysom je veľmi pekné aj formou a aj obsahom. Tušil som, že to asi nebude divoký rys, pretože ja som takmer každý víkend v lese a rysa som v živote nevidel a nieto ešte natočil! Ale máme tu hodne medveďov. Tie ale netúžim vidieť, lebo také stretnutie by som nemusel v zdraví prežiť. :lol:

Tak ak môžem poradiť, tak určite porozmýšľaj nad tvorbou nejakých Shorts videí. Ak aj nepomôžu, tak určite kanálu neuškodia.

Budem držať palce a nech sa ti darí.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod admin » 13. prosinec 2022 22:04

PandaWild píše:Bohužel jen Ilustrační, cizí :-(

A já myslel, že příběh vlastní, foto cizí :)
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod admin » 13. prosinec 2022 22:22

Když už tady rozebíráte ten jůťůb, nedávno jsem s dubánky začal nahrávat nějaká videa na svůj kanál - jsem amatér začátečník, s Premiere Pro bojuji a každou druhou věc ci musím vygooglit, videa nikdy nebyl můj šálek kávy, ale za každou radu, jak to vylepšit budu moc rád:

Dubánčí kanál: https://www.youtube.com/@PetrVaclavek
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod Bananaboy » 13. prosinec 2022 23:36

Premiere Pro som používal na tvorbu YouTube videí 3 roky. Je to najlepší videoeditor, ale zároveň je to takzvaný "kanón na vrabce". Premiere Pro je dobrý na dlhšie filmy, ktoré vyžadujú zložitejšiu editáciu a pokročilejší color grading. Na kratšie, rýchle práce je trochu neohrabaný. Dlho som hľadal nejakú náhradu. Skúšal som Filmoru, Corel VideoStudio, CyberLink PowerDirector, Camtasiu, VideoProc Vlogger a čo ja viem čo všetko ešte, ale na každom z tých editorov mi niečo vadilo, alebo chýbalo. Až teraz nedávno, asi pred dvomi týždňami som natrafil na super videoeditor CapCut https://www.capcut.com. Nainštaloval som si ho a zistil som, že to je konečne to, čo hľadám. Je zadarmo a má veľa skvelých funkcií. Keď toto píšem, tak som si uvedomil, že za tie dva týždne čo mám CapCut, som Premiere na PC ani raz nespustil. Nebol na to žiadny dôvod. Tým netvrdím, že už nebudem používať Premiere, ale na jednoduchšie videá a Shorts videá už asi len ten CapCut. Hlavne tie Shorts videá sa v tom CapCute robia luxusne a rýchlo.

Petře, kanál je fajn. S videami točenými na kameru/mobil asi neporadím. Tiež som nedávno točil mobilom pár videí určených na YouTube a bol to boj! Ešte som ich nezeditoval a úprimne sa toho aj trochu bojím. Mobil stále menil expozíciu podľa toho, ako som máchal rukami pred kamerou. Tak som tú expozíciu zamkol a potom som to mal buď moc svetlé, alebo moc tmavé. Už to vidím, že tie videá asi poputujú do koša. Klobúk dolu pred tými, ktorí natáčajú videá na mobil a zároveň sa k tebe pripájam s požiadavkou o radu, ako lepšie natáčať videá na mobil. Snáď niekto poradí.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod duben » 14. prosinec 2022 09:16

Bananaboy píše:
duben píše:Na YouTube to aktuálně nehodí nic, se svým osobním profilem nesplňuju podmínky pro partnerský program, musel bych mít 1000 odběratelů a přes 4000 odsledovaných hodin za posledních 12 měsíců.

Skús robiť viac Shorts videí. Za seba môžem povedať, že Shorts sú celkom dobrá vec. Veľmi ľahko sa tvoria. Môžeš ich nasekať hoci aj 100 denne. Do odsledovaných hodín sa síce Shorts nezapočítava, ale prilákajú aspoň nových odberateľov. No a na budúci rok sa už budú dať monetizovať aj Shorts videá, takže bude mať ich tvorba ešte väčší význam.

Ja mám momentálne 4 kanály a na všetky dávam aj Shorts. Jeden kanál z nich mám dokonca čisto len na Shorts videá.
Môj prvý kanál One Man Videos som tento rok kvôli zvyšným trom kanálom trochu zanedbával, tak som prišiel o zhruba 70 odberateľov. Teraz som tam začal znovu nahrávať hlavne Shorts videá a už zase počet odberateľov stúpa.
Takže pomocou Shorts videí môžeš rýchlejšie a masovejšie osloviť divákov. Obzvlášť, keď budeš robiť Shorts s témami ktoré sú zrovna trendy. Napríklad na Netflixe momentálne láme rekordy v sledovanosti seriál Wednesday. Mladí sa idú za ním zblázniť, no tak som začal tvoriť Shorts videá s Wednesday Addamsovou a má to peknú sledovanosť. Len dnešný Short, ktorý som ráno nahral má teraz cez 4300 zhliadnutí, čo je celkom pekný výkon na to, že tých Shorts tam mám zatiaľ len pár.
Samozrejme treba vybrať taký trend, ktorý sa hodí na niche tvojho kanálu, lebo inak by odberateľov získaných cez Shorts videá zaujímali len tvoje Shorts videá a nie dlhé videá a zvyšný obsah kanála. Ten môj One Man Videos kanál je taký filmovo-rozprávkový, takže sa tam tá Wednesday veľmi dobre hodí.

Video s rysom je veľmi pekné aj formou a aj obsahom. Tušil som, že to asi nebude divoký rys, pretože ja som takmer každý víkend v lese a rysa som v živote nevidel a nieto ešte natočil! Ale máme tu hodne medveďov. Tie ale netúžim vidieť, lebo také stretnutie by som nemusel v zdraví prežiť. :lol:

Tak ak môžem poradiť, tak určite porozmýšľaj nad tvorbou nejakých Shorts videí. Ak aj nepomôžu, tak určite kanálu neuškodia.

Budem držať palce a nech sa ti darí.

Díky za tipy, shorts teď trochu dělám pro náš cvičební kanál, ale primární jsou pro mě hlavní cvičební videa. U svého osobního kanálu zatím nemám potřebu překonávat limity potřebné pro zisk, nemám ho na vydělávání přes reklamu. Takže mě tam těch málo odběratelů a odsledovaných hodin ani nijak netrápí.

Já osobně mám na krátká videa hlavně TicToc kanál viz. https://www.tiktok.com/@fitnesscameraman ;)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod duben » 14. prosinec 2022 09:22

Bananaboy píše:Petře, kanál je fajn. S videami točenými na kameru/mobil asi neporadím. Tiež som nedávno točil mobilom pár videí určených na YouTube a bol to boj! Ešte som ich nezeditoval a úprimne sa toho aj trochu bojím. Mobil stále menil expozíciu podľa toho, ako som máchal rukami pred kamerou. Tak som tú expozíciu zamkol a potom som to mal buď moc svetlé, alebo moc tmavé. Už to vidím, že tie videá asi poputujú do koša. Klobúk dolu pred tými, ktorí natáčajú videá na mobil a zároveň sa k tebe pripájam s požiadavkou o radu, ako lepšie natáčať videá na mobil. Snáď niekto poradí.

Já myslím že Petr natáčí spíš na foťák ... ale pokud by někdo chtěl natáčet na mobil a myslel to vážně, tak jednoznačně začít tím, že koupí iPhone, ideálně 13 a vyšší. Ve videu je iPhone o tolik dál než androidy, že zkrátka pro vážnou práci, nemá smysl řešit nic jiného.

Hodně se vyplatí používat filmový režim, nebo akční režim (až u 14ky). Pokud to chcete mít plně pod kontrolou pak koupit aplikaci Filmic Pro (existuje i pro Android, kdyby někdo nechtěl dát na dobrou radu). Tam se dá mít plně pod kontrolou vše od ISO, expoziční doby na snímek, různé barevné prostory které se pak dají v postprocessu obarvit (LUTky k tomu jsou normálně k dispozici).

A primární je u videa vždy zvuk, takže buď mikrofon, nebo alespoň headset popřípadě bezdrátová sluchátka s mikrofony.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod admin » 14. prosinec 2022 09:46

CapCut vypadá zajímavě, pochopil jsem to dobře, že to je ONLINE nástroj a tedy nemusíš nic instalovat, ale zase na druhou stranu musíš tam nejorve natlačit to video, které chceš upravovat?

Já předtím zkoušel různé editory, hodně jsem byl spokojený s VSDC Free video editor - uměl asi všechno, zdarma bez vodoznaku (free verze jen neumožňovala hardwarovou akceleraci exportu, takže export byl trošku pomalejší, ale to mi nikdy nevadilo). Ale pak jsem si uvědomil, že mám celý balík Adobe a že se raději naučím něco pořádnýho, když už to mám :)

Jo a jinak tím svým příspěvkem jsem nemířil ani tak na zpracování nahraného videa, ale spíše rady ohledně YouTubu a kanálu...
admin
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse