ANKETA: vector i JPG verze obrazku na SS

Davate na SS k vektorove verzi obrazku i JPG verzi?

Můžete označit 1 možnost

Zobrazit výsledky

Re: ANKETA: vector i JPG verze obrazku na SS

Příspěvekod ledinka » 24. květen 2014 14:33

Jak to tak ctu, tak vetsina, co nenahrava k vektorovym verzim navic i rastrovou, tak delaji spis proto, ze nevedeli, ze to jde, nebo se jim tam rastrova verze uz nahravat nechce. Ale je tu fakt nekdo, kdo tam ty rastrove verze nedava opravdu z nejakeho duvodu, ze by bylo prodejne horsi pro vektorove verze ci portfolio celkove?

Odesláno z mého GT-P5100 pomocí Tapatalk
Hodnocení: 0
ledinka

Reputace: +1

Příspěvekod admin » 24. květen 2014 19:55

ledinka píše:Jak to tak ctu, tak vetsina, co nenahrava k vektorovym verzim navic i rastrovou, tak delaji spis proto, ze nevedeli, ze to jde, nebo se jim tam rastrova verze uz nahravat nechce. Ale je tu fakt nekdo, kdo tam ty rastrove verze nedava opravdu z nejakeho duvodu, ze by bylo prodejne horsi pro vektorove verze ci portfolio celkove?

Já to tam nedávám cíleně - přijde mi, že bych kanibalizoval své portfolio, stejně tak se snažím tam nenahrávat moc podobné ilustrace - oba případy vedou k tomu, že dva podobné (stejné obrázky) jsou pak ve finále při vyhledávání na mnohem horší pozici - to budu mít raději jen jednu na přednější pozici. Jasně, že to nemám potvrzené, ono to ani dokázat snad nejde. Možná pokud by se té druhé verzi (formátu) daly dosti jiná klíčová slova, tak by to bylo jinak. Ale to už je na mě moc pracné.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod ledinka » 24. květen 2014 22:07

Tenhle nazor uz jsem nekde cetla a rozhodne souhlasim s kanibalizovanim v pripade podobnych ilustraci.
Ale nejak si nedokazu predstavit,ze si nekdo koupi radeji jpg misto eps. Obracene jo, ze nekdo by si i koupil jpg, ale pak radeji koupi eps, ale tim se snizi rating jpg verze, ktera je tam stejne jen tak. Takze rating eps verze by se kvuli jpg tam snizit nemel... Nebo znate nekdo takovy pripad, ze nekdo z lenosti koupi jpg ikdyz ma moznost eps?

Odesláno z mého GT-P5100 pomocí Tapatalk
ledinka

Příspěvekod Ravennka » 24. květen 2014 22:35

Proč z lenosti...? Každý není grafik, aby měl nějaký program na vektory... někdo si tam koupí obrázek, fikne ho do wordu a uděla si leták... a co by dělal s vektorem? =)

(to je příklad, ale smysl je snad jasný ;))
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod tereez » 24. květen 2014 23:02

V práci musím kupovat jpg, protože na eps nemám software.. :)
tereez

Reputace: 0

Příspěvekod mistra » 25. květen 2014 08:22

Lidi, takže se dají prodávat obrázky i jen v JPG ?
Já malovat neumím, jen fotím, ale vždycky jsem měl z diskusí tady pocit, že obrázky výhradně jen v tom EPS (pro mě jen Bůh ví, co to je).
Občas si něco nakreslím na tabletu, tak bych třeba zkusil, co svět na to. :D
Pouze foceníčko, bohužel nekreslím (ikdyž na kosočtverce jsem míval talent). :-)
mistra

Příspěvekod ledinka » 25. květen 2014 08:45

Ravennka píše:Proč z lenosti...? Každý není grafik, aby měl nějaký program na vektory... někdo si tam koupí obrázek, fikne ho do wordu a uděla si leták... a co by dělal s vektorem? =)

(to je příklad, ale smysl je snad jasný ;))

no tohle je jasny o tom se nebavim - takovy clovek si nikdy nekoupi eps, takze nezhorsuje rating eps verze.
Ja mluvim o te lenosti u nekoho, kdo by mel moznost jak zpracovat eps, jen je pro nej pohodlnejsi jpg. (treba ja ikdyz fotim i do RAWu, tak stejne ho u vetsiny fotek smazu, protoze jsem lina poradne upravovat vsechny fotky...)
ledinka

Příspěvekod Lenka » 25. květen 2014 09:53

mistra píše:Lidi, takže se dají prodávat obrázky i jen v JPG ?
Já malovat neumím, jen fotím, ale vždycky jsem měl z diskusí tady pocit, že obrázky výhradně jen v tom EPS (pro mě jen Bůh ví, co to je).

Tak já prodávám většinu obrázků (kreslených) jen v jpg. Je to z toho důvodu, že je dělám v Inkscape a ten produkuje ten formát eps v dost neuspokojivé podobě - a nativní formát svg bere snad jen pixmac. V 123RF se mi prodávaj i starší věci, což jsou čistý bitmapy, dělaný v Gimpu. Takže jde to, né že né. 8-)
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod mistra » 25. květen 2014 10:08

Lenka píše:
mistra píše:Lidi, takže se dají prodávat obrázky i jen v JPG ?

Tak já prodávám většinu obrázků (kreslených) jen v jpg. Je to z toho důvodu, že je dělám v Inkscape a ten produkuje ten formát eps v dost neuspokojivé podobě - a nativní formát svg bere snad jen pixmac. V 123RF se mi prodávaj i starší věci, což jsou čistý bitmapy, dělaný v Gimpu. Takže jde to, né že né. 8-)

Díky, Leni.
A má to nějaký požadavky na kvalitu ?
Vkládá se to stejně jako fotky, nebo to má jiná pravidla ?
Pouze foceníčko, bohužel nekreslím (ikdyž na kosočtverce jsem míval talent). :-)
mistra

Příspěvekod Lenka » 25. květen 2014 10:11

Jako fotky, někde je zátržítko, kde odmáčknu ilustrace, když je to fb s kategoriema, tak aspoň jednu dám ilustrace-2d nebo ilustrace-bitmapy, požadavky jako na fotky, na dreamstime je požadavek, že nesmí bejt VĚTŠÍ než 70MP, to je snad všechno.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock